Честито на шофьорите - фарове цяла година

• 21 758
  • 475
  •   1
Отговори
# 420
  • София
В петък е денят  Peace

# 421
  • Бургас
Чета и се чудя на толкова много отрицателни реакции към едно действие, което изисква просто преди да завъртите стартера на колата, да направите още едно такова движение с ръката, което изисква минимум усилия и време. Не разбирам честно тези реакции! Като че ви карат да извършвате тежък физически труд. Но както се казва, всяко чудо за 3 дни. И да, от 10 август сме на фарове. Не го правете за 50 лева, направете го защото наистина има смисъл. Всички, които твърдят обратното или не шофират изобщо на дълъг път, или са просто част от хейтърите в интернетпространството. На всички пожелавам лек и безавариен път! И да стигаме винаги до там, закъдето пътуваме безпроблемно.

# 422
Ако наистина си чела, нямаше да се чудиш толкова.  Laughing
Всеки си е разяснил позицията още в началото.
И повечето от нас няма дори какво да "правят", за да пуснат по някой фар в 43 градусовите жеги, просто не сме толкоз наивни, че да ръкопляскаме на нещо, дето до желани промени няма да доведе, а цели пълнене на джобове и отклоняване на обществената мисъл /което хич не е сложно/ от реалните проблеми. Това е- простичко.

# 423
Аз, обаче, се чудя кое по-точно е отклоняване от реалните проблеми - дали задължителните фарове, или смешният плач против тях?
И то на фона на сериозните проблеми, като това, което се върши с БДЖ, например. Или все по-нарастващите цени?
Странно, защо никой не протестира срещу приватизацията на едно от малкото останали печеливши сектори в тази държава - товарните превози, а се плаче за някакви си смешни крушки и милилитърчета гориво в преразход? А, и законът за детето, вярно.
Ако само това ни бяха проблемите... Ехееей!

# 424
Аз пък не виждам особен смисъл през лятото през деня да се кара на пуснати фарове, ама щом са решили, давай...

# 425
За плач- аз не знам, не съм плакала ни за тях, ни против. Все едно да рева, ако ме задължат да ходя с бели обувки по левите тротоари.  До тук ни в нета, нито в темата видях статистика, доказваща необходимостта от приемане на мярката. А  мерки се приемат при  доказана нужда от тях- тъй следва да е с всяко ново задължение или забрана.

Аз пък не виждам особен смисъл през лятото през деня да се кара на пуснати фарове, ама щом са решили, давай...

Ей това е по- скоро отношението на повечето, които не аплодират поредната недомислица.

# 426
Безсмислено е през деня в летните жеги да се пускат и светлини.

# 427
  • Бургас
Аз пък виждам смисъл и това беше една от промените в този закон, която чакам от дълго време. И виждам смисъл, защото съм попадала в критични ситуации и поради тази причина приветствам промяната и съм доволна. Оттам нататък спирам да чета коментарите, тъй като смятам, че е напразно губене на време и енергия. Пестете енергията! Simple Smile

# 428
Ето, а други не виждат смисъл, т.к. ако се спазват нужните налични правила дали ще си светкаме днес по обяд или не- това до нови ПТП не води.
Дали някой ще чете и пише си е решение на четящия /пишещия/. Тук задължения в тази насока няма. Има едно и то е по- скоро въпрос на възпитание- когато се пише в тема, тя първо се чете.

# 429
Странно, защо никой не протестира срещу приватизацията на едно от малкото останали печеливши сектори в тази държава - товарните превози, а се плаче за някакви си смешни крушки и милилитърчета гориво в преразход? А, и законът за детето, вярно.
Ако само това ни бяха проблемите... Ехееей!
Много претенции имаш!  Laughing Приватизацията на товарните превози не налага никаква промяна в дребните ми навици, нали?  Mr. Green  Пък и вече имаме опит с предаването на стратегически съоръжения в ръцете на частна фирма. Честните чужди фирми ще се погрижат за сигурността ни в случай на нужда.

И тъй като мнението си по темата май не съм споделила - против съм. Аз си карам на фарове извън града, но не виждам никакъв смисъл това да е задължително.

# 430
  • Бургас
Има едно и то е по- скоро въпрос на възпитание- когато се пише в тема, тя първо се чете.
Ако репликата ти е към мен, чета темата от самото начало и даже участвам в нея, ако ти си си направила труда да я четеш. Ама хайде да не си мерим възпитанието.

# 431
Чукча писател, не читател. Mr. Green

Добре де, какви са критичните ситуации, в които фарове посред бял ден биха ви спасили?
Мислите си, че онзи, дето е вкарал две ракии преди да седне зад волана ще ви вижда по-добре, или че онзи, минал на червено просто не ви е видял, защото сте без фарове, или пък онзи с превишената скорост в града ще започне да вижда по-добре ли?
В града, не извън града.

http://baib.bg/index.php?option=com_content&view=article& … id=61&lang=bg

"Какви са оценките?

1. Регистрирано е намаление на загиналите от пътнотранспортните произшествия със 76 души и на ранените - със 104.

2. Най-голям е броя на пътнотранспортните произшествия и жертвите при тях поради превишена и несъобразена скорост - 134(49.3%) загинали и 1 296(37.3%) ранени.

3. Поради неправилно изпреварване и навлизане в лентата за насрещно движение са загинали 30 души и са били ранени 240.

4. Поради загуба на управление и реализиране на ПТП - преобръщане и блъскане в неподвижни препятствия край пътя са загинали 114 души и са били ранени 1 094. С най-висока тежест от тези ПТП са ударите в дървета при които са загинали 59 51%) и били ранени 250 души. Това е единствения вид произшествие при което няма намаление на жертвите.

5. От сблъскванията между МПС с най-тежки последствия са челните удари при които са загинали 49 (57%) и са били ранени 369 души.

6. Запазва се високия относителен дял пешеходната аварийност. Загинали са 64 и са били ранени  908 пешеходци. Изключително висока е пешеходната аварийност в големите градове като гр. София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе.

7. При различни видове ПТП са загинали 76 пътници и са били ранени 1156. В леките автомобили са загинали 69  пътници.

8. Запазва се високата аварийност по първокласната пътна мрежа. Всеки 4-ти загинал при ПТП е намерил смъртта си на първокласната пътна мрежа.

9. През  тъмната част от денонощието при ПТП са загинали 122 (44.85%) и са били ранени 989 души.

10. В зоната на хоризонталните криви са загинали 62 души и били ранени 619. Всеки пети загинал е в следствие на пътнотранспортно произшествие в зоната на хоризонталните криви."

Последна редакция: вт, 07 авг 2012, 15:19 от нова

# 432
  • София
Тц, днес е денят, пише си го в закона - влиза в сила в деня на обнародването.  Peace

# 433
  • София
Чета и се чудя на толкова много отрицателни реакции към едно действие, което изисква просто преди да завъртите стартера на колата, да направите още едно такова движение с ръката, което изисква минимум усилия и време. Не разбирам честно тези реакции! Като че ви карат да извършвате тежък физически труд. Но както се казва, всяко чудо за 3 дни. И да, от 10 август сме на фарове. Не го правете за 50 лева, направете го защото наистина има смисъл. Всички, които твърдят обратното или не шофират изобщо на дълъг път, или са просто част от хейтърите в интернетпространството. На всички пожелавам лек и безавариен път! И да стигаме винаги до там, закъдето пътуваме безпроблемно.

Първо - фаровете се включват при запален двигател, иначе излишно си товариш акумулатора. И второ - точно, защото никой не можа да ни убеди в смисъла, ще го правим заради 50-те лева. За това, кой колко шофира не подхващам спор - за мен точно тези, които не шофират много са най-големите защитници на промяната.

# 434
  • Бургас

Първо - фаровете се включват при запален двигател, иначе излишно си товариш акумулатора. И второ - точно, защото никой не можа да ни убеди в смисъла, ще го правим заради 50-те лева. За това, кой колко шофира не подхващам спор - за мен точно тези, които не шофират много са най-големите защитници на промяната.
Мога да ти отговоря подобаващо, ама мисля да отида на плаж, тъй че нямам време, а като се замисля и желание...   Sunglasses И все пак не прави генерални изводи - за колите, акумулаторите и кой колко и как кара... Нито ме познаваш, нито те познавам.

Общи условия

Активация на акаунт