Честито на шофьорите - фарове цяла година

• 22 240
  • 475
  •   1
Отговори
# 435
И второ - точно, защото никой не можа да ни убеди в смисъла, ще го правим заради 50-те лева. За това, кой колко шофира не подхващам спор - за мен точно тези, които не шофират много са най-големите защитници на промяната.

Е как да те убедя, че без да имам проблем със зрението си, тръгнах да изпреварвам, невиждайки сивия автомобил в насрещното, защото от маранята се беше слял с асфалта.

5. От сблъскванията между МПС с най-тежки последствия са челните удари при които са загинали 49 (57%) и са били ранени 369 души.

Днес влизах в автофоруми, където пишат предимно мъже - ами почти всички са "за" фаровете и повечето споделят, че отдавна си карат с включени такива, и не е никаква новост за тях.

Поне ще се стигне до някакъв навик, че някои и в тъмното не си ги включват. За тях важно е, че си виждат накъде отиват, щото уличното осветление им помага, ама че другите не ги виждат, къв е зОра Tired

# 436
  • София
Чета и се чудя на толкова много отрицателни реакции към едно действие, което изисква просто преди да завъртите стартера на колата, да направите още едно такова движение с ръката, което изисква минимум усилия и време. Не разбирам честно тези реакции! Като че ви карат да извършвате тежък физически труд. Но както се казва, всяко чудо за 3 дни. И да, от 10 август сме на фарове. Не го правете за 50 лева, направете го защото наистина има смисъл. Всички, които твърдят обратното или не шофират изобщо на дълъг път, или са просто част от хейтърите в интернетпространството. На всички пожелавам лек и безавариен път! И да стигаме винаги до там, закъдето пътуваме безпроблемно.

Първо - фаровете се включват при запален двигател, иначе излишно си товариш акумулатора. И второ - точно, защото никой не можа да ни убеди в смисъла, ще го правим заради 50-те лева. За това, кой колко шофира не подхващам спор - за мен точно тези, които не шофират много са най-големите защитници на промяната.
Мога да ти отговоря подобаващо, ама мисля да отида на плаж, тъй че нямам време, а като се замисля и желание...   Sunglasses И все пак не прави генерални изводи - за колите, акумулаторите и кой колко и как кара... Нито ме познаваш, нито те познавам.
Не разбрах, нещо обиди ли се? След като ти определяш един голям процент от хората, като хейтъри (ех, как заобичахме тези вносни думички), изведнъж видя видя обида в моят пост, пък и заплахи за подобаващ отговор. Хайде, приятно плажуване.

# 437
Фаровете през деня, и особено лятно време, са абсолютно излишни. Безопасността на пътя зависи много повече от маркировката, светофарите и знаците...

# 438
Фаровете през деня, и особено лятно време, са абсолютно излишни. Безопасността на пътя зависи много повече от маркировката, светофарите и знаците...

Най-големите сакатлъци стават извън града, така че светофарите и знаците ......

# 439
  • София
Знаци и маркировка има и извън града  Peace
Аз съм за запалените светлини  Peace Даже искам и пищялка да ми сложат отгоре, от тия, като на локомотив. Белким ме чуят, като не ме виждат и да спрат да търчат като кози пешеходците  Wink
И понеже съм и пешеходец, много внимавам да спазвам правилата, като съм пеша. Дори повече отколкото с кола.
Да уточня, професията ми е свързана с шофиране  Peace

# 440
Аз пък мисля, че трябва да се вземат всички възможни мерки за да се намалят жертвите на пътя. Така, че съм съгласен за светлините.

# 441
Това е най-малкото, което можем да направим за безопасността на децата си.

# 442
Фаровете няма да решат проблема с безопасността на децата, защото особено през слънчев ден почти не се виждат...

# 443
Не знам доколко ще е ефективно, но щом е за да се намалят жертвите по пътищата - ще го спазвам.

# 444
Фаровете няма да решат проблема с безопасността на децата, защото особено през слънчев ден почти не се виждат...

Не се возят в коли или Tired
Деца и въобще хората, само като пешеходци ли са застрашени?

# 445
  • София
не знам как ще повлияе на безопасността  , но днес около 11:30 на старият път за Аерогарата, където  пътя минава под моста вече имаше двама катаджии седящи на сянка по моста и бройкащи за включени фарове.

# 446
не знам как ще повлияе на безопасността  , но днес около 11:30 на старият път за Аерогарата, където  пътя минава под моста вече имаше двама катаджии седящи на сянка по моста и бройкащи за включени фарове.

Звездите ли ти говорят, та знаеш, че са бройкали за фарове Tired

# 447
  • София

В ПЕТЪК ВЛИЗА В СИЛА. ДНЕС Е САМО ОБНАРОДВАНО. Извинете за голямите букви, ама почнахме с филмите  Laughing

# 448
Твърдо съм "ЗА" целогодишно светнати фарове!

Само дето никой не обясни на достъпен език защо е добре да се кара с включени светлини....
Щом една кола е в движение е с включени светлини! Ако не светят фаровете - колата не е в движение.Плюс това се вижда в планински терен или при намалена видимост.И децата го знаят от малки това правило.....

Това го научих в Норвегия.Хората там ми обясниха веднъж и се приключи с въпросите "защо","как"...и т.н.

Аз съм за много крути мерки и за не-даването на мигачи при престрояване.....Абе правилно си глобяваха едно време.....
Сега като изляза сутрин трябва на боб да гледам кой накъде иска да завие или да се престрои.....Решава - завива и хич не му пука кой е зад него......Сигурно ще му се изкълчи малкото пръстче да цъкне лоста за един мигач.....

# 449

В ПЕТЪК ВЛИЗА В СИЛА. ДНЕС Е САМО ОБНАРОДВАНО. Извинете за голямите букви, ама почнахме с филмите  Laughing
Даже казаха, че в София ще глобяват от понеделник. До тогава само ще напомнят.

Общи условия

Активация на акаунт