Да преправим старите мебели - 15

• 102 075
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
помагайте моля, май някъде четох нещо, но не знам как е по-добре. Искам да направя възглавнички от стари дрехи, но не знам с какво да ги напълня, с лентички плат или с някакъв пълнеж. В айко имаше ли такива пълнежи? Или къде?

# 121
помагайте моля, май някъде четох нещо, но не знам как е по-добре. Искам да направя възглавнички от стари дрехи, но не знам с какво да ги напълня, с лентички плат или с някакъв пълнеж. В айко имаше ли такива пълнежи? Или къде?
Може с нарязан дунапрен, продават го магазините за платове и дамаски. Можеш да питаш и в някое тапицерско ателие, на тях им остава. Майка е правила и с нарязани на ситно платове и чорапогащници  Rolling Eyes

# 122
  • В Голямото село
Зависи какъв ефект търсиш. Най-лесно е според мен да си купиш от най-евтините готови декоративни възглавнички (по 3-4-5 лв са) и просто да им ушиеш калъфки от там каквото си решила. Друг вариант е с накълцан плат - от стари дрехи, тениски и пр. Има и още един вариант - да ги напълниш със стиропорени топченца (перлит му викат), с каквото например пълнят пуфовете. Или търси силиконова вата, предполагам че може да се намери в магазините за шивашки стоки.

# 123
http://stefanovad.snimka.bg/other/ot-staro-novo.618639.27927788
jos , картинките ги изрязах от календар и ги прикрепих с хартиено тиксо за картон, който излиза извън картинките около 2 см. Едната рамка е с канап, който го залепих с С200 /този който е надлъжно сложения/. Втората рамка е със зебло мисля че се казваше.
Златен дъб, не знам дали е удачно за гоблените, и аз имам такива, но когато се напрашат, няма да може да бъдат почистени, затова е по-добре според мен да ги направиш със стъкло, както си се правят.

# 124
Момичета, благодаря ви за похвалите, изчервихте ме Embarassed Нищо кой знае какво не съм направила, тази стая я мъдрим от 2г. и по- ми е кеф, че вече е готова и детето час по час влиза и излиза от нея, пдскачайки на 1крак.
Златен дъб, перденцата и покривалото за дивана са бивш юргански плик от маг. за дрехи 2-ра употреба. На спалнята, които не съм снимала още, също са от юргански плик, но от памучен сатен и са много по- леки и нежни. Те пък са с лилави цветчета, но щяха да бледнеят под розовия корниз в детската и затова реших да са в спалнята.

Утре пак се връщам в Патиланско царство и пак ще зачезна от тук за няколко дни, докато се добера до комп. През това време имам за довършване една вече бивша табуретка от ковано желязо, едно скринче и еБентуално 2 етажерки за кутии за подправки. Е, ако пресрещна някой, който си изхвърля омръзнала му дървенийка, ще я приютя с удоволствие.

За пълнежа за възлавници да кажа, че днес в склада за дунапрен и тапицерски материали в Божурище видях огромни /ама наистина огромни/ чували с пълнежи. Единия вид беше като ситно накълцан дунапрен, а другия пак изглеждаше като дунапрен, но беше нещо друго  Rolling Eyes Бяха на цени 6 и 9лв.

# 125
Седефче,къде точно се намира този склад в Божурище,може ли да ми обясниш Praynig.Влиза ли се в самото Божурище или  е някъде преди това

# 126
Lisi, много хубаво. А пък много обичам да рисувам коне и много ме изкефи комбинацията с канапа. Все съм си мислила, че мога с въжета да направя рамка на платно, ето доказателство, че е супер Wink

благодаря на всички за информацията, искам да са едни от сглобени парчета и едни цели, готови не искам да купувам освен пълнеж, ако намеря. За пръв път чувам за тоя склад в Божурище  newsm78
и аз малко повече инфо искам, моля, на едро или дребно ли е, работно време, телефон или къде се намира, не ми е познато Божурище много.
Седефка?  Praynig

# 127
.......... Искам да направя възглавнички от стари дрехи, ..............

jos, за пълнежа няма да съм ти полезна, но пък покрай въпроса ти да сложа линкове за възглавнички, верно, не са мебели, ама и те са праправяне на нещо старо. Peace
Възглавнички от стари пуловери,   от ризи,   декоративни от кожа и памук  и възглавнички-саксийки. Grinning

Lisi_Disi_M, конете и кучетата са ми любими животни, така се загледах в развятите гриви, че забравих за какво отворих линка, после пак се връщах. Добре стоят такива рамки!  bouquet

# 128
В такъв случай малко празник за душата  Hug
http://www.liveinternet.ru/users/4386710/post229188203/
http://www.liveinternet.ru/users/3907141/post222490431/
http://www.liveinternet.ru/users/4790589/post209508142/
Успешно реализирани идеи и прохладни дни ви желая!   bouquet

# 129
В такъв случай малко празник за душата  Hug

mumita, много празник ми създаде, напълниха ми се и очите, и душата! Благодаря!  bouquet

# 130
Labrex, надъхах се съвсем за възглавничките и вече се чудя дали да не ги декорирам с рисунки на коне, там, където може.

munita, страхотно усещане докато гледах конете, прекрасни са.   bouquet

# 131
Labrex, надъхах се съвсем за възглавничките и вече се чудя дали да не ги декорирам с рисунки на коне, там, където може.

jos, не знам, каквото ти идва отвътре и за каквото ти дойде вдъхновение! Красиви животни са!  Heart Eyes А, че ще направиш красиви възглавнички, хич не се и съмнявам, ще чакам да показваш!  bouquet

# 132

Леле, специално този подушек из кожаную мужскую обувь е невероятно противен! #Crazy
Иначе другият с бутилчицата е готин. Simple Smile))))))))

# 133

Леле, специално този подушек из кожаную мужскую обувь е невероятно противен! #Crazy
Иначе другият с бутилчицата е готин. Simple Smile))))))))

Нито една от тези подушки не ми харесва, не са "мои". Сложих линка, като за идея по-скоро, вероятно и нещо красиво може да се спретне от такива материали. Онези от старите пуловери са ми по-приемливи, въпреки че и такива не бих сложила вкъщи. Ей такива шаренийки по ми стават, тези тук също. Peace

# 134
Тази от мъжките обувки сигурно има и характерен аромат Laughing

Общи условия

Активация на акаунт