Да преправим старите мебели - 15

• 101 871
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
Нямам опит с маслото, но това , което са писали момичетата за него е че, повърхността трябва да е много добре почистена от стар лак или боя, иначе маслото не стои добре , както се е получило при Вас.

# 526
Давайте акъл какво да ги правя-боя, състарен ефект, или да си ги оставя така? Достатъчно е състарено май май  newsm78 Или само лицевата летвичка да е слонова кост, а другото да си остане.
Ще стои над онзи плот, на който си пием кафето сутрин/сн.3/

От мен предложение - да боядисаш слонова кост и състариш, получавайки подобен ефект. За подсилване може да мацнеш малко кафяво по ръбчетата преди да нанесеш слоновата кост за да тъмнее повече като зашкуриш. Ако имаш останало тъмно масло можеш смело да боядисаш в бяло , да изшкуриш ръбовете и после отгоре да нанесеш маслото, забърсвайки с памучен парцал. Така бялото ще стане слонова кост с приятна патина, а в зашкурените ъгълчета маслото ще попие и ще ги подчертае. Мисля, че ще пасва добре като се наредят бутилки вино по нея, придавайки им отлежал вид.

И още нещо :оказах се собственик на тази секция
http://storage4.album.bg/dcd/p1060125_f95c4_29871908.jpg
- наследство от свекърва ми. Някакви идей как да я
прекроя и боядисам, за са използвам поне част от нея? Не ми се че да шкуря лак като луда,
а така ми трябва ново обзавеждане на всекидневната ThinkingЩе се радвам на всеки съвет или снимка

Бих взела ниските шкафчета (тези долу и горе), за да си сглобя такава мебел.
Без да променям цвета и лака!
За цял плот отгоре може да се използват оставащите плоскости от високите врати.

И моят съвет е подобен на този на Барбабо, но аз бих променила и цвета и лака (хем дза да се освежи, хем за да пасва на останалата мебел), а отгоре за плот бих ползвала чамова плоскост като тази на етажерката. В зависимост от това каква тоналност ще избереш за плота ще зависи цвета на корпуса - ако плота остане светъл - тъмно синьо, кафяво, наситена охра, английско червено. Ако потъмниш плота - слонова кост, резеда, люляк, светло синьо - за корпуса. Зависи какво би паснало най-добре на останалата мебелировка и стени. Боядисването става без шкурене, само задължитено се нанася слой грунд (познат още като Бороконтакт тук) върху много добре почистената мебел. Препоръчвам бои на водна основа и мече. Успех!  Peace

Момичета, много мъка и недоразумения биха се спестили в тази тема, ако не ползвахте термина "масло" за всеки един продукт на Осмо, но не смея да се бъркам, че не съм наясно с терминологията на български. Все пак всичко от "glaze", "stain", "coating" до "wax" не би могло да се превежда само с "масло"...Casual_Noble според мен, това което си купила е завършващ последен слой, след като дървото е тонирано и третирано с други продукти. Това е "top oil" - импрегнат за последна ръка.

# 527
# 528
боядисах единия си куфар с латекс с ефект на състарен,но като започнах на лакирам (с лазурен ) с лак,той ми сваляше боята,купих си нов и отивам да пробвам с него
успех и на вашите творения  Peace

# 529
Харесват ми идеите на Barbabeau и samuraika за секцията на gali2405.

Друг вариант е да се махнат крайните гардероби и вратичките, като се запълнят добре дупките от пантите и да се направи една голяма библиотека. Бих я боядисала в цвят - слонова кост, сиво, червено или някаквъв друг цвят в зависимост от останите мебели.

# 530
  • София
  Хареса ми тази снимка ,та реших да ви я покажа.

# 531
Добро утро Simple Smile Почти привърших с ремонта. Трябват ми идеи за финални щрихи и разчитам на вас   bouquet някак "бозава" и постна ми изглежда секцията сега и се чудя как да я разкрася-  декупаж или нещо друго....
Преди и след :
http://maria4r.snimka.bg/architecture/mebeli.697160

# 532
  • София
Добро утро Simple Smile Почти привърших с ремонта. Трябват ми идеи за финални щрихи и разчитам на вас   bouquet някак "бозава" и постна ми изглежда секцията сега и се чудя как да я разкрася-  декупаж или нещо друго....
Преди
След
Албума ти е личен и иска парола.Снимки от личен не се виждат, сложи ги в публичен.

# 533
Тайана многоооо свежо и лятно е това което си показала,направо завидях на собственикът им.
VK не мисля че ще се слее със стената,дори варианта на Самурайка ми се струва по-удачен,отколкото да е само боядисана стойката.
Margherita09 евала за търпението което имаш към масата,аз като започна нещо докато не го свърша веднага не мирясвам.Съвет не мога да ти дам ,защото аз все още с масло не съм работила,но Биби е на /ти/ със тях,дано се вкючи и да помогне.Но иначе да си кажа масата многоооо ми харесва.
maria4r   Многоооооооо работа и труд си положила браво,но май на последната снимка си личйт тези украсителните лайсни които са били по секцията,и може би ако я посъстариш малко нещата може и да си дойдат на мястото,или поне гръбчето на секцията да е в друг цвят ако ти го позволява обстановката

# 534
  • в огледалото на живота
Хубава тема   bouquet
Записвам се да чета и споделям.

# 535
  • София
  maria4r, на мен много ми харесва точно така, както казваш "бозаво".Даже се загледах в моята кафява секция, дали да не я осветля.

# 536
Момичета, много мъка и недоразумения биха се спестили в тази тема, ако не ползвахте термина "масло" за всеки един продукт на Осмо, но не смея да се бъркам, че не съм наясно с терминологията на български. Все пак всичко от "glaze", "stain", "coating" до "wax" не би могло да се превежда само с "масло"...Casual_Noble според мен, това което си купила е завършващ последен слой, след като дървото е тонирано и третирано с други продукти. Това е "top oil" - импрегнат за последна ръка.

samuraika, защото, като влезеш в магазина, т.нар. продавач-консултанти така ще те изконсултират, че свят ще ти се завие. В такива случаи казвам добре, че е нета! Съвсем елементарно, магазин за козметика, младо, симпатично момиче, искам балсам за устни, дава ми гланц. Пак казвам, че искам балсам, не гланц - повдигане на вежди, свиване на устни и категоричен отговор:"Че то е едно и също госпожо!" , съпроводен със съответния поглед тип:като не знаеш кво търсиш, къде си тръгнала! В аптека искам цеолат - пак същия поглед, съпроводен с :"Сигурна ли сте, такова нещо няма, бъркате нещо и ми изрежда две-три подобно звучащи названия. Аз настоявам, че точно това нещо ми трябва, тя - аз толкова години работя, казвам Ви, че няма такова нещо. Ако беше се и интересувала, освен да работи, можеше и да знае. Та за Осмо-то, аз питах за него в една железария, те мен ме питаха какво е това. Сигурно не беше най-подходящото място, но имаше бои, разредители, реших, че може и да знаят. Не искам да обобщавам, сигурно има и хора, дето си разбират от работата, но аз лично само един такъв съм срещнала досега, имам предвид такива, от чиято помощ имам нужда - строителство, бояджийство,  и затова го помня, не ми върви явно, и това е! Peace

Няма да изброявам, с огромно удоволствие изгледах направени неща, чудесни предложения има, някои си запазих, безценна темичка е тази!  bouquet  bouquet  bouquet

# 537
 maria4r, на мен много ми харесва точно така, както казваш "бозаво".Даже се загледах в моята кафява секция, дали да не я осветля.

И на мен, дали защото са едни до други снимките в предишния и сегашния вид, но ми стои добре! Peace

Нещо подобно дали би свършило работа? Точно тая картинка не ми харесва особено, но нямам време да търся в момента.

Попаднах на кухня със стикери.  Не съм им голям фен, но тази тук ми се стори симпатично изглеждаща. Peace

# 538
Ох, сигурно си права labrex, то аз на свекър ми като му предложих да третира с масло една маса, той реагира така : " Shocked има си такива хубави лакове, аз с краве масло ше тъгна да мажа  Crossing Arms" no comment...

maria4r стой задръж!  Simple Smile Много си е хубава секцията, много добре се е получило, не шари! Добави още вази, декорации, книги, чаши и ще спре да ти се вижда "бозева". Аз може би само бих сменила дръжките с нещо "по-така" и ще стане екстра!

# 539

И на мен, дали защото са едни до други снимките в предишния и сегашния вид, но ми стои добре! Peace

Нещо подобно дали би свършило работа? Точно тая картинка не ми харесва особено, но нямам време да търся в момента.

Попаднах на кухня със стикери.  Не съм им голям фен, но тази тук ми се стори симпатично изглеждаща. Peace
[/quote]

Да личат къде са били орнаментите...не знам защо така се получи  newsm78 замислих се дали да не ги боядисам и поставя на ново ....

много свежа идеа това с различния цвят на гръбчетата, но при мен само витринките всищност ще се виждат, исками се по-скоро самите вратички да разкрася, на тях да е акцента.

Общи условия

Активация на акаунт