Отговори
# 540
Благодаря Бубенце, дано си права  Hug
_Cinderella, сега можем да ядем ягоди, праскови, киви, цитруси .... когато кърмим обаче е добре да се избягват цитрусите заради киселинността им, мъхестите праскови и семчести плодове /ягоди, малини, къпини/ тъй като са алерген. При кърмене може круши, ябълки, банани ... не се сещам за друго  Rolling Eyes От зеленчуците се избягват тези, които образуват газове: боб, леща, зеле, но докато си бременна може и дори е препоръчително да се ядът варива  Peace

# 541
И аз нямам алергии.

Ябълките са много полезни, но не ги понасям, само през първите 3 месеца хапвах по 1 за закуска и сега ги мразя още повече.  Mr. Green  Обожавам грозде, то пък не можело през третия триместър. Сега пък мъхести праскови не можело по време на кърмене. Бананите са супер калорични, а и са тежки плодове. Егати, само супи и тесто ли ще трябва да набивам?  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

# 542
  • на земята
Стига бе хора,туй не може ,онуй не може,пържената филия и мазната пица да не е по добре от плода,всичко с мярка си е позволено стига да не се прекалява..))))И аз ябълки не обичам,но на ягоди се наядох здраво ,сега съм само на диня,пъпеш и праскови,смокини..))))

# 543
Cinderella, яж колкото може повече и различни плодове, няма как да направиш нещо по-полезно от това за малкото бебче. Естествено, стига да ти се ядат, а не да се насилваш с тях.

# 544
  • София
bubence - Супер че си отново в къщи! Поздрави на бебето Simple Smile

А това за плодовете - ама че те не са забранени, дори в портокалите има много фолиева киселина и т.н.т.!!!!
Единствено бяхме казали да не се прекалява с ягодите, че са алергени, но аз както и всички други тук, консумирам всички тези плодове без никакво притеснение!!!!!
Аз следя темата от 1-вата й страница от 1-вата тема и не съм останала с впечатлението да сме коментирали, че са забранени!

Грозде защо да не може? Аз го чакам с нетърпение, а мъхестите праскови аз бях писала че си ги ям и не ми пречат, а ако някой се притеснява може да си ги пообелва и без това има едни дебелокори, които не са много приятни Simple Smile А колко кайсии изядох!!!

Смокини е идея че ще си купя, трябва да ми кажете обаче вече на всички пазари ли ги има? Малее отраснала съм със смокини - в Созопол има много!!! Една огромна купа с обелени смокинки и студени от хладилника  smile3521

# 545
  • на земята
Brayda,приядоха ли си те,извинявай не съобразих,да навсякъде има ...)))

# 546
Момичета, през първата ми бременност не съм се ограничавала изобщо с плодовете и зеленчуците. Когато кърмих също си хапвах сезонни плодове (наблягах точно на кивито). Никой не ми е казвал да внимавам с това или с онова. Ядях си всичко щом се чувствам добре не виждам проблем. И когато кърмих бебето не е давало признаци че не му повлиява добре това с което се храня аз, нито пък е развила някакви алергии. Така че хапвайте каквото ви се яде, само не преяждайте  Laughing

# 547
  • София
ааа голяма работа като са ми се преяли ще си купя!!! Аз се радвам че има, защото винаги съм яла Созополски, а тази година нямаше юли като отидох Simple Smile  Crazy  Heart Eyes

# 548
Brayda, когато изредих одеве храните, които до сега сме коментирали в темите, никъде не съм използвала думата "забранени", напротив написах, че тук се коментират като непрепоръчителни, което според мен може да заблуди някой и да спре да ги яде. Като например сега с прасковите се започва истерия. Имаме късмета да сме бременни точно в този сезон, трябва да се възползваме от това.

# 549
  • София
Незнам за каква истерия става дума... аз много от мъхестите праскови с дебели кори си ги беля, защото са ми по-вкусни, а и бях написала че съм чувала че не са добре мъхестите плодове и по-точно корите им... но както бях написала по-долу че аз си ги ям и не ми пречат  Party

Последна редакция: пт, 27 юли 2012, 18:03 от Brayda

# 550
Аз бях поспряла с плодовете, с изключение на сини сливи понякога. Обаче днес за първи път се натъпках с бяло грозде и одисеята започва.  Blush Mr. Green

Brayda, през последния триместър не се препоръчва грозде, понеже е много сладко и водело до бързо качване на килограми, както на майката, така и на плода, което от своя страна би усложнило процеса на раждане. От тук следва и повишаване на кръвното, както може би се досещаш, та затова.

А относно прасковите, на мен без корите не ми харесват, така че няма белене при мен. Но все пак.. нектарините са компромисно решение, макар че предпочитам мъхестите.  Peace

# 551
  • София
Значи да ям грозде докато не вляза в 7-мия месец  Mr. Green

Ще ям но малко, обещавам! От онова без семките Wink

Приятна вечер на всички! Аз си тръгвам от работа - най-накрая петък вечер Smile

# 552
Точно така яжте каквото ви се яде,аз написах по-горе че съм внимавала какви плодове ям защото таткото има алергии към някой неща а не че не трябва да се ядат.Но при кърмене нещата са по-различни вече.Лекарите ще кажат кое не е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО да се яде.Относно гроздето може даже и е желателно да се хапва по време на бременност,стига да го обичате.Разровете се из нета и ще видите какво пише за него.Brayda приятна вечер и на теб!!!:)

# 553
И аз да си призная, и при предишната и при сегашната ми бременност не съм се ограничавала с храните. Embarassed..каквото ми  се е хапвало съм си го хапвала - и няма забранени, няма непрепоръчителни. Naughty Обаче винаги съм се старала да не прекалявам.  Crossing Arms...освен с краставиците  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green те са ми страст цял живот:)))))

# 554
А какво ще кажете за лютите чушки?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт