Отговори
# 75
Здравейте момичета, да се запиша и аз, 2 дни ме нямаше и вече сте в нова тема, 6 страница, браво Simple Smile
Clairette   bouquet, благодаря ти за поредната хубава тема.
bubence, стискам много палци и вярвам, че всичко ще е наред с амниото  Hug
Brayda, иска ми се да ти помогна с прегръдка и всичката позитивна енергия, която мога да ти изпратя. Знам, че сега ти е трудно, но най-важното е да не падаш духом и силно да вярваш, че нещата ще се оправят с бебчето и в крайна сметка ще си имаш най-красивото и здраво човече  Hug
Честито и на всички узнали цвета на гащите   bouquet
Аз в понеделник заминавам за моренце за седмица, като се върна ще ходя на ФМ и се надявам всичко да е наред и да ги видим тия прословути гащи най-после Simple Smile
Хубава вечер на всички Simple Smile

# 76
И аз да се разпиша
Brayda стискам палци всичко да е наред с бъбречетата.Може би сега ,когато са започнали да пропускат урина легенчетата ще спрат да нарастват.
bubence и аз ти пожелавам бързи и добри резултати от амнио-то.Проблем е това пусто чакане ,но нека минава процедурата и резултата да идва бързо.
Аз да ви споделя ,че с наближаването на ФМ толкова много се притеснявам ,че никой не може да ме търпи май.Уж всичко досега е наред .Ходих и на ранна ФМ и преди седмица пак на 3Д ,но честно да ви кажа нямам никакво доверие на лекаря,който работи с макар и най-хубавия видеозон в този град.Въобще не ми казва нищо за мозъчето ,сърцето и бъбреците.Само споменава ;има две камери и две предсърдия,урина в пикочния мехур ,но сякаш нищо подробно.Поне съм доволна ,че посленият път огледа всички прешлени и дъгичките им бяха затворени.Ужасен страх ме е подгонил и незнам как да го преодолея и да се заредя с позитивизъм.Помогнете ми!

# 77
здравейте и от Ямбол тъкмо малко се разхлади и реших и аз да се мзапиша в новата темичка, която между другото е страхотна.

Момичета така както почва тази тема притеснено дано да продължи само с положителни постове и всички да сте добре и бебчовците да са добре и да разстат здравички. Всички сме с вас и ако наистина позитивните мисли помагат то вие определено ще сте добре. Прохладна вечер ви пожелавам и една прекрасна и спокойна неделя. Стискам палци всичко да е наред с бебчовците.

# 78
Brayda,Bubence прегръдки и успех на двете Praynig!

# 79
# 80
Момичета, много Ви благодарим Hug

Аз се опитвам да съм позитивна, но естествено се страхувам и ми е особено трудно със спането.

По повод на контракциите, аз имам поне от месец, не винаги ги усещам, но на всички прегледи са си там. Пия магнезий и нош-па, но не съм убедена, че помагат особено. Искрено се надявам да нямам поне по време на амниото, че ще създават проблеми и трудно ще се проникне.

За килограмите и корема, аз и преди съм споделяла - 7кг дотук отгоре и доста на корем, но докато се тревожех за това, сега грижите ми са по-големи и ако ще още 20кг да кача, но само с малкия мъж всичко да е наред!

Писахте и за кърменето, помпите и т.н., аз не бях в настроение да се включа тогава, но мисля, че съм споменавала, че кърмих Анди 2год и 2 месеца. Преминах през всичко - криза на растежа, кърмаческа стачка и т.н. Като му дойде времето ще помагам, ако искате разбира се. Като съвет, бих казала да не бързате с покупките на шишета и помпи. Това може да стане като ви потрябват - става за минутки Simple Smile

Това е засега от мен! Поздрави на всички!

# 81
  • София
Добро утро мами!

Днес ми е малко сякаш по-добре, макар като се сетя за бебето или някакви бебешки неща и да ми се свива сърцето!
И аз като се замислих, че масово близнаци се раждат в 8-ми месец и всичко им е наред, сякаш не се притеснявам да го родя по-рано (в 36 седмица), само да имам тази възможност, т.е. да има поне един бъбрек работещ! Има реално още повече от 3 месеца до тогава, а с тези темпове не е мн добре... дано се забавят!
Мислих тази нощ, че сякаш искам да се срещна с доц. Буева, за да ми обясни малко по-подробно ситуацията, да ми каже положението което е в момента, в сравнение с други случаи какво може да стане... от големия й опит в областта все има някаква представа за подобни на нашия случай и края на нещата... незнам дали това ще ме успокои, но сякаш обикновените АГ не им се случва много често, знаят на теория какво става, но ето моята Славкова не е имала подобен случай - момиченце и двустранна хидронефроза! Знам че доцентката ще ми каже, че до 8-мия месец нищо не се знае и нищо не е сигурно, но мисля, че все пак може само тя да ме успокои или още повече да ме притесни!

В същото време няма да спирам да си мисля за бебката, да си харесвам дрешки и одеалца, защото спра ли, това означава че съм се предала на несигурността!
Още от началото когато видях 2-те черти аз знаех че ще родя това бебе! Сега заради този проблем малко съм се обезверила... но не искам да се случва така!

А вчера видях на една кола закачена малка бебешка тениска с надпис: Silvia on board! Много сладко ми се видя... дали се поръчват някъде?

bubence - аз получавам контракции ако много преям.... някой път седейки на масата не осъзнавам колко мн съм изяла преди да стана от масата! Според всички не съм изяла много, но изведнъж ми се стяга корема и ме заболява леко.... намерила съм си лек - повръщам (колкото и гадно да звучи) и всичко ми минава...

# 82
Brayda, това с повръщането не го прави! Със сигурност контракциите не са от това! Но виж повръщането може да ти предизвика контракции.

Аз също мисля, че е по-добре да с срещнеш с доц. Буева. Ще получиш по-реална картинка и ще чуеш професионано мнение.

# 83
  • София
Но аз не повръщам на сила, а ми става изключително зле... А и това се случва 2-3 пъти в месеца, не мисля че е някакъв проблем!

Да, мисля да се свържа с моята лекарка утре и да й кажа че искам да се срещна с тази Буева, макар да е много рано...
До колкото чета, някои майки като й звъняли толкова рано, тя им казвала да отидат след месец, защото е рано... да се надяваме на мен да не ми каже това! Но първо да мине и ФЕКГ, за да се види дали няма някой друг маркер за синдром на Даун, че тогава и амнио ми предстои!

Но аз се притеснявам, че на ФЕКГ съм в 21седмица и 5 дни и ако се открият маркери + бъбреците и ми препоръчат амнио - то не е ли прекалено късно за амнио?

# 84
Това, което ми казаха на мен е, че крайния ми срок е до края на следващата седмица, след това нямало да ми направят. Но не знам, нали все пак лекари са ти го казали, та би следвало да са преценили.

# 85
Сигурно от месец вече не съм се включвала. Започнах да ходя на работа и все не ми остава време, а и като се прибера лягам в леглото.

Сега се включвам специално, за да пожелая кураж на bubebce и Brayda. Убедена съм, че и при двечките нещата ще се развият добре - колкото и да е трудно мислете положително-това ще помогне на бебенцата ви  Hug Вярвам, че тревогите ви ще са временни и всичко ще се нареди добре Hug
Брайде, да повръщаш от време на време не е проблем - и на мен ми се случва, при някои продължава до края на бременността. Стига да не е предизвикано от преяждане. Със сигурност знам, че да се роди в 36 седмица не води до никакви усложнения за бебето-така че няма страшно Peace

Вече момченцата имат наистина голям превес. На нашето бебенце преди 10 дни на прегледа не можахме да му видим пола. Сигурно защото таткото беше за първи път с мен и  то милото си беше пъхнало ръчичката между крачетата и не ни позволи да го разкрием.  Hug В началото на 4 месец беше на 60% момченце, така че ще изчакам още малко докато сложите и на мен щъркелче smile3522 На мен коремчето иначе ми е още много малко, не е като на бременна в 5 месец, но лекарят ми каза да не се впечатлявам от нечии коментари, че още не ми личи със сигурност бременността. smile3534

# 86
Брайда, Бубенце ,  дано всичко с бебчетата бъде наред!  Praynig Пращам ви  положителната си енергия и вярвам, че развоя на тази ситуация ще бъде щастлив!  Praynig Дано всички майки тук да родиме живи и здрави бебчовци! Praynig Силно стискам палчета за мамите, на които им предстои ФМ!  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 87
Здравейте на всички мамчета! Да се запиша и аз в новата тема  Simple Smile Честито на всички, които са разбрали пола на бебешоците си  bouquet  Стискам палци всички, които имат някакъв проблем бързо да го разрешат и да не се оставят лошите мисли да ги налягат. Запомнете едно - визуализирайте това, което искате да ви се случи Simple Smile Напук на всичко бъдете весели, смейте се, говорете на малкото същество, което расте в корема ви, пейте му Simple Smile Не забравяйте, че то вече всичко чува и усеща и когато мама страда и то изпитва тъга Simple Smile Всяка една от нас си има ангел хранител, който я пази и закриля Simple Smile На много от вас тези мои писания ще се сторят налудничеви и сладникави, но това е самата истина. Човек има нужда да вярва, не спирайте да вярвате, защото чудото, което е в нас на зима ще ни зарадва с усмивката си!

# 88
Brayda, bubence всеки път ми се доплаква, като прочета някоя мама да споделя такива новини. Стискам ви палци всичко с бебчетата да е ок. Мислете позитивно всички сме с вас  Hug Hug Hug

# 89
Брайда Спокойно това, че ще е по-рано нищо не означава всяко бебе се развива различно! Давам ти пример: аз съм се родила в 7мия месец 2,500кг .. а моя син се роди един ден преди термина си 2,900кг! Спокойно ще родиш когато се наложи живо и здраво бебенце!  Hug
Табелките аз ги поръчвах от сватбен магазин нали там правят за младоженци Simple Smile ние си поръчахме името на моя син за номер на акумулаторната му кола  Peace

Връщам се да ви чета, че съм изпуснала пак!  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт