НАПРАВИ СИ САМ ОТ НИЩО НЕЩО - 2

• 212 736
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
Момичета дайте идеи за лазарски китки? Благодаря предварително!
         Говориш за украсата на главата ли?
         Правехме ги от разтегателна хартия. Отрязваш една лента - около 20х10 см. Правиш разрези по около 8 см. по дължината през около 2 см. /като клавиши на пиано, но не разрязваш до края/. Всеки отрязък навиваш на тънка игла за плетене, за да се оформи като малко руло. На финала оформяш като цвете и пришиваш.  Става и с цветя от плат, но не ги харесвахме много...
           Описвах драгалевските лазарки:
   http://www.znam.bg/com/action/showArticle;jsessionid=0EEABF3B772 … article=551422316

# 691
  • Burgas
Момичета дайте идеи за лазарски китки? Благодаря предварително!
         Говориш за украсата на главата ли?
         Правехме ги от разтегателна хартия. Отрязваш една лента - около 20х10 см. Правиш разрези по около 8 см. по дължината през около 2 см. /като клавиши на пиано, но не разрязваш до края/. Всеки отрязък навиваш на тънка игла за плетене, за да се оформи като малко руло. На финала оформяш като цвете и пришиваш.  Става и с цветя от плат, но не ги харесвахме много...
           Описвах драгалевските лазарки:
   http://www.znam.bg/com/action/showArticle;jsessionid=0EEABF3B772 … article=551422316
Да, може и за глава, но по скоро ми трябва ,,китка" която се носи в ръката, по принцип се прави от чемшир и цветя (нещо като булченски букет) но на мен ми трябва нещо от изкуствени материали, не от естествени.

# 692
# 693
  • Burgas
Това много ми хареса  Peace търся още идеи, благодаря, като направя нещо ще го снимам да го видите.

# 694
Това много ми хареса  Peace търся още идеи, благодаря, като направя нещо ще го снимам да го видите.
          И на мен тази статия много ми хареса! anik79, кой ще лазарува?

# 695
  • Burgas
          И на мен тази статия много ми хареса! anik79, кой ще лазарува?
В един конкурс ще участваме с децата от градината  Peace

# 696
Да покажа и аз какво съм направила от вестници

Последна редакция: ср, 27 фев 2013, 18:22 от A-A

# 697
на намерих тема за мартенички, та ето една от днес за една котколюбка:

тук

# 698
Здравейте!
Имам спешна нужда от акъл!  Simple Smile
За рождения ден на дъщеря ми трябва да направя едни такива блестящи сребърни обувки.
Имам обувки,които са сиви на цвят, изкуствена кожа. Брокат на прах. Обаче се чудя какво лепило да взема.
Първо мислех да действам с декупажен медиум, но във вашите теми видях едни идеи за брокатизиране   Simple Smile с лепило Ц200 и отгоре напръскване с водоустойчив спрей.
Преди да запретна ръкави,моля споделете важите препоръки, имайки предвид,че основата за залепване е изкуствена кожа.

# 699
  • София
Здравейте!
Имам спешна нужда от акъл!  Simple Smile
За рождения ден на дъщеря ми трябва да направя едни такива блестящи сребърни обувки.
Имам обувки,които са сиви на цвят, изкуствена кожа. Брокат на прах. Обаче се чудя какво лепило да взема.
Първо мислех да действам с декупажен медиум, но във вашите теми видях едни идеи за брокатизиране   Simple Smile с лепило Ц200 и отгоре напръскване с водоустойчив спрей.
Преди да запретна ръкави,моля споделете важите препоръки, имайки предвид,че основата за залепване е изкуствена кожа.

Декупажния медиум е акрилен лак, но не съм сигурен че е толкова издръжлив като С 200, но ако имаш време да ползваш върху друг материал по-добре пробвай и с двата материала.

# 700
Декупажният медиум би трябвало да е по-добър от Ц200.

# 701
  • UK
Не използвай лак, трябва ти нещо, което да е гъвкаво като изсъхне, лакът първо втвърдява обувката и я прави страшно неудобна за ползване, и второ, веднага се чупи там, където се сгъва обувката като се ходи с нея, и става грозно.

# 702
Не използвай лак, трябва ти нещо, което да е гъвкаво като изсъхне, лакът първо втвърдява обувката и я прави страшно неудобна за ползване, и второ, веднага се чупи там, където се сгъва обувката като се ходи с нея, и става грозно.

Знам, имам вече един неуспешен опит, макар че там не се старах много и обувките ми трябваха точно за едно събитие за няколко часа.
Но сега заради детето трябва да ги направя по-трайни, защото подозирам,че и в леглото няма да ги събува  Simple Smile
Много четох в нета и разбрах, че само монтажното лепило или полиуретановото лепило имат еластичност и са подходящи за залепване върху кожа. Ама пък са скъпички...тубичка 28 грама е 10лв.
Автомобилните спрейове имат ли еластичност? ( надали....)
Значи, търси се нещо еластично и бюджетно.
Това дали ще свърши работа?

# 703
  • UK
Мда, и моето беше за едно ползване и свършиха чудесна работа, но сега е буквално невъзможно да бъдат носени, година и два месеца по късно. Simple Smile Иначе още държи, там, където не е била сгъвана обувката. Simple Smile Аз пък получих новички такива подарък. Simple Smile

По блоговете го правят с Mod Podge, ако имаш време, можеш да си поръчаш от eBay. Simple Smile

# 704
нямам време, трябват ми за вторник.
В тази тема по-напред прочетох,че Mod Podge било същото като Ц200.

Общи условия

Активация на акаунт