В коремчето на мама отеснява и палавото СЕПТЕМВРИйче все по-нетърпеливо става!

• 25 876
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
  • Стара Загора
Аз също не бих се доверила на някой лекар само защото работи на частно,точно от такива т.нар."лекари" си изпатихме преди 10 месеца(убиха баща ми само на 52год.).А на този лекар му имам доверие,защото ходя при него повече от 3год.(не че това е причина да не може да сгреши)но аз още в началото на бременноста имах проблеми и той ми помогна за разлика от лекаря от ЖК.Сега съм още по объркана и назнам какво да правя!Ще взема да си пия само магнерича и това е!Писна ми от лекари #Cussing out #Cussing out #Cussing outНезнам дали да се посъветвам с лекаря,който ми препоръчаха да ми води раждането,но се страхувам той да не извади трето мнение и тогава да падне още по голямо чудене!Благодаря Ви момичета за съветите!

# 616
Stasy87, аз пия гинепрал в комбинация с магнерот. Гинепрала го взимам 3* 1/2 и понякога ми прималява или леко се разтрепервам, а от този магнерот не мога да се отърва от диария. Казах на док на ЖК в вторник и в началото искаше да ми ги намали дозите, ама като видя контракциите, ако имаше как ще ше да ми увеличи дозата. Той ми каза, че гинепрала е гаден, ама няма какво друго да ми даде и затова лежане в къщи и да не ми стане лошо някъде.

# 617
 HugЗдравейте  дами, отдавна не съм писала, но ви чета всеки ден.
Днес да се отчета и аз от прегледа по ЗК нали вече ходя на две седмици: кръвно 90/60 и това е всеки път от началото на бременността, с 200 гр повече от миналите две седмици значи  около 0.500гр. за 1 месец, мисля че е добре като виждам че някой други мами споделят, че даже свалят или общо до тук 5.5кг. от началото. Бебо тежи 1.800кг на мен ми се вижда малко, но доктора каза че е добре, но  аз не вярвам особено в тези мерки и теглилки Winkпо неговите параметри всичко се развива супер дано да е така Praynig PraynigСлуша и тоновете,  мерене на корема - с 2 см. повече от миналия път.
Виждам, че вече повечето само се оплакваме и при мен е така не спя, вечер рита,  на моменти доста болезнено имам дни, в които ми е непрестанно лошо, но стискаме зъби и чакаме ....още малко.
Момичета с още по сериозни проблеми /не ги изброявам ....  всички ги знаем/ им пожелавам търпение и стискам палци всичко да наред до края.
Ние още сме в ремонти за детската стая и вече съм на ръба да изперкам ....кога ще свърши незнам и не мисля дори, че дрехи трябва да оправям, багажи да събирам за болница и т.н., акъла не ми го побира кога ще стигна до там.
 Много ви се радвам как си приготвяте всичко грижливо и подготвяте дома си  за очакваното най-важно същество.
Нашият татко и той е далече и има някаква вероятност да си дойде за 2 седмици за събитието дано да успее, че много ни липсва и не мен и малкия бъдещ батко.
Кураж момичета, на финалната права сме Hugусмихнат ден на всички!

Последна редакция: чт, 26 юли 2012, 17:59 от dariel

# 618
  • Стара Загора
Рошличка и той това ми каза поне още две седмици да го задържим,заради белото дробче да може да "узрее".Това искам и аз да устискам до 36 седмица,че контракцийте ми са доста чести много повече от четири на час!
стасисестра ми е пила гинепрал преди 6год.но не е имала никакви странични реакции!Успокой се и вярвай,че всичко ще бъде наред!както аз правя

# 619
Франчи , за съжаление много млади семейства са сблъскват с много трудната цел в живота да имат дете. Клиниките са пълни (буквално)  Аз минах през това  (цели 3 години обикаляне и какво ли още не, не ми се връща назад ) . Когато нещата се развият в добрата посока е много хубаво , но за съжаление не винаги е така... Не гледах "часът на мама" , но тези сълзи от радост са най-хубавото което се е случило на това семейство. Надвям се да има все повече щастливи двойки , защото борбата е наистина много дълга , трудна и изморителна ...

Миленка , когато ходех на лекции за бъдещи мами , имахме лекция специално за видовете упойки. Това ,което разбрах за разликата между епидуралната и спиналната упойка е дълбочината на поставяне на упойващото средство. Епидуралната упойка е по "повърхностна" , поставя се при нормално раждане . Тя елеминира болката , но не и усещанията. Спиналната се поставя по-навътре , тя е за секцио.
Скрит текст:
Епидурална или спинална анестезия
При епидуралната упойка се прави убождане в междупрешленното пространство, без да се преминава през обвивката на гръбначния мозък. След вкарването иглата се изважда и на нейно място се поставя катетър, през който се влива необходимата доза аналгетик. Обезболяването настъпва 15-20 минути след инжектирането на лекарството. Поставянето на катетър дава възможност обезболяването да трае през цялото раждане, като допълнително се вливат нови дози от медикамента. Едно от големите преимущества на епидуралната упойка е, че изчезва само чувството за болка, но контракциите и напъните се усещат. Има възможност заедно с твоя анестезиолог да решите каква да бъде дозата и силата на упойката.
При спиналната упойка се прави еднократна пункция в междупрешленното пространство, като се преминава през обвивката на гръбначния мозък. Не се поставя катетър и въвеждането на аналгетик е еднократно. Започва да действа много по-бързо от епидуралната – след петата минута от инжектирането, но трае само около 1-2 часа. Най-големият недостатък е, че тази анестезия отнема всякаква чувствителност на тъканите под мястото на поставянето. Именно затова родилката не може да напъва и често се стига до допълнителни интервенции с форцепс или вакуум. Заради бързото си действие спиналната упойка се използва най-вече при спешна операция с цезарово сечение.
[/color]

Момичета , тук има многоо интересни статии -
http://www.moetodete.bg/bremennost-i-rajdane/category-rajdane.html

# 620
Веси и аз като теб чакам тази 36-та заветна седмичка. Надявам се и аз да нямам странични ефекти много от гинипрала, но и да имам ще търпя, трябва бебка да е добре. А за утрогестана, в стаята, в коетоо лежах в МД имаше едно момиче в 26 г.с., която ги приемаше за задържане, пак по лекарска препоръка.
Поколоко1 , аз пия 3*1 таблетка гинепрал, като 20 мин преди това пия изоптин... Магнерто и ношпа 3*2... като бабите съм с шепа хапчета Simple Smile

# 621
Stasy87, по- добре една шепа хапчета, отколкото на системи в болницата. И аз гоня 36 седмица, да вляза в 9-тия, то и до тогава ми казаха да пия хаповете. Важен е крайния резултат и горе главата. Усмихвай се, радвай се на коремчето, всичко ще се наредеи, само спокойствие и търпение му е майката. Praynig Hug

# 622
Имам за дочитане 3 страници,но после,сега стягам багаж на малкия,заминавеа при баба си за 2 седмици,за първи път се отделя,но гаранция ще свикне по-бързо от мен.
Хрисик торба за пране на дрехи се продава в левчето,аз последно взех от Евроленд,много са удобни,предимно чорапи пера в тях.
Канела Hug
Една от нас поздрави морето от нас,няма как, ще ти е уморително с Камен,те си искат внимание,и аз от утре активно ще почивам без дете,макар че захващаме ремонтни дейности.
Скай Априлци много далече от Варна,как се решаваш на такива преходи,браво,да си починеш,колкото можеш,все пак планинския въздух е по-друго!
За епидуралната,обезболява само първоначалните контракции,после намаляват и постепенно спират вливането на лекарството и си усещаш същинските напъни,не е като без хич болка,но няма как.
За сега толкова отивам по задачи!

# 623
Stasy87, по- добре една шепа хапчета, отколкото на системи в болницата. И аз гоня 36 седмица, да вляза в 9-тия, то и до тогава ми казаха да пия хаповете. Важен е крайния резултат и горе главата. Усмихвай се, радвай се на коремчето, всичко ще се наредеи, само спокойствие и търпение му е майката. Praynig Hug
И това го минах.... 2 седмици на системи и инжекции в патологията.... Но всеки ден благодаря на Бог, че тези проблеми започнаха в 7 месец, а не в началните, където края почти винаги е неизбежен  Confused Но позитивното мислене е най-важно, затова трябва да вярваме в хубавия край  Praynig  Hug

# 624
  • При моите мъже...
Стаси, Веси, стискайте още малко момичета! Hug
Не искам да ви успокоявам излишно, но освен че ми беше паднала част от тапата в 7-я месец, освен скъсената и изгладена шийка, последните две седмици бях с контракции денонощно, при това болезнени. Изобщо не можех да спя нощем... дремех между контракциите по 5-10-15-20 мин. в най-добрия случай. Заради тези мъки и АГ-то реши да направим секциото по-рано (37 навършена г.с.), а аз съответно изобщо и не си помислих да споря... бях на ръба на силите си.
Още малко и ще гушкате бебоците - тези негативни емоции се забравят много бързо Hug

# 625
  • При моите мъже...
Имам за дочитане 3 страници,но после,сега стягам багаж на малкия,заминавеа при баба си за 2 седмици,за първи път се отделя,но гаранция ще свикне по-бързо от мен.
Моя синковец е при баба си от 3 седмици. Идеята беше да остане до към края на август, ама вече не издържам:) Рева като магаре всеки ден Laughing Мъжът ми ще ходи да го прибира следващия уикенд. Като се разбрахме, че си го вземаме, се кротнах вече и броя дните Laughing Сигурно ще ми дойде на горница, ама много ми липсва вече Embarassed Две седмици не са толкова много, таман ще си починеш;)

# 626
ето ме и мен  Grinning нашият малък пухчо е вече 2300гр, плацентата леко се е променила, околоплодните води са нормални, а бе всичко си ни е ок, само където се е омотал с пъпната връв  Mr. Green нямам търпение да раждам вече  smile3521

# 627
unforgiven на Скайчето път и дай и и гледай сеира. После може вторият ми син да се роди в родния ми град Плевен.
Да споделя една смешка с вас:
"Aко обичаш нещо,пусни го на свобода.Ако го сгази кола,значи не ти трябва"-Алф
Свърших една чудесна книга преди малко и я препоръчвам най-искрено и лично: "На изток от рая" на Джон Стайнбек. Много ме трогна. Толкова човешка и истинска, толкова възпитаваща и разтрисаща. Та се замислих и за имената, които даваме на децата си. В книгата интересно, че героите носят името си с пълна сила и съдбата им следва библейски мотиви. Та онова име дето го бях харесала, май ще ми отпадне. И пак съм в началото. Идеи? Търси се мъжко име за най-прекрасното бебе, което да звучи добре умалително и като бащино след години и да е натоварено с позитивен смисъл. Да има имен ден и да не звучи чуждоезиково. В този ред на мисли, защо някой хора умишлено избират Александър с цел да следва съдбата на великия владетел. Аз лично никак не съм очарована от животът и съдбата му. (съмненията ми не касаят онези на които името просто им звучи хубаво)
Аз Нико не го пускам при баба му все още. Майка го гледа за няколко часа в спешни случаи. Сестра ми също. Не мога да се разделя аз с него за толкова време. Ще ревем непрестанно с Дони. Искрено ви съчувствам. Друг е въпроса че по скоро ще го пусна на лагер от колкото при баба му.  Mr. Green

# 628
Здравейте!
Stasy87 аз съм го пила, но не ми помагаше, повече ми действаха системите. Дано на теб ти действа. Стискай зъби и не се предавай знам че въобще не е лесно. Ти все пак си вече в 32 седмица и шансовете са вече добри за бебето, но колкото повече устискаш толкова по-добре. Стискам ти палци всичко да се нареди. Hug

Момичета много ме разсмяхте със статията.Аз също я прочетох от зад напред, затова ви писах отдолу че се чете в обратен ред. Нищо радвам се че ви е харесала.

# 629
Здравейте, мамчета
Стискам палци на всички мами с проблеми - да завършят  с най-благоприятния изход Hug
Нашия батко от вчера е с температура и червено гърло, добре че няма гной поне, та снощи почти не спах и сега си поспах наобед
А и вечер толкова ми е горещо, че сутрин лепна, едва се понасям
Много горещо лято ни хвана с тези тумбаци, важното е бебчетата да са здрави и доносени накрая
Приятен ден на всички

Общи условия

Активация на акаунт