В коремчето на мама отеснява и палавото СЕПТЕМВРИйче все по-нетърпеливо става!

• 26 414
  • 728
  •   1
Отговори
# 510
Канелче, успокой се, че и бебка се влияе от твоите тревоги. Знам, че е трудно, но при мен действа, доста трудно, нооо Praynig Мисли само положително и спокойствие му е майката. Ти като си спокойна и бебето е ок, ама като си нервна, предаваш всичко на него. Всичко ще е наред  Hug

# 511
  • При моите мъже...
сутринта реших, че ми падна тапата... изкарах си акъла, надявам се да не е...
Не се притеснявай много. На мен ми падна част от тапата (ако изобщо е било при теб това) в 7-я месец и си карах така, включително със скъсена и изгладена шийка до 9-я, че и контракции имах постоянно... А бе, всичко ще е наред Hug

Канела, много перипетии, душицо... Стискам палци Praynig

# 512
Здравейте,от кога не съм писала то темата свърши(мерси Фейт),ама ви изчетох преди малко WhistlingНай-сетне се нанесохме в новата спалня след ремонта,сега е ред на кухнята и хола  TiredМай и аз ще раждам насред ремонт  Crazy
Миналата седмица ходих по спешност на ехо,че изведнъж като започна да ми тежи само от ляво и да ме напъва,уф майко умрЕх от страх Crossing Arms Нищо нямаше-калпазаната си е мушнала голямата главичка там  Mr. Green после пак се врътна и от 2-3 дни я усещам напречно ooooh!
Еваа ти май се притесняваше колко се движи бебето-и аз съм така изправя ми се косата понякога,а пък от няколко дни престана да рита толкова силно и само хълца и се разпъва и ми надига корема само от една страна Party
Канелка,Франческа,Мама Зайка и Данайче и Стаси(дано не изпускам някой) стискам ви палци  Praynig  Hug Hug Hug Hug
Августа и Скай вашите постове винаги са ми много интересни и полезни Hug
Ау тая тотема е ужаснааааааа  Sick май ще се откажа от нея-лошо ми става  #Cussing outНякой ако пие ферро фолгама може ли да ми каже по колко на ден?
Някой се притесняваше за мерките на бебето,че е малко,Франческа май беше  Thinking та да кажа на ЖК бебето ми във 29 сед.ми казаха 2000гр  Shocked и да се изследвам за ГД,сега на частно преди няколко дни като отидох по спешност в 31 сед.-1600 гр  ooooh! е тия апарати и мерки саа нямам думи ...  newsm66
Това е за сега исках май и още нещо,ама така на веднъж забравям Blush
  bouquet  bouquet  bouquet

# 513
Mii  Hug благодаря много за окуражителните думи. И аз не знам дали е тапата, но контракциите и разкритието си ги има. Ще стискам, туй то  Heart Eyes

# 514
Карина стискам палци да се нормализират тоновете. Ако не стане очевидно е че ще се вади. дано сте вдигнали хемоглобина поне малко. Предполагам имаш готов кръводарител че ще те притиснат за това определено. Ще се молим за вас.

# 515
angel_bbb, аз пия Ферро фолгама. Пия 3 пъти по едно. Ако ти е много нисък хемоглобина може и 3 пъти по 2.   Hug
Канелка, стискам ти палчета и на теб и на бебчето, да се нормализира всичко!  Praynig
Stasy87, стискай, мила!  Praynig Изпращам ти много положителни мисли!  Hug
danaeka, Честит Рожден Ден на мъжа ти! Да ти е жив и здрав! Simple Smile Тортата си я бива Grinning

# 516
angel_bbb, аз пия Ферро фолгама. Пия 3 пъти по едно. Ако ти е много нисък хемоглобина може и 3 пъти по 2.   Hug
Мишони,благодаря много  Hug 98 е,не е много нисък но искам секцио и лекарката ме тормози да пия   bouquet

# 517
Здравейте, момичета!

Толкова отдавна не съм писала   Embarassed, но нещо много работа ми се насъбра, а вечер у дома гледах да релаксирам и не ми беше до четене.
Толкова много съм пропуснала - май 2/3 теми и сигурно ще са ми нужни два дена да ги изчета.

Попрелистих само последните странички и виждам, че има притеснени мами. Спокойно, всичко ще е наред. Важното е да не си пълним главите със щуротии и да мислим само позитивно. Успех на всички ви пожелавам. Остана ни най-трудния месец и най-нетърпеливия  Simple Smile

Като попрелиствах, мернах че Sentex е писала за стволовите клетки. Аз също се интересувам от това и все още се чудя дали да запазим такива. Вярно е, че близо 5000 излиза процедурата. 1500 лв. се плащат при сключването на договор, 2800 лв. е след това - за извличане и замразяване. После има годишна такса от 90 евро за съхранение. А тия 20 г. ги казват условно, защото първите такива клетки са извлечени преди около 20 г. и още са годни. Т.е. може да се каже, че срокът на съхранение е миним. 20 г. или докато си плащаш за това Simple Smile
Аз, живот и здраве, ще раждам при д-р Гърчев в МД. Който ще извлече и стволовите клетки, ако все пак вземем окончателно решение да го направим. Съпругата му - Лидия Гърчева е завеждащ лабораторията и банката за съхранение на стволови клетки в Свети Лазар и той многократно е бил част от екипа, извличал такива клетки.
Ако някоя мама реши да направи този вид "застраховка", май е най-добре да се свърже с Лидия Гърчева и тя ще отговори на вс. въпроси. Защото ние тука си препредаваме информация, а най-добре естествено е да се пита специалиста за това  Wink

Аз от петък излизам 45 дни преди термина и ще мога да ви чета и надявам се и да се включвам с коментарчета. Утре си стягам и чантата за болницата. Предния път излязох отпуска и на втория ден родих по спешност и толкова бързо изчезнах към болницата, че дори и личната карта не си взех Simple Smile)). Но златния ми мъж на следващия ден дойде с абсолютно всичко в чантата - нощница, чехли, бельо, лигнин и превръзки, чаша, вилица, лъжица, салфетки, мокри кърпи, памперси за бебо и термонетър, телефон, зарядно за телефон...Simple Smile)) страхотно се справи. Като аз нямах подготвен списък, по който да се води.  Абе изобщо в такива моменти татковците май се оказват най-големите съмишленици :* Докато бяхме в болницата подготвил леглото, пазарувал корито, везна, стерилизатор, помпа за кърма....абе всичко беше купил...златен.
Мамите ни се шашкат повече от нас и на тях много, много не може да се разчита Simple Smile те в такива моменти реват и не знаят как да действат  Mr. Green

# 518
Ех,Канелка,Канелка,какво те пиле окълва и теб,мила.Сигурно си вече на доки,имаш силно стиснати палци и от мен и се моля всичко да е на ред. Hug

# 519
Канелка, успех мила  Praynig. Измъчи се,  Hug Дано следващото ти включване да е с хубави новини  fingerscrossed

# 520
Данаека, да ти е жив и здрав рожденика и много да те слуша   bouquet
Стаси,  не се съмнявам, че  ще слушка мъжо  Crazy а ти да стискаш още мъничко  Hug
Канелка, голямо гуш  Hug сигурна съм, че всичко ще е наред, може би наистина си била притеснена и е повлияло и на бебка. Очакваме да се включиш с добри новини  Praynig Praynig Praynig

Аз сега се върнах от лекцията в Лабиринт, беше интересно. На 06.08 ще има среща по случай седмицата на кърменето от 11:00ч. ако някой се интересува, мисля че ще бъде полезна и интересна среща, ще има и кърмещи мами, с които може да разговаряме.

# 521
angel_bbb, аз пия феро фолгама по 1 на ден, така ми каза моята док. Хемоглобинът ми беше около 100. Сега временно съм го спряла от 5 дни, днес пуснах изследвания да видим др. седмица дали ще го започвам пак.
Ева, аз питах днес на ЖК за пъпната връв и моята док. каза, че сега не е от чак такова значение, защото всеки един момент може да се промени (да се отвърти т.е) Важно е вече преди самото раждане. Спокойно.
Sky*, честита ти книжка. Да си шофираш със здраве и удоволствие.
Канела, силно стиснати палци и от мен  Praynig Със сигурност това чакане е най- изнервящо, но не остана вече, вижда му се края.
Данаека, да ти е жив и здрав рожденника и много да помага.

На мен пак ми е токова горещо, вчера просто не ми достигаше въздух- нито вкъщи, ни навън... Как да тръгна по магазини, имам чувството, че ще колабирам.  ooooh!
Вие раждането вече сънувате, а аз екшъни и преследвания (с мое участие естествено) Явно криминалните филми ми идват в повече.

# 522
Момичета ... някой да има лични впечатления за матрак на Бертони - кокос и пяна  Rolling Eyes

mamanaalex радвам се, че се разписа  Hug

# 523
Аз пиех ферро фолгама по едно сутрин и по едно вечер. След като в понеделник ми пусна изследване, каза да пия само по едно сутрин.

# 524
здравейте и от мен  Hug
тази нощ една приятелка роди бебче - 3200гр - аз също взех да се притеснявам нещо  Rolling Eyes май скоро щем, не щем, първескините ще разберем какво е това раждане  Heart Eyes
Fate - да, от 30 април не съм била на УЗ - тогава беше 420гр бебо - но като усещам всеки ден движенията му, незнайно как, но не се побърквам  Grinning

Данайче - аз съм с изпълненията с гладачната маса - поправихме я и пак си я ползваме  Hug

днес цял ден ходихме с мъжо по социалните служби да подаваме документи - след 1 месец ще ми преведат 110 евро  Mr. Green така и не попитах по какъв повод  Crazy

даже си мисля като се прибера в БГ зимата - да подам и там някакви документи - все пак ще си има бебчо и БГ паспорт - пък до октомври 2011 съм работила в БГ - може и в 2-те държави да ме огрее  Mr. Green

но поне ще попитам....  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт