Отговори
# 15
  • В Балкана
Препоръчвам Килифаревския манастир, който се намира на около 15км. от В. Търново. http://www.bulgariamonasteries.com/kilifarevski_manastir.html Разположен е на р. Белица, която позволява риболов, къпане, скара, дори опъване на палатки.
В близост до манастира се намира комплекс Боляри, където може да се отиде на басейн - http://www.boliari.com/index.htm
Вонеща вода също е сравнително близо, посока Хаинбоаз. Има река, хубава природа, хотелчета  и басейни. За съжаление и много изоставени почивни станции и бунгала, които лично мен ме натъжават.
Районът на Къпиновският манастир продължава да е силно посещавам. Както от местни и гости на града, така и от дошли специално на почивка там. Има място за разпъване на палатки, както и места за каравани.
От няколко години има ново заведение в района (с пречиствателна инсталация), а към него детска площадка - с настилка, люлки, пързалка.
Собственикът искаше да прави бани, тоалетни, магазин, стаи.. Но още не ги е направил.
Арбанаси, Света гора и Ксилифор - най-близки до В. Търново.

# 16
Здравейте,
Ние на връщане от екскурзия смятаме за два дни да посетим Велико Търново. Знаете ли за 16-17 август дали има предвидено Звук и светлина?
Изобщо има ли, много ще се радвам да го видим!

# 17
Св. Илия е Плаковският манастир - link, мисля, че е на 1-2 км от Къпиновския (странно, винаги съм мислила, че и селото, и манастирът са с "а").

Иначе Къпиновският си е съвсем лесно достъпен, на около 20 км е, приемлив асфалтов път, минава се през селата Плаково и Велчево. Обаче, впечатленията ми от мястото се потвърдиха от ето тези постове в интернет - 1, 2, така че имайте едно наум.

Не препоръчвам да ходите до Св.Илия, манастирът преди 3 години бе запуснат, не работеше, там от дупките скъсахме бензинопровод и нямаше нито хора, нито обхват да ни помогнат. На път за Капиновския манастир е, но мисля че  не е действащ. Тогава не беше. Има огромни ями по пътя като завиете и наистина може да си разбиете автомобила.

# 18
Rain  благодаря за предложението. На мен обаче ми се иска да пообиколим региона на Русенски лом  особено пещерата Орлова чука и  някак си натам се бях насочила - но явно там няма кой знае колко места за отсядане - засега съм се насочила към предложението за вили Ангел , ако някой има по нови впечатления нека сподели

# 19
Имам въпрос-колко време да си отделим за Хотнишкия водопад и водопад "Момин скок"с.Емен  newsm78
Разбрах, че били много близко едно до друго, не планираме пикник ала-бала, еменската екопътека не била в добро състояние, но все пак...
Всякакво инфо за тези места ще ми е от полза, защото никой от компанията не е ходил там, а много искаме

# 20
Имам въпрос-колко време да си отделим за Хотнишкия водопад и водопад "Момин скок"с.Емен  newsm78
Разбрах, че били много близко едно до друго, не планираме пикник ала-бала, еменската екопътека не била в добро състояние, но все пак...
Всякакво инфо за тези места ще ми е от полза, защото никой от компанията не е ходил там, а много искаме

Ние разгледахме Хотнишкия водопад и Еменската екопътека за 1 ден с тръгване и връщане до Русе. Пътеките са леки и приятни за разходка,не отнемат много време.Ние бяхме с дете на 4 год.Не сме минавали по мостчетата на Еменската екопътека, сториха ми се съмнителни, но стигнахме да водопада Момин скок.

# 21
"Звук и светлина" ще има сега на 22.09 и ние вече си резервирахме хотелче и заминаваме Simple Smile

# 22
Търновци сигурно знаят за Водопадите Wink Имаше една пътека, май някъде към Картала ( ?) , която минаваше през гора, разкриваше се невероятна гледка и след целия преход се стигаше до едни малки водопадчета. Красота! Когото и да попитате, всеки ще ви каже как да стигнете до там.

Общи условия

Активация на акаунт