В момента чета ... 12

• 39 833
  • 741
  •   1
Отговори
# 30
Аз започнах да препрочитам тази книга, чела съм я преди много години и помня само, че много ми беше харесала. Дано и сега е така. Grinning

Купих си я миналата седмица, дано и на мен ми хареса!

# 31
  • Разпиляна във въображението
Започвам

# 32
  • Бургас
Аз съм в отпуска , но взех тази година категоричното решение, че повече 20 кинта за книги-еднодневки няма да давам, дори за да има какво да чета докато кисна на плажа. Току що дочетох "Последното изкушение“ и утре почвам „Рапорт пред Ел Греко“ на Никос Казандзакис.

# 33
  • Ямбол
Аз съм в отпуска , но взех тази година категоричното решение, че повече 20 кинта за книги-еднодневки няма да давам, дори за да има какво да чета докато кисна на плажа. ...
Подобно решение отдавна съм взела. Не само за еднодневки, а изобщо. Достатъчни са ми библиотеката, Читанка и Предай нататък.

Дочитам "Сестрите от рода Гранвил" и днес смятам да посетя библиотеката да потърся другите части на трилогията и мисля друго да не взимам, но не се знае дали нещо няма да ме изкуши.
Очаквам да получа и една на Сара Адисън Алън и може би тя ще е следващата, която ще чета.
Предстои ми да си подбера книги за почивката. Четецът ще е с мен, но не ми се носи на плажа.

# 34

Междувременно изчетох за два дни "Оскар и розовата дама" и "Господин Ибрахим и цветята на Корана" и много ми харесаха, особено втората. Ще пиша по- подробно в съседната тема.

Не съм знаела, че има книга, непременно ще я потърся, гледах филмът и страшно ми хареса  Peace

# 35
Току що дочетох "Последното изкушение“ и утре почвам „Рапорт пред Ел Греко“ на Никос Казандзакис.

Сподели после мнение за Рапортът, че при мен хич не върви /300 стр. и нищо завладяващо/. Май е от ЕГНето ми. "Последното изкушение" съм го заредила след него.

# 36
Принципно коя се води най- добрата книга на Казадзакис? Аз взех "Алексис Зорбас" след страхотен отзив тук, не помня от кого обаче, но и "Последното изкушение" ми звучи добре.

А и заглавието много ми харесва.  Grinning Случва ли ви се да си избирате книги по заглавието само? Аз така прочетох "Сто години самота" а тя взе, че ми стана любимата книга.  Laughing

# 37
  • Видин
По заглавие май не, но ми се е случвало да взема книга, само защото корицата ме е привлякла  Laughing
Аз съм страшно ядосана, вместо "Слепота" са ми пратили "Слава" на Даниел Келман - от Колибри. Направо ми иде да ревна.

# 38
  • на североизток от Рая
   Stardust*, аз съвсем скоро дадох положителен глас за Алексис Зорбас. Но може да имаш предвид друго момиче, не знам.

Аз често избирам книгите по заглавието. Но много повече ме привличат кориците. Придърпват ме някакси. Даже дъщеря ми като сме заедно в библиотека или книжарница идва при мен с някоя книга и казва "Ето, тази ще ти хареса" и се смее. Знае, че като видя корицата и ще взема книгата.  Laughing Така и става. И обикновено не съм подведена после и със съдържанието.
 Което значи пък, че опаковката продава.  Whistling

А Алексис Зорбас я взех да я чета, защото при нея звученето  име на книгата - име на автора много ми допадна. Някаква приятна вибрация се получава Алексис Зорбас - Никос Казандзакис.

Повтарям си го и сега често. Приятно ми е. Simple Smile

Отклоних се от темата.  Confused

# 39
Аз ги избирам по анотацията и препоръки от тук.

# 40
По заглавие май не, но ми се е случвало да взема книга, само защото корицата ме е привлякла  Laughing
Аз съм страшно ядосана, вместо "Слепота" са ми пратили "Слава" на Даниел Келман - от Колибри. Направо ми иде да ревна.
Мъжът ми постоянно ми избира книги по корици или заглавие само и винаги с голям успех.
Зори, а  няма ли да ти я сменят книгата?

# 41
  • Видин
Ще ми я сменят, разбира се. Но ще пристигне чак утре или в четвъртък  Crossing Arms

# 42
  • Бургас
Принципно коя се води най- добрата книга на Казадзакис? Аз взех "Алексис Зорбас" след страхотен отзив тук, не помня от кого обаче, но и "Последното изкушение" ми звучи добре.

А и заглавието много ми харесва.  Grinning Случва ли ви се да си избирате книги по заглавието само? Аз така прочетох "Сто години самота" а тя взе, че ми стана любимата книга.  Laughing

Ако досега човек не е чел Казандзакис, се започва с "Алексис Зорбас" . "Последното изкушение" е страхотна, но тежка за четене книга, пък и но не знам дали ще ти допадне тематиката. Не змея да препоръчвам сериозни книги Simple Smile
А за "Сто години самота" - Маркес има страхотни заглавия, моето любимо е „Хроника на една предизвестена смърт”
Аз самата си избирам книгите по автори, не по заглавия,  след Казандзакис съм решила да забия зъби в Дани ДеЛило

# 43
  • Видин
Завърших "Самотата на простите числа". Не знам какво да кажа. Не съм сигурна дали ми хареса или не ми хареса. Някак очаквах хепи-енд, а не го усетих  Rolling Eyes Много тежка книга  Tired
После мисля да започна "Дневникът на един луд старец"

# 44
Паноптикум на грешни хора
Инжи Марек!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт