Бельото отвън

• 42 999
  • 869
  •   1
Отговори
# 300
А бе, в чужбина  става. Ама в България, нали, той ще ми каже на мене. 

# 301
  • Kопенхаген
Простирането на всякакви гащури и други пранета по балкони и тераси в БГ трябва да се забрани със закон, както е в белите държави.
Това пък защо? На кого и с какво пречи простряното пране на балкона? newsm78

Разваля облика на фасадата. Макар и на излющена панелка пак е грозна и неприятна гледка.

За целта хората са го измислили сушилни, а при невъзможност сгъваеми сушилници.  Grinning

# 302
  • Ямбол
Пипи, загрозява се фасадата.
Ама едно пране ще изсъхне и ще се прибере, обаче разноцветните външни изолации и остъклявания са сто пъти по-грозни. Първо тях да забранят, после прането.

# 303
Простирането на всякакви гащури и други пранета по балкони и тераси в БГ трябва да се забрани със закон, както е в белите държави.
Това пък защо? На кого и с какво пречи простряното пране на балкона? newsm78
мадам, предполагам, че дания, както холандия е студена, влажна и мрачна страна с преобладаващо лошо време, затова и никой не простира, а суши в сушилни.

затова и няма как да им видиш гащите Grinning

аз за 12 г в холандия, вероятно няма 12 пъти да съм простирала в собствения си двор, който е  заден , със зидове 2 метра, където е абсурд да се види дали простирам гащи или извършвам ритуални жертвоприношения. а и никой не се вълнува /там/ нито от цвета, нито от вида на гащите ми. Grinning

# 304
Сгъваемите сушилници зад стъклени тераси пак се виждат, сушилнята е единственият вариант, но това значи много повече ток, и то не само за самата сушилня, но и за климатика, който трябва да надуеш, за да охлади. От екологична гледна точка не е разумно. Затова в белите държави е забранено, наистина, но в центъра и в разни части, които са по-представителни, в семейните квартали, няма такова нещо, освен изключения, с/у които хората се борят и си извоюват правото да го практикуват  Peace

Последна редакция: ср, 25 юли 2012, 10:35 от Не се сърди, човече

# 305
право е човечето. познавам кога съм в марокански квартал в холандия по две неща -сателитните чинии и проснатите фереджета.

# 306
Прането не ми пречи , но се чудя , защо за бога държат гащите им да са на показ ?  Rolling Eyes Толкова ли е трудно отпред да са някакви по - обемисти неща и отзад белъото ?
Скоро минах през кв.Лагера , където са много старите тухлени блокчета и какво да видя ? Отвън  Shocked в междублоковото пространство , между две дървета / и то не на едно място / опънати простори и се вее пране ... Онемях .И гащи , гащи , гащи ...
То бива да си мислиш , че си си в двора и може да си правиш каквото искаш , ама такава простотия ... 

# 307
  • София/Горна Оряховица
Май месец бях в Белгия и специално се оглеждах за пране, след ожесточен спор с по-невъзпитаната ми баба, спрямо проснатите гАщури.
Ми ... не видях. А гледах!
Идея си нямам къде го крият обаче ...  Thinking

Аз лично нямам против във вътрешните квартали да се простира, стига да не е към централна улица. Ама по централните части - ами гадничко си е  Confused .

П.П. Въпросната баба е нещо уникално. Апартамент с 2 спални, хол, столова, кухня, 3 вградени гардероба, баня и тоалетна. 3 тераси, 2 от които гледат към закрити улици. Едната гледа към една от двете централни улици в града, точно към съда на въпросното населено място. Познайте къде тази 100+ жена си простира бельото...  Sick

# 308
Прането не ми пречи , но се чудя , защо за бога държат гащите им да са на показ ?  Rolling Eyes Толкова ли е трудно отпред да са някакви по - обемисти неща и отзад белъото ?...

Аз питах, и изплюха камъчето  Simple Smile логиката им е, че ако отпред е нещо обемно, "затапва" вятъра, а ако отпред са малките неща, минава свободно.
Аз слагам отпред чаршаф, покривка или нещо от сорта, но не съм имала проблем с изсъхването, явно си е навик при тях по-скоро...

# 309
  • Kопенхаген
В манга кварталите не съм ходила но е напълно възможно да се развяват по просторите шалвари.

слънце  Hug За климата си права мрачните дни са повече от слънчевите, но въпреки всичко няма как да видиш проснато пране на балкон, а сателитните им чинии са прибрани в терасите.
И това прави впечатление, освен цветя и зеленина нищо друго не се вижда.

Тук комшийките понякога простират в дворовете си, които се намират зад къщата обградени с живи плетове. Просторите са ум чъдърообразни и са монтирани някой ъгъл на градината или изнесен сушилник на верандата.

Не се сърди, човече , живея в такъв квартал, тук основно преобладават фамилни къщи и кооперации ниско строителство до 4 етажа. По принцип така е решена архитектурата в Дания. Няма жълто- оранцево- зелени фасади, разчупени етажи и т.н.
А по няма терасите им нищо излишно освен цветя.

# 310
  • София
Мисля, че туроператорите могат да се замислят за нов вид екскурзии, предназначен за бг-мама и производните нея извън виртуалното пространство фенства на току-що опраните гащи с гръмко заглавие "Да намерим прането на Западняка". Включва обиколка на различни видове населени места и квратали, с цел специфично обследване на хорските балкони. Задължителен аксесоар - бинокли (два, в случай на повреда да се заменят), осигурени от туристическата агенция.

Приходите ще са сигурни.

# 311
...тук основно преобладават фамилни къщи и кооперации ниско строителство до 4 етажа. По принцип така е решена архитектурата в Дания. Няма жълто- оранцево- зелени фасади, разчупени етажи и т.н.
А по няма терасите им нищо излишно освен цветя.

Така е, когато се мисли, ние тук сме далеч от това.
Има ли закон, че е забранено или не?

Сушилните в България навлязоха по-масово едва преди няколко години, много сме назад, но има време, след стотина години ще ви стигнем Simple Smile

# 312
За простирането, ако е на сгъваем, нисък простор, не мисля, че се вижда и не загрозява фасадата.
Обаче по централните улици на няколко големи бг.града редовно виждам изтръскано на показ всякакво разнообразно пране опънато на въжета високо горе, да се види хубаво какво носи собственика на имота! Joy За забрана да има, съм да се простира на такъв тип простори, много е грозно!
За ГТП имах предвид в Бг, не знам защо скокнахте, наистина там предимно занемарени хора  и тийнейджъри пътуват, иначе няма как да се обясни вонята на кисело, какво изтънчено бельо, като въпросните дори не са се къпали скоро!

# 313
А защо е възмущението от изпрани гащи ? Нали са чисти.
От презрамките тръгнахме,че до Рим Laughing
Аз лично ги закичвам на сушилници на двора.Гледам си ги сама.
Тези на хората не ми пречат.

# 314
Баба ми на село си простира чаршафите на края на въжето, до улицата - да видят комшиите че са ѝ бели чаршафите - значи е добра домакиня. Вярно, коли рядко минават, но ...
Може и с гащите да е подобна логиката - я, гледайте колко гащи съм изпрала; ще ми твърдите вие че не си сменям гащите редовно.

Общи условия

Активация на акаунт