Осолявате ли вашето бебче

• 15 914
  • 306
  •   1
Отговори
# 150
Трещи, всякакви клявки има. За мен е недопустимо да си храня детето с буламачите от детската кухня, но толкова мързеливи фенки имат тези кухни, че не е истина...  Crazy    
Много сложно - да отделиш 30 мин., за да приготвиш храна на детето си.          

И да, ти си много права - тази същата вероятно ползва Мустела и не знам си още какво, но го пържи на слънце, което е не по-малко опасно от осоляването.                  

# 151
  • София
За мен е недопустимо да си храня детето с буламачите от детската кухня, но толкова мързеливи фенки имат тези кухни

Малко крайно изказване, въпреки, че донякъде го споделям. И аз готвя на синът ми и ДК ми се струва гадна. Много познати обаче ми споделят, че я взимат, защото има по-голямо разнообразие в храната, отколкото могат те да измислят. Мотиви всякакви. Дали е само от мързел...
ПП Отделям малко повече от 30 мин за готвенето за детето, ама пък замразявам едно-две бурканчета храна, та не готвя всеки ден. Много, много се извинявам за спама!  Blush

# 152
  • в здрача
За мен това пряко излагане на слънце по обяд е доста по-вредно от лъжица сол, а нали уж всички сме чели, чели.
Кога е изведено детето? Колко време е стояло на слънце? Мазано ли е с нещо? Това всеки божи ден ли се повтаря? Самото то вече изгоряло ли беше?
Виж колко допълнителни въпроси ми хрумват на първо четене. Подробностите са важни за следствието казваше някой.

# 153
Аз лично не виждам оправдание, но това си е лична работа на родителите. На оживено столично кръстовище беше, не в парка, под сянката на ореха.

# 154
  • София
Освен това умерена доза слънце е полезна за набирането на витамин Д. При нас в момента е 20 градуса и все вали. Нямам търпение този петък да се прибера във Варна, че да спра да навличам Вики Simple Smile нека и тя разбере малко какво е да е лято.

слънцето е хубаво да, но  не и в лятна жега на обяд, слънце  може да поема и до към 10 и след 6-7, когато вече се живее.... освен това за вит. Д, е достатъчно 10-15  мин на слънце и то далеч не гол Wink

иначе съм от мързеливите клявки, дето са си хранели децата от ДК,  буламачите им всъщност бяха много вкусни, а за мен беше голямо облекчение, да не говорим, че неща като заешко, агнешко и не знам какво аз в къщи не готвя...    не виждам голяма разлика с последващото хранене в детската градина, ама Пипи сигурно ти и на такава не си ги пускала или си им носила панички с дом. приготмвена храна на обяд ... Wink
Аз пък не бих давала замразена храна...ама всеки с  виждането си... да не говорим, че моето до 2 годишно не приемаше никаква дом. сготвена храна(не само от мен), само буркани и ДК...

Последна редакция: ср, 01 авг 2012, 13:33 от Angel_Dust

# 155
  • в здрача
Аз лично не виждам оправдание, но това си е лична работа на родителите. На оживено столично кръстовище беше, не в парка, под сянката на ореха.
Ако голямото ходи например на тренировки, които свършват в 12 и трябва да бъде взето от там, а няма на кого да оставиш малкото, нямаш и автомобил или не можеш да шофираш, взимаш малкото и отиваш за голямото, дори и да е 12 на обяд. Или спираш голямото от тренировки и пропуска есенните състезания и край с добрата му физическа активност и любимия спорт, защото малкото му братче/сестриче не може да излезе от дома по обед за половин час?
Интересно.
Сигурно и до детската кухня не можем да заведем по обед децата, или трябва да ги оставяме сами в къщи, че слънцето е убийствено?
Не, това не са оправдания, това са реални житейски ситуации, но ти сигурно като убедена в пазенето на детето от слънце ще притичваш да гледаш внучето, за да свърши дъщеря ти необходимата и работа по обяд? Да имах и аз такава жертвоготовна майчица...

# 156
А бе, ти не разбра ли, че детето беше чисто голо - без дрехи, без чадър, без сенник. Ще ме уморите в тия теми.

# 157
  • в здрача
Чакай малко - чисто голо или по памперс?
Докато бяха достатъчно малки малки моите съм ги извеждала само по шапка, че каката и без шапка, че бързо си я сваляше, иначе по памперс и шапка.

# 158
Да, памперсът коренно променя картината. Твоя си работа, щом си решила да излагаш бебешката кожичка на това идиотско слънце по обяд, важното е, че не си я солила. Поне печенето не си избегнала.

# 159
  • София
ами за мен е непонятно на 35-40 гладуса да изведеш бебе само по памперс... но който както(не изобщо да не излиза ми така изложено на  пряко, ярко, жежко слънце...)

# 160
Освен това умерена доза слънце е полезна за набирането на витамин Д. При нас в момента е 20 градуса и все вали. Нямам търпение този петък да се прибера във Варна, че да спра да навличам Вики Simple Smile нека и тя разбере малко какво е да е лято.

слънцето е хубаво да, но  не и в лятна жега на обяд, слънце  може да поема и до към 10 и след 6-7, когато вече се живее.... освен това за вит. Д, е достатъчно 10-15  мин на слънце и то далеч не гол Wink

иначе съм от мързеливите клявки, дето са си хранели децата от ДК,  буламачите им всъщност бяха много вкусни, а за мен беше голямо облекчение, да не говорим, че неща като заешко, агнешко и не знам какво аз в къщи не готвя...    не виждам голяма разлика с последващото хранене в детската градина, ама Пипи сигурно ти и на такава не си ги пускала или си им носила панички с дом. приготмвена храна на обяд ... Wink
Аз пък не бих давала замразена храна...ама всеки с  виждането си... да не говорим, че моето до 2 годишно не приемаше никаква дом. сготвена храна(не само от мен), само буркани и ДК...
Нямах избор. Детето ми ходи на градина. И едно е още от бебе да даваш буламача, съвсем друго е, когато е вече на 3 години и повече. Макар че буламачът си е и буламач.
Заешко, пуешко - да, бе да.  Joy
Никога не съм замразявала манджи. Винаги съм приготвяла на момента храната. Готвех и готвя всичко. Peace

Много се отклонихме от същността на темата.

# 161
  • София
какво да бе? при нас даваха и понеже съм опитала всяка една от манджите им твърдя , че  буламачите бяха наистина много вкусни Wink

# 162
Не говоря за пряко излагане на слънце по обяд, а за умерено излагане на слънце.

# 163
  • София
Трещи, всякакви клявки има. За мен е недопустимо да си храня детето с буламачите от детската кухня, но толкова мързеливи фенки имат тези кухни, че не е истина...  Crazy    
...           

Ехаааа  doh Каква тактичност и възпитание   Tired

# 164
  • в здрача
Да, памперсът коренно променя картината. Твоя си работа, щом си решила да излагаш бебешката кожичка на това идиотско слънце по обяд, важното е, че не си я солила. Поне печенето не си избегнала.
Ми както казах, нямам услужлива мама, която да тича да прибира едното ми дете, за да не излезе другото по обед.
Всъщност имам, днес по обед, точно в 12 трябваше да вземе голямата, ама малката няма как да я остави сама, така че трябваше да я вземе със себе си. Цялата процедура трае половин час. Е, малката вече не е толкова малка и не обича да се разхожда чисто гола, дори банския и е с горнище. Естествено съм осигурила слънцезащитен фактор 50, който тя /малката/ обича да си се маже самичка, че и шапки в тон с тоалета, който си облече след като се намаже.

Та искам да кажа, че има 1001 причини едно дете да е в 12 на обяд навън. За едни основателни, за други - не. И между бялото и черното има много нюанси на сивото. И не си в обувките на майката на това дете. И никога не казвай никога, защото не знаеш утре какво ще ти поднесе живота, колкото и богат житейски опит да имаш.

Общи условия

Активация на акаунт