Осолявате ли вашето бебче

• 16 039
  • 306
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Tsv - кой каза, че детето изобщо не би трябвало да си подава носа от къщата на обяд...

varnagirl - нали говорим за голо бебе, изложено на обедно слънце, при моментните Т у нас, не някъде си не принципно за слънцето или нещо си там...

# 166
Трещи, всякакви клявки има. За мен е недопустимо да си храня детето с буламачите от детската кухня, но толкова мързеливи фенки имат тези кухни, че не е истина...  Crazy    
Много сложно - да отделиш 30 мин., за да приготвиш храна на детето си.          

И да, ти си много права - тази същата вероятно ползва Мустела и не знам си още какво, но го пържи на слънце, което е не по-малко опасно от осоляването.                  
Много се извинявам,аз още не храня бебо с готвени храни,но дори и да започна да взимам храна от кухнята,това надали ще означава,че съм мързелива.Не ти ли е хрумвало например,че някой хора го правят заради разнообразието,което там се предлага,а и незнам какво приготвяш за половин час,на дали можеш да му направиш някое ядене съпбразено с това кое е подходящо и кое не за детето ,а и да му приготвиш и десерт например.Много ме дразнят хора,който  обиждат други хора,без да са видели тяхната гледна точка,обиждат другите,гледайки само от своята.

# 167
Добре де, ама вие всичките спорите за нещо, дето само едната го била видяла. Дотук разбрахме, че е било обяд, детенцето било по памперс и било на Софийско кръстовище. Че тя жената да не би да стои подпряна там на сфетофара с часове. Очевидно е пресичала, значи се движи, откъде знаете, че не се движи по сенките и е изложила детето на пряко слънце за по-малко от минута. Децата в топлите страни да не би само в къщи да си стоят и да не помръдват на слънце. Нито я знаете, нито сте я видели, но давай дружно да нападаме и обсъждаме...

Ясно ми е, че става въпрос за температурите в България, които далеч не са най-високите по света.

Къде от солта, се прехвърлихте на слънцето, че на кухните, хайде сега и за правописа се захванахте  newsm78

# 168
  • в здрача
Аз лично знам много за вредите от слънцето. Изпитала съм ги на мой гръб, виждам ги всеки ден по гърба на майка ми, която беше учена, че за да си здрав трябва да правиш редовно слънчеви бани. Ама мойта кожа не е като нейната - изгарям, не почернявам. Колко пъти като дете съм ревала от болка, защото не мога да спя. И нямаше слънцезащитни мазила. Всички се смееха на рускините, които се мажеха с обикновено олио.
Е, вече и майка ми и аз знаем за вредите от слънцето. Много хора го знаят. Може би повече от тези, които знаят за осоляването. Но се налага да се излезе. Не винаги жената като е с малко дете значи е по майчинство и може просто да си гледа кефа и детето. Може да не е само едно.
Може много работи.
Ама много обичаме да квалифицираме и да си вадим генерални заключения от мимолетна картина.

Tsv - кой каза, че детето изобщо не би трябвало да си подава носа от къщата на обяд...
Аз така го разбрах - от 11 до 17 не трябва да излиза дете, особено бебе, особено голо навън независимо от всичко.
Всъщност когато сме на почивка, на море и ние не си показваме носовете навън по това време, освен ако не е под дебелата сянка, но през останалото време все се налага, даже и да сме с децата. Просто взимаме предпазни мерки - шапки, кремове и много вода и колкото се може по-бързо да се свърши каквото има да се върши. Ама случайните минувачи не знаят общата картина. И стават купони като този.  Mr. Green

Последна редакция: чт, 02 авг 2012, 16:23 от AnMary

# 169
  • София
аз го разбирам, още от първият пост на  Трещи, като -  не излагайте голо дете в 12 на обяд, в най-яркото слънце на пряка слънчева светлина...(често първият прочит, преди уточнението помислих, че за парк или площадка иде реч, защото на кръстовище, наистина може  почти през цялото време да се придвижват по сянка...)... а му сложете  дрешка, чадърче, сенник, ако   е навън...
Козметиката отделно си върви...

То не случайно и в онези по-горещите страни от бг никой не се разкарва гол по слънцето,  а всъщност обикновено са доста покрити...

# 170
  • в здрача
Аз го разбрах като да осолявате не може, ама да го печете - може. Нещо като във филма - за кучета и котки може, за прасета - не може.
А за вредата от слънцето всеки средно интелигентен човек знае. Първата ми реакция като го прочетох беше - поне шапка нямаше ли, ама се сетих голямата как чак на 5 можеше да и се задържи шапка на главата за повече от 2 секунди, та се сдържах, докато малката да се кипри с шапка - това е върховно удоволствие. Повече проблеми имах да носи зимните шапки лятото, че си държеше на точно определена и рев, че съм я прибрала, ама оправихме положението с нови модерни готини шапки.  Mr. Green 

А в онези страни ходят с широки дрехи с дълъг ръкав. Много ми беше чудно като малка защо, ама после си отговорих.
Ама то нали, за всичко трябва акъл, пък който го няма ... последствията са си за него. И за неговото поколение.

# 171
Значи вече мога да си призная, че извеждам внучката с дълъг панталон - бял, ленен, елегантен.
Справка - още не ходи и не й пречи да тича. 

# 172
Ходят с дълъг ръкав, защото религията им го налага. Не ми се вярва на някой нормален човек при 35 градуса и отгоре да му е по-приятно навлечен. Peace Е, предполагам, че има и изключения! Peace

Трещи, не визирам децата, а онези с фереджетата. Да не стане обърквация и нов повод за спор. Hug

# 173
Абе не знам дали религията им го налага, но един приятел /християнин/ ходи в ОАЕ и на всички снимки там е с ленени или памучни ризи с дълъг ръкав и дълги панталони. Защо ли? Thinking

# 174
  • в здрача
Значи вече мога да си призная, че извеждам внучката с дълъг панталон - бял, ленен, елегантен.
Справка - още не ходи и не й пречи да тича. 
Mr. Green сладурана.
И да протича в него има само предимства. И мен ме гледаха като извънземно когато щерката беше на жегите с блузка с късо ръкавче и дълъг панталон, ама само така нямаше пясък и в памперса, а много обичаше пясъчниците, а те навремето дори бяха пълни с пясък.

Религията им е измислена от някой умен човек, който е искал да ги предпази от невежеството им. Като се замислиш от дрехите, до храната - все полезни работи. Пък кой, как я преиначава ... е друга бира.

# 175
Живяла съм в Дубай и там на практика никой не живее навън. Всичко е на закрито и на климатик и то набичен на много студено Simple Smile

Под други страни визирах по-скоро страни населени с белокожи хира, че то и типът кожа има значение, като например Испания, топлите части на Австралия, топлите части на Америка и т.н. Аз лично познавам мами с бебчета в тези държави и повярвайте ми не ги обличат с дълги ръкави и панталони и по цял ден са навън, но излагаъ децата умерено на слънце, като повечето време са по дебелите сенки.

# 176
Къде от солта, се прехвърлихте на слънцето, че на кухните, хайде сега и за правописа се захванахте  newsm78

Ами на някои, като не им изнасят повдигнатите въпроси, изместват темата, за да се забрави основната...не го ли знаеш този прийом?  Mr. Green

# 177
  • София
най-обичам спорове, където всички говорят за едно и също, но  иначе никой не е съгласен с другите Laughing

# 178
момичета, така и така не сме по темата, та и аз да питам нещо: има ли начин да изключа известията за нови отговори в тази тема?  Rolling Eyes

# 179
Защо, не сме ли ти полезни  Laughing Няма.

Общи условия

Активация на акаунт