Осолявате ли вашето бебче

• 16 072
  • 306
  •   1
Отговори
# 60
  • гр. София
Живот и здраве, смятам да го соля. Даже мисля да поставя повивалника в кухнята, че да ми е близо до чувалчето със сол, което една приятелка специално ще ми донесе от солниците в Поморие. А понеже съм сигурна, че и лютият пипер не може да няма полезни свойства, ще ръся по малко и от него. После ще мажа с мас и мятам директно във фурната. Мъхъ, тъй ще е тя.  bowuu

# 61
За рязането бях чела преди много време, пак във форума, че се прави за да изтече мръсната кръв на бебето  ooooh!

Направо настръхнах само като си представя. На мене ми се ревеше като им взимаха кръв от пръстмето, а пък камо ли сама да ги кълцам...
Извън темата : Бях гледала един филм не си спомням въобще какъв беше, но имаше такъв метод за мъчение рязане с бръснарски нож, ама по цялото тяло...
Ужас, това едно време дали наистина са го прилагали или е само мит?

# 62
За съжаление не е само мит. Дори в някои райони все още се практикува.

# 63
Живот и здраве, смятам да го соля. Даже мисля да поставя повивалника в кухнята, че да ми е близо до чувалчето със сол, което една приятелка специално ще ми донесе от солниците в Поморие. А понеже съм сигурна, че и лютият пипер не може да няма полезни свойства, ще ръся по малко и от него. После ще мажа с мас и мятам директно във фурната. Мъхъ, тъй ще е тя.  bowuu
По повод лютия червен пипер - баба ми разправя, че когато била малка имали една съседка, казвала се буля Нала. Та детето и много приказвало и не слушало. Един ден големи писъци идвали откъм тях. Откачената жена била надупчила езика на сина си с игла и го поръсила с лют червен пипер, защото нещо си бил дрънкал. Crazy
Та всичките тези щипки сол, яйца, шуми, прорези - ми звучат като някакви канибалски ритуали от XV век. Crazy

# 64
По повод лютия червен пипер - баба ми разправя, че когато била малка имали една съседка, казвала се буля Нала. Та детето и много приказвало и не слушало. Един ден големи писъци идвали откъм тях. Откачената жена била надупчила езика на сина си с игла и го поръсила с лют червен пипер, защото нещо си бил дрънкал. Crazy
Та всичките тези щипки сол, яйца, шуми, прорези - ми звучат като някакви канибалски ритуали от XV век. Crazy
Баба ми разправяше, че като деца е виждала свои приятелчета, на които родителите им са ги бодяли с игли под ноктите, за да не си смучат пръстите.

# 65
Баба ми разправяше, че като деца е виждала свои приятелчета, на които родителите им са ги бодяли с игли под ноктите, за да не си смучат пръстите.
Shocked Леле!!! Тези хора са били луди! Не мога да си представя каква е тази майка да причини такава болка на детето си.
Относно солта, не я използвам, къпя със сапун и шампоан  Peace Защо някой възрастен не си прави солна баня  newsm78

# 66
Ох на какво ли не се наслушах и аз през бременноста - до го солиш да не се поти, да мажеш с мас, да му връзваш краката да не са криви, трябва да се вади от коритото за небцето  hahaha Joy и се чудех само какви са тези варвари.Става дума за млади хора- роднините на мъжа ми.Най-смешно ми стана като ми казваха-водата трябва да е гореща вътре ще слагаш яйце и сол Joy #Crazy отговора ми беше "това рецепта за супа ли е " newsm78 Странно е че в цивилизования ни свят още има хора които да дават такива съвети #2gunfire Sick

# 67
... да се вади от коритото за небцето...
#Crazy
За вадене от коритото за врата бях чувала, но това изби рибата. ooooh!

# 68
... да се вади от коритото за небцето...
#Crazy
За вадене от коритото за врата бях чувала, но това изби рибата. ooooh!

Аз го научих от тук , от подобна тема за соленето , те периодично се възобновяват ! Mr. Green

# 69
Леле, тук има готов сценарий за филм на ужасите!

# 70
Леле, тук има готов сценарий за филм на ужасите!

Даааа , мажем ги с мас , солим ги и после ги печем на бавен огън ! Joy Joy Joy
После ги вадим за небцето !  hahaha

# 71
Забрави, че преди да се сложи да се пече е хубаво да се резне на няколко места, така, да си пусне кръвчицата  Laughing

# 72
Топях го в саламура, като добавях и оцет. Оцетът е против мирис на краката впоследствие.

Виж, осоляването, повиването, за да не са криви крачетата, квасено козе мляко и пр. прийоми са крайно вредни и застрашават живота на новороденото и бебето въобще.

# 73
Забрави, че преди да се сложи да се пече е хубаво да се резне на няколко места, така, да си пусне кръвчицата  Laughing

smile3555 smile3555

Да , редактирам се , трябва да е шпиковано добре по гърба ! Joy Joy Joy

# 74
Осоляването винаги е била доста обсъждана тема и повод за разногласия в нашето семейство,гледам и тук във форума е така.Аз съм на 30+ год.и не съм осолявана,макар че и в нашия регион е доста разпространено,майка ми е решила че това е абсолютна глупост.Каза че и с мас не би ме мазала,но е нямало друго навремето.Като казах че няма да соля детето и свекърите лошо им стана.По цял ден само това говориха като ни изписаха от болницата.Ама как така ,ама защо така.Момиче било,щяла съм да бера ядове като се вмирише и нямала да може да си намери мъж rotfImbo.Та ги питах аз мириша ли нещо,че и мъж си намерих married.Май си промениха мнението от тогава за мен като разбраха че не ми е извършвана тази жизнено важна процедура. yesyes

Общи условия

Активация на акаунт