Осолявате ли вашето бебче

• 16 020
  • 306
  •   1
Отговори
# 225
Ама, моля ти се, ще умре цялата козметична индустрия. Която много добре знае как да манипулира.

# 226
Явно под "осоляване" вие имате предвид изсипване на 2 пакета сол в пелените , а аз разбирам няколко кристалчета сол във водата след което се изплаква с чиста вода.То какви глупости са изписани - мазане с мас, рязане на гръбнаци, уши, вадене на челюсти ....................не за такива изродщини става въпрос .Ами драги ми дами защо тогава водите децата си на море - все пак от солената вода може да им стане нещо?????!!!!!!!!!!!!!!
И не си правете труда да ми "отговаряте" така или иначе нямам намерение да влизам повече в темата и да ви чета..!!!!!!!!!! А вие продължавайте в същия дух....Смешни сте ми!!!

# 227
Оу, козметичната индустрия е в пъти по-лоша от щипка сол в бебешкото корито, напълно съгласна съм, но това е друга тема Peace

Иначе да се върнем на обсъжданото... абе то, че е до друго, не само до район - повече от ясно е Wink Обаче все пак май има значение и от къде си.
Питах една друга асеновградчанка (по стечение на обстоятелствата напоследък имам доста познати именно от там и района) - каза, "Ми разбира се, как иначе?? (учуди ми се) Слагала съм сол във водата на новороденото, всяка вечер - за каляване, слага се!". Но ми каза и, че баба й опитала да я убеди И да осоляват дъщеря й (която сега е на 10г), ама както си трябва... Увиване в пелени, отгоре нещо вълненко, преди това обилно обтрита с.... ЕДРА сол. Майко мила.. един вид.. и това може да се каже, че още се прави. Как така е възможно... не знам..  Tired
Затова ви казах - там поне явно си го има, а соленето на водата... си е напълно нормално нещо. Сигурно и не само там.

Последна редакция: сб, 11 авг 2012, 11:14 от Сова

# 228
  • София
ами ти си от морето къпи там  детето, по-добре е, в морската вода има и разни други неща, не само сол...
пък и хубаво водим децата, ама не и новородените...

и няколко кристалчета...какво точно очакваш като ефект? т.е. ти може ли да кажеш и обясниш, защо точно искаш да ги прибавиш във водата и с какво ще облагодетелстват детето ти 5-6 кристалчета сол във ваната?

# 229
Явно под "осоляване" вие имате предвид изсипване на 2 пакета сол в пелените , а аз разбирам няколко кристалчета сол във водата след което се изплаква с чиста вода.То какви глупости са изписани - мазане с мас, рязане на гръбнаци, уши, вадене на челюсти ....................не за такива изродщини става въпрос .Ами драги ми дами защо тогава водите децата си на море - все пак от солената вода може да им стане нещо?????!!!!!!!!!!!!!!
И не си правете труда да ми "отговаряте" така или иначе нямам намерение да влизам повече в темата и да ви чета..!!!!!!!!!! А вие продължавайте в същия дух....Смешни сте ми!!!

Не ми казвай, че си мислиш че трезвомислеща майка, ще заведе новородено на море, и ще къпе там #Crazy

# 230
  • София

Е, разбира се, друго си е да си да му спестиш ежедневния душ в бъдеще с няколко кристалчета сол - няма да харчи вода, да дава пари за душ-гелове и т.н. Натюр до дупка. Тя, солта и хормонални проблеми лекува, даааа.
Не си прави труда да ми отговаряш.

# 231
Каква мъдрост, каква дълбока проницателност, каква пунктуация?! Tired ooooh!

# 232
    Аз предлагам да се изнесем от градовете и селата, да се върнем в пещерите. Няма нужда да обсъждаме къпането - нека го спрем! Слагаме голям червен кръст на козметиката, фармацията и т.н., а щом бебетата няма да се възползват от тях -> трябва да се лишим и от турските сериали,за да е честно.
     Сигурна съм, че дамата която толкова се жалва от това, че трябва да даде някой лев за детска козметика, всеки ден си маже кремче на лицето и ръчичките, боядисва си косата периодично, използва шампоан и сапун и т.н. Но щом е за едно новородено  - МНОГО ПАРИ!
    Лично аз  залагам на козметиката, искам бебето ми да  се маже и къпе с продукти лабораторно тествани. Солта сама по себе си не е вредна, но така е с всеки химикал. Има си максима "Дозата прави отровата!" А дозата е различна за всеки организъм. Вие не сте биолози или химици за да можете да я определите => има риск, дори и минимален.
   Аз не бих рискувала  с новородено, независимо дали е моето съкровище или чуждо дете. За тези, на които не им дреме - прав им път!

# 233
  • където мечтите се сбъдват
http://dnes.dir.bg/news.php?id=3696206

# 234
  Интересно ми е нещо.... родителите на бебето дали са обяснявали на мед. сестрите как трябва да се къпе то ( ест. след като се е стабилизирало)?  newsm53 Дали са имали смелостта да обяснят, че искат тяхното бебе да се къпе със солена вода. Защото, ако случайно го мият с лосион или шампоан, после  на 40 ще мирише.

# 235
Бас хващам, че са продължили с "няколко кристалчета" солчица във водата. Така и так са почнали - вижда се колко им е акълът Crazy ooooh!

# 236
  • София
През 2003 г или 2004 г. в България са починали 7 бебета от осоляване. Най-голямото е било на 3 м.  

# 237
Родителите им дали са в затвора за убийство? Thinking

# 238
  • Fort Worth, TX
Бас хващам, че са продължили с "няколко кристалчета" солчица във водата. Така и так са почнали - вижда се колко им е акълът Crazy ooooh!
Нямам думи, с които да назова такива родители.Примитивни идиоти е повече от ласкаво за такива като тях.Да си уморят детето от невежество.

# 239
  • София
Родителите им дали са в затвора за убийство? Thinking

Едва ли, а трябва. Не искам да се замислям бебетата каква болка са изпитали.

Общи условия

Активация на акаунт