141 американски олимпийки в лабиринта на българската бюрокрация.

• 33 411
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
  • Boston, MA
Клер, мисля, че няма да имат проблеми.

Ваканцията от италианска стана испанска, един ден мотках сама из Мадрид, и после на гости на приятелка в Палма. Там от най-туристическо до най-усамотено, всичко има. И храна, ох леле. И плажове. Виж, от мъже много не разбрах.

# 211
  • USA
Благодаря за комплиментите за Стейси!

Аз много искам да поканя на гости сестра ми или племенницата ми (27 г), но не знам дали ще им дадат виза и ако им дадат, ми се иска тук да ги пуснат за максималното време.

Аз пък имам нови притеснения, точно от страни на блока се намира голям парк и на него са поставени електрически травопостове с мрежа по цялата дължина. Стейси винаги там играеше с баба си, понеже е безопасно откъм коли, езера и т.н. Обаче няколко човека ми казаха, че е опасно. Някой знае ли нещо по въпроса?

И друго да ви питам, има ли детски градини, които да работят денонощно и например ми се наложи да взема Стейси след 18 ч. или пък да я оставя в 5 сутринта?

# 212
Маймун, при нас децата си играят без притеснения от жиците.
Да. Българска ДГ предлага тази услуга.

Последна редакция: ср, 01 авг 2012, 20:25 от Niki1

# 213
  • USA
Ники, Стейси няма проблем със шума, който издават жиците от напрежението, но дали не е опасно за здравето.
А за бг градината и аз си мислех, но дневната смяна е до 18 ч. а нощната започва от 22 ч. А на мен може би ще ми трябва да стои там до към 20 ч. Затова и питах дали има такива, ако няма, може би ще я пусна там, повече ме устройва от останалите.

Последна редакция: ср, 01 авг 2012, 20:26 от maimun77

# 214
Ако искаш затрий адреса. Знам къде се намира.
Обади им се и попитай Simple Smile

# 215
maimun77 , Има опасност, заради магнитното поле. Аз не бих пускала детето си до такова, както и не бих живяла до далекопровод

# 216
Маймун, канИ. Моята сестра е получила 10-годишна виза. Никога не е идвала в Щатите и е едва втората ни роднина, която ще на гости. Няма недвижимо имущество, синът й е на 22.

# 217
Фей, честито на сестричка. Много е хубаво Simple Smile

Маймун, Стейси е много красиви дете. Да е здрава  Heart Eyes

Момичета, искам да ви попитам: Какво бихте направили, ако имате съмнение, че някой е абюзван у дома. Имам колежка, която като забрави да даде на мъжа си витамините и той й прати текст- тя започва да трепери. Преди 2 месеца, се подхлъзна и си разцепи устата и бузата- 17 шева, добре, че пластичните хирурзи заличиха всичко. Често идва с посинени китки и ръце. Два дни беше - но кол, но шоу. Изпратих й 2- 3 текста, без отговор. Днес дойде и едва- едва стъпва. Поглеждам ръцете й и тя почервеня и каза- а това пък от къде ли е?. Шефа беше бесен, но аз му обясних, какво мисля и той се замисли. Сигурно няма да я накаже. . Женени са от 20 години, нямат деца, защото той не е искал. Взима медс в 5ам и тя си навива алармата, за да стане да му ги даде. В петък ми каза, че са го съкратили е много депресиран, дори и тестостерон инжекцията, която взел не му помагала.... Shocked. Лошото е, че ако тя не иска сама да си помогне май друг начин да й се помогне- няма! Ужасно е!

Последна редакция: ср, 01 авг 2012, 22:46 от vanhorne

# 218
Ванх, благодаря ти!

По повод домашното насилие... Права си, ако тя не иска да й се помогне, нищо не може да се направи. Ето какво намерих: http://nationalcenterdvtraumamh.org/wp-content/uploads/2012/01/W … -Being-Abused.pdf

# 219

Момичета, искам да ви попитам: Какво бихте направили, ако имате съмнение, че някой е абюзван у дома. Имам колежка, която като забрави да даде на мъжа си витамините и той й прати текст- тя започва да трепери. Преди 2 месеца, се подхлъзна и си разцепи устата и бузата- 17 шева, добре, че пластичните хирурзи заличиха всичко. Често идва с посинени китки и ръце. Два дни беше - но кол, но шоу. Изпратих й 2- 3 текста, без отговор. Днес дойде и едва- едва стъпва. Поглеждам ръцете й и тя почервеня и каза- а това пък от къде ли е?. Шефа беше бесен, но аз му обясних, какво мисля и той се замисли. Сигурно няма да я накаже. . Женени са от 20 години, нямат деца, защото той не е искал. Взима медс в 5ам и тя си навива алармата, за да стане да му ги даде. В петък ми каза, че са го съкратили е много депресиран, дори и тестостерон инжекцията, която взел не му помагала.... Shocked. Лошото е, че ако тя не иска само да си помогне май друг начин да й се помогне- няма! Ужасно е!

Социалните служби предлагат защита в такива ситуации. Според мен алармирай (имат телефон, в нашия щат е DSHS службата, но не знам при вас). Тя може да не иска да си помогне, защото физически тормоз често е в комбинация с психически, което те прави не човек, реално мислещ и защитаващ се, а някаква кукла на конци.

# 220
Това е ужасно, горката жена!  И аз мисля, че трябва да бъдат намесени компетентните служби, те знаят какво и как да постъпят.  Но ми идва на ум и друго - как ще се защитиш ако този изрод заподозре, че някой от колегите и е подал сигнал?

# 221
Момичета, имаме Полицай в сградата и с него говорих- ако тя не желае, няма начин. Той самият каза, че ги закарват пребити в болницата, докторите се обаждат, защото виждат, за какво става дума, но когато започнат да я разпитват тя отрича всичко. Без нейната дума те нямат основание за арест или каквото и да било.

Фей, така започах. Изпращам текст от сорта: как си, имаш ли нужда от нещо, безпокоя се за теб, къде си и тн. Преди малко я  хванах за ръката и я попитах има ли нужда от помощ...този поглед...отмести очи и продължи да върви и промърмори- ааа не нямам нужда...

# 222
vanhorne, не я пушвай ти - това също е част от харазмънта...да не се окажеш ти на топа накрая ( и преди някой да ми рече че звуча като крайна инстанция - да така е, днес цял предиобед се занимавах с този курс и прочетох какви ли не идиотщини)

# 223
титина, не не я пушвам изобщо, но нямаше да ми даде мира, ако не бях й предложила помощ. Направих го, друго е в нейни ръце.

# 224
vanhorne, съгласна съм, според теб и мен не я пушваш, но това хващане за ръце, тези съобщения....забрави ги. Правилно ти е казал полицая - само тя е в състояние да си помогне

Общи условия

Активация на акаунт