141 американски олимпийки в лабиринта на българската бюрокрация.

• 33 407
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Дай й да рабере, че си на нейна страна, за да ти се довери и намери някоя организация, която се занимава с подобни случаи. Белези от бой могат и често свършват с убийство.

Последна редакция: чт, 02 авг 2012, 05:08 от Niki1

# 226
То добре е да си крайна, но .....що полицията не е крайна в случая? Задай си този въпрос, преди да даваш съвети.

# 227
Аз съм жена и имам дъщеря. И ако един ден дъщеря ми се окаже в позицията на тази жена ще съм благодарна на човека, който ми каже или помогне това да се прекрати. Това е достатъчно, за да не се правя на глуха.

Последна редакция: чт, 02 авг 2012, 00:05 от Niki1

# 228
Titina, полицая каза, че е безсилен да приложи закона, но насърчи и ни помоли да продължаваме с колегите да й показваме съпорт.Това, че съм попитала добре ли е, има ли нужда от помощ и тн., въобще не предполага проблем. Все пак и съпруга ми работи това и той го потвърди. Преди малко друга колежка я попита дали е получила текс...оказа се, че тя не знае, че сме й пращали...ох

# 229
Ванх, поздравявам те за куража!  Колежките ти също!  Всеки е имал нужда от добра дума и опора в определен момент от живота си.  И с Ники съм абсолютно съгласна!   Peace

# 230
  • Чикаго / София
Ванх, ужасна ситуация. Може би лека полека с разговори да успеете всички колеги да й помогнете.

Аз съм убедена, че жени в подобна ситуация имат нужда от помощ - много често те не могат сами да вземат решение за напускане, полиция и пр. Трябва им някой да ги побутне. А и след 20 години с този човек, на нея психиката вече й е разбита. Дано имате успех.

Аз съм жена и имам дъщеря. И ако един ден дъщеря ми се окаже в позицията на тази жена ще съм благодарна на човека, който ми каже или помогне това да се прекрати. Това е достатъчно, за да не се правя на глуха.

Ники, много ми харесва мнението ти. Точно така мисля и аз.

# 231
Ники, нито Ванх, нито колежките й се правят на глухи. Напротив. Разбирам гнева ти, разбирам и решимостта ти. Но дори да изкараш жертвата на насилието от там, тя пак може напълно доброволно да се върне. Да, това ще е решение, породено от изкривена психика. Обаче ще е лично решение. Затова казвам, че ако жертвата не пожелае да бъде спасена от домашното насилие, нищо не можеш да направиш.

Сещам се за казуса на убийцата Кейт и майка й от LOST. Филм е, знам. Но съм убедена, че има подобни случаи.

Аз също желая успех. От все сърце. Баба ми е била с години жертва на домашно насилие, докато не грабнала децата и избягала от Исперихско в София. Сама, през 40-те. Аз също съм била, макар и за кратко, в подобна връзка. Тръгнах си, без да се обръщам, след като бях ощипана от злоба до кръв и получих първата истинска закана за бой.

# 232
Фея, съгласна съм за уточнението (посочих го този синдром при жертвите). Радвам се, че Ванх открехва вратата.
И те поздравявам те за смелостта ти. Дано да възпитаме добре дъщерите си.

# 233
Дано да възпитаме добре дъщерите си.
Дано, дано!

# 234
Fussii, благодаря и аз!

Един от най-силните спомени за майка ми е, когато при първата ѝ операция беше заклела баща ми "да я прибереш, ако мъжът ѝ я бие". Никога не е излишна помощ, никога. Дори и с криворазбран риск за помагащия.  Peace

# 235
Отовор от посолството.
Пак ще им пиша  Mr. Green

.....
Имаме най-добото желание да спазим закона и да осигурим нужните документи,но процесът не е добре изяснен и редица родители са резонно притеснени как ще си приберат децата.

Надявам се да адресирате горните въпроси,убедена съм че ако има попълнени примерни форми на страницата ви,това ще спести много часове ненужни спорове по телефона на служителите ви.

С уважение,

Анна Герджикова, Синсинати,Охайо

Чл. 16. Разпоредбите на чл. 15 не се прилагат по отношение на малолетни и непълнолетни български граждани, които живеят дългосрочно извън Република България и това е отразено в техните български документи за самоличност или притежават официален документ от съответната държава.

Добре де, мамамустара, чл. 16 не се ли знае от консули и други официални лица!?!?!?!? Американски паспорт не е ли официален документ!?!?!?!?

Честито на Феята! Много безпрепятствено дават визи последните години по мои лични, ограничени наблюдения....
Бубе - не те ли е срам  Hug

# 236
  • USA
АП, според моя опит до момента го знаят. На границата са казали на мъжа ми, че декларацията е излишна. Аз я бях направила за всеки случай. Това е за нашия случай - дете с 2 паспорта, с баща и майка българи.

# 237
АП, според моя опит до момента го знаят. На границата са казали на мъжа ми, че декларацията е излишна. Аз я бях направила за всеки случай. Това е за нашия случай - дете с 2 паспорта, с баща и майка българи.

Вече ми е трудно да се концентрирам по темата.  Close Искате да кажете, че деца, живеещи постоянно в чужбина (в нашия случай БЕЗ бг гражданство, с един родител БГ и друг чужденец по документи) НЯМАТ нужда от цялата гимнастика по декларации, преводи и легализации?

Анет, ако не си писала до консула, моля задай този въпрос! Мерси!

Последна редакция: чт, 02 авг 2012, 18:06 от Solley.

# 238
  • USA
Солей, според това, което аз знам, нямат нужда в България (не знам как е с другите държави). Обаче, оставам с впечатление, че не всички служители са запознати с това и от там идват неприятностите. Моето е и с БГ гражданство и не знам дали това не е по-различен случай.

Благодаря за отговорите на въпроса ми за кутиите за обяд.  Hug

Ван, правилно постъпваш с колежката.  Hug

# 239
привет от родината!
ще ви разкажа весела случка отпреди 5 часа..париж шдг е ужас,движихме се с автобус,влак,ескалатори и пр..отне ми около 90 мин да мина от америк.терминал до софийски..на едно от прекачванията оставих чанта с 3 паспорта,док с апостили и хххх пари на една пейка..сетих се около 3 спирки по-късно..беж пеша обратно...там си седеше чантата,стефан заключи че иска да пътува с баща си за в бъдеще Laughing
в родината 1вия ми бг контакт беше 'нали знаете че се искат подпечатани декларации от бащата",попитах 2 неща,тя ме игнорира и каза "проверете си".
Ако летите през ШДГ калкулирайте време,колкото и да си бърз си е разстояние и врътки..

Общи условия

Активация на акаунт