141 американски олимпийки в лабиринта на българската бюрокрация.

• 33 440
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
Току що прочетох в един блог авторката да се интересува за дентал застраховки и си позволявам да копирам отговор на зъболекарка, понеже е по темата:

My husband and I are dentists. We practice in southern California so it may be a little different than New York. Yes, dental care and ortho can be very expensive. I DO NOT recommend getting dental insurance on your own. It is usually only beneficial if you are getting it through a company. Waiting periods and limitations are ridiculous and the amount they will cover does not add up compared to what you pay out of pocket. Also, quality of care. Unfortunately there are many dishonest dentists and poor quality like any other profession, but it sickens me how bad it can be. I don’t know about NY, but there are financing options, like Care Credit that are much better. You do have to apply, but you can make interest free payments, in our office for 12 months and up to 5 years with low interest. This way you are paying only for the work you are getting. Dental “insurance” is a misnomer. It is really just a small monetary benefit. Don’t get me started on insurance companies. The maximum benefit allowance hasn’t changed much since the 60′s and as you well know, fees have gone up a lot... Anyway, talk to your orthodontist too to see if there are any in-house financing options. I just wouldn’t waste any more time researching a dental insurance plan because in the 11 years I have practiced, I have yet to hear of an individual plan that makes financial sense for the patient. I hope this helped a little.

Освен едюкейшън фонд, май трябва и дентал за децата да правим. Crazy

# 286
Пак аз с декларациите.  Blush Разгледах сайта на Гранична полиция (не знам защо до сега не ми беше дошла тази идея newsm78) и намерих .док файл, в който надлежно е описано всичко - кое какво как защо къде и т.н.

За смесените бракове се изисква декларация само ако страната напускат детето и родителят- чужденец в отсъствието на родителя- български гражданин, което според мен е малко глупаво, защото ако чужденецът не покаже доброволно декларацията, граничният офицер само може да гадае има ли български гражданин в това уравнение.  Tired

Лена, може ли някакъв линк за това? Не е описана в сайта на Гранична полиция тази ситуация.

Последна редакция: пт, 03 авг 2012, 23:19 от Solley.

# 287
Солей, хиляди благодарности много полезно инфо   bouquet  

Бенс, това ме успокои, защото търся и не намирам нищо нормално, чак се зачудих дали аз не търся както трябва. уффф как беше- мечта я си за NHS  Grinning

Последна редакция: пт, 03 авг 2012, 23:50 от vanhorne

# 288
Солей, за съжаление нямам линк, но това ми беше обяснено миналата година от граничния офицер на летище София. Обясни го и на мъжа ми, за да е сигурен, че знае. Мерси за линка!

# 289

Значи сега ново 20  Grinning ! Ако детето има И Бг документи не трябва декларация от отсъстващия родител. Ако има само чуждестранни документи, тогава се изисква декларация.
Сега поне мога да избирам документи ли да вадя или декларация, това е напредък!  Joy  Мерси Солей!

# 290
Привети. Със закъснение честит ден-ден на Лилия и Алек. На всичките пътуващи, радвам се, че сте стигнали здрави и читави. Анна, Шарл де Гол е ултра мега тъпо летище и това, което си описала, съвпада с моите спомени. Представям си каква паника си изпитала заради тази чанта. Аз бих припаднала на място.

Пиша ви от нашата нова квартира, 18 квадрата, както в песента. Натъпкахме се някак си. Кварталът е божествен. Три парка на три крачки всеки. Супермаркет на пет крачки. Ресторанти, студенти, бебета, кучета. Във възторг съм.

# 291
Непременно да се обадиш да се видим в някой от близките ресторанти докато имам още време. Ще  ни бъде форумска среща на годината. Laughing Радвам се за вас.  Grinning

# 292
  • Чикаго / София

Пиша ви от нашата нова квартира, 18 квадрата, както в песента. Натъпкахме се някак си. Кварталът е божествен. Три парка на три крачки всеки. Супермаркет на пет крачки. Ресторанти, студенти, бебета, кучета. Във възторг съм.

Хиър, супер звучи квартала. Наслаждавайте му се. Приятни моменти на новото място. Simple Smile

# 293
  • USA
Хиър, супер! Много да сте щастливи там.

# 294
Забравих да ви кажа, че онзи ден видях Алек Болдуин в съседния парк Simple Smile

Цоне, четвъртък, петък?

# 295
 Хиър, честито ново гнездо!
Забравих да ви кажа, че онзи ден видях Алек Болдуин в съседния парк Simple Smile

в клюто има тема " кого срещнах.... " ще ти завидят Laughing

# 296
Хиър, 4честито за новата квартира, много радостни мигове.
Е не , това дето застраховката на ХФ го предлага ве4е е  #Cussing out. дори не покрива % от антибиотика на детето, още една причина да искам да сменя фирмата. Направо се излагат,и тръгнали да ми обясняват да се радвам , че имам иншуранс, че за какво ми е аз като си плащам всичко. сори за спама , ама няма на кого друг да се опла4а

# 297
 А ХФ се славят със супер иншурънс, но като те чета сигурно ми е доста старо инфото.

имам проблем какво да го правя детето събота и неделя в тази жега? Супер му е скучно, а басейн и плаж са му омръзнали вече. Идеи?

# 298
Хиър и двата дни ме устройват. Казвай кога ти е удобно.

# 299
  • У дома
Хиър, честито! Да ви върви по вода занапред! Звучи чудесно.

so what? и на моите им омръзна, но все още ходим, защото започнахме да обсъждаме учителите вече и на басейна хващам най-много от местните клюки  Simple Smile

Някой да е правил мейджър римодълинг на кухня? Скъпия реши да сменя всичко от тавана до земята, а аз се чудя как ще оцелеем без кухня цели 1-2 седмици?

Общи условия

Активация на акаунт