141 американски олимпийки в лабиринта на българската бюрокрация.

• 33 393
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
SkyBlue, бащата може да е с бг име, но да не е бг гражданин, както е в нашия случай напр. Също и обратното е възможно. Peace
На въпроса ти: В САЩ бащата пише декларация на английски, отива при ам нотариус (заверява подписа на бащата), после праща в Секретари ъф Стейт за апостил декларацията + актовете за раждане (потвърждава валидността на подписа на нотариуса), праща ти ги с ФЕДЕКС или други по избор в БГ. Там ти ги носиш в лицензирана агенция за превод и легализация (някой беше пуснал линк към списък с агенциите, не го букмаркнах).
И междувременно се молиш да не те уволнят от работа.
Да ме поправят другите, ако съм разбрала грешно.

Последна редакция: пт, 03 авг 2012, 16:30 от Solley.

# 271
Бубе, имам ? Ако Плами е добавен в 2 застраховки, когато отиде на лекар коя сте е 1-ва, коя 2-ра?Има ли зна4ение,моя е открита първа ?
Догодина всички си отиваме заедно в БГ, подписвами си декларации и да ни е мирно и спокойно

MVK, Бубка знае по- добре със сигурност, но това, което са ми казвали на мен е че взимат тази застраховка, която покрива повече. Виж за зъболекарите е друго. Ако имаш 5 застраховки и 5-те ще вземат (ако ги аксептва този дентист). Така стана с големият ни син. Сложихме му брекети и ползвахме 3 застраховки, покриха всичко. Сега ровя, ако мога да намеря за нас допълнителна дентал, която да покрива тези 20 непокрити % и да увеличи лимита от $2000. Аз моя го достигнах, но мъжа ми има още доста неща да оправя и много скоро ще ги достигне и задмине.

Бенс, ти търсеше дентал, ако не се лъжа, какво намери?

# 272
Да попитам лайшки, съзмеримо ли етова което се плаща месечно за зъбна застраховка например с това, което реално си доплащаш - все трябва да има копеймънт

# 273
  • Boston, MA
Миме, не мисля, че има значение коя да е първа.

# 274
Бубе, Ванх, мерси много . Незнам , защо се бях обаркала , че се гледа възраста на родителите кой стар, кой по- млад.

# 275
MVK, имаше нещо такова за възрастта. Аз имах по едно време две застраховки, една от моята работа, и една от работата на мъжа ми. Понеже аз съм по-дърта, първо се взимаше моята, а след това неговата покриваше остатъка. Не знам обаче при дете дали се процедира така.

Титина, ние плащаме за зъбна нещо от сорта на 2$ на месец на човек, покрива до 1500 на година на човек, като само профилактичните са на 100%, всичко останало е на процент от сумата. Определено за нас има смисъл. Планирам си по-сериозните интервенции за една година напред.

# 276
Заслужава си дентал, ние плащаме $10 на месец, покрива ни и тримата, профилактика, чистене, пломби и голяма част от доста други неща. Проблема с нашата е, че предварително трябва да им дам име на зъболекар, който искам да използвам и отнема между 2-4 седмици преди да мога да отида при него и трябва да е само той. Ако искам да сменя трябва да чакам отново. При имърджънси, както бях преди месец, не можех да чакам и да съм на вайкъдин за месец, за това отидох в дентал скуул, където преглед, снимка и времен(н)а пломба е $100 като ми се полагат безплатни снимки на другите зъби, ако искам.

Преди имахме друга($30-40 на месец) нямаше това ограничение и покриваше аут ъф стейт стига зъболекаря да работи с тях, беше супер защото можех да ходя при зет ми.

Това от работата на мъжа ми, не знам цените за частни дентал как са.

Ван, не съм намерила, мъжа ми иска да провери дали в работата му не предлагат друг план за повече пари и без това ограничение.

# 277
А има ли таван на сумата - напр. $1500, $2000.
За какво питам, опитвам се да преценя нашата застраховка дали е добра ( старата покриваше до $2000/година, лично според мен нищожна сума за зъболечение)

# 278
  • The QC to be!!!
Да Титина, имат таван дентъл-а. Макс който аз знаех беше 10К. За мен 1500-2К са ми напълно достатъчни ако си поддържам зъбите, миене, флос, 2 пъти в годинара прегледи и почистване. Но за всеки е различно.

# 279
Така е, за всеки е различно, а и с годините зъбните проблеми се задълбочават. Аз имам и импланти и операции и тези 2К са мижава сума

# 280
Титина, имаш да правиш импланти и операции или?

# 281
Не надявам се, имам имплант, а предния път се наложи и оперативно леченние. При мъжът ми е още по зле положението и тези напр 2К покриват донякъде поддтъжката на зъбите

# 282
  • The QC to be!!!
Oперативни процедури се файлват обикновенно към здр. застраховка, а не към зъбната. Аз не съм имала, но колеги са имали и при нас така беше. Но нещо като зъб имплант, не се води такъв вид. Ако е направен добре, би трябвало да няма никакви проблеми мин 15 години. Но за това трябва добър зъболекар.

Инак мнението ми е, че с добър зъболекар, няма нужда да се притеснява човек, че 2К са малко. Има процедури които се покриват само на 50%. Та ако е 1К цената (коронка например), пациента плаща 500, и то 2К стигат за 3 коронки, всичките снимки, почиставане.

# 283
Не е точно така ( съпругът ми е с парадонтоза и наистина има доста работа - последното например - организма му отхвърли един материал и се наложи да се прави наново), а и цените са доста високи. А добрите материали са наистина много скъпи. Доброто почистване на зъбен камък напр се движи от $75 до $200  ( според тази статистика http://health.costhelper.com/teeth-cleaning.html ), ако вкл и снимки- цената скача.
Еми 2 пъти по 200 са си $400. И един рут канал и ти е сършила застраховката.

# 284
  • The QC to be!!!
Е не, ти ще трябва да платиш 50% от сумата за рут канала, та ще има и за 1-2 плобми останали.

Пародонтоза казваш - а скейлиниг и рут плантинг правили ли са някога? Сега може и да е късно за това де.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт