141 американски олимпийки в лабиринта на българската бюрокрация.

• 34 098
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
Аз се записвам да ви следя от българска земя. За декларациите попитах на граничен контрол в БГ, служителят каза, че декларация не била нужна (детето ми е само американски гражданин, както и съпруга ми). Та в общи линии, на кой какво му казали, отдавна не вярвам.
За френското летище, не съм недоволна, наистина е огромно, но се оправих супер лесно. Ръкав между двата терминала не видях, но с автобусче стигнах точно за десет минути, табели има навсякъде. А стюардесите на Еър франс са страхотни, за разлика от тези на Делта  Tired Иначе пътуването си ми беше кошмарно, бях супер преуморена и с ужасно главоболие, не ми се мисли за връщане Sad
Аз също не смятам влагането на огромни средства в тухли(кухни и подобни) за умно, поради тази причина не съм сигурна, че искам и да купуваме къща.

# 316
Eha  Хиър,готова си за гости,ако не друго,то място имаш бол Sunglasses
Хубава тема сте захванали за ремонтите,тамън ще я свършите докато се прибера да не ми е мъка че изпускам  съществености Mr. Green
София е празна,много е хубаво,като  в детството ни,няма коли,няма народ..малко е топло повече от нужното,но инак хаир.Завела съм деца и баби на Рибарица,не е по-хладно за момента макар и балкан, но инак природааааа..

# 317
Eha  Хиър,готова си за гости,ако не друго,то място имаш бол Sunglasses
Хубава тема сте захванали за ремонтите,тамън ще я свършите докато се прибера да не ми е мъка че изпускам  съществености Mr. Green
София е празна,много е хубаво,като  в детството ни,няма коли,няма народ..малко е топло повече от нужното,но инак хаир.Завела съм деца и баби на Рибарица,не е по-хладно за момента макар и балкан, но инак природааааа..

Бе Манхатън хубав, ама с кеф бих заменила за Рибарица една седмица. Приятно прекарване ви пожелавам.

Не са точно 18 квадрата, повече са, но не е 1-бедрум Simple Smile На цената на 5-бедрум където и да е другаде в Америка. Очаквам обаче живота на пет крачки от Колумбия да е пълен с безплатни културни събития.

# 318
Днес видях Джулиана Маргулис от Спешно отделение. Сега остава Джордж да се появи. Laughing

# 319
A като отидете в Бърза Помощ с дете двоен гражданин като какви ви третират?
Че доста се подразних...

# 320
Детето ми си прекарва летата в БГ и лекари/зъболекари си го третират като бг гражданин. Първата година баща ми ходи да го запише в Здравната каса, доколкото разбрах попълнил е някаква декларация (личната му лекарка даде указания къде какво да се направи). Нямаме никакви проблеми, единственото което ни искат е списъка с ваксините му от САЩ за да може личната му лекарка в БГ да си ги сложи във файла. Когато си отиде го водим на посещение- мерят теглят, ако искаме правят и др изследвания ако не се водят от резултатите които съм занесла от САЩ.
Предполагам ( казвам само предполагам), че независимо че детето е с двойно гражданство, ако не е вкарано в здравната каса го третират като чужд гражданин

# 321
  • USA
Моето го третираха като български гражданин като се наложи преди две години. Нямали сме проблеми с това. Беше в спешното в друг град. При личната лекарка сме ходили само като се наложи, не всяка година. Записан е в системата на здравната каса, но не са му бити ваксини в България.
АП, случилило ли се е нещо? Дано да сте добре.

# 322
  • The QC to be!!!
Stuck on Flughafen Wien  Tired и да ви се оплача, нито в Брюксел нито тук на летището някой ми пойска да ми види лични документи, или пък какво ми пише на електкронният ми бординг пас. Че аз мога да си дам паса на когото искам и да мине все едно съм аз  Sunglasses Нещо са почнали да го дават релакс...
... и да се похваля, Фея, работи камъка при високи Т, но... трябва да си го слагам по често като се потя през деня. Инак при Т под 32 нямаше нужда, но ако е висока Т и се потя почти нон стоп, не става, трябва да си го нося с мен и да си се мажа почти на всеки 2-3 часа. Нищо де, устройва ме, сега си търся по малка разфасовка като за из път. Имаше, но беше този дето е алум, и се чудех дали да си взема, и до като се чудех, той се свърши, ще чакам да го докарат пак в тези малки разфасовки и беше на доста по ниски цени.  Grinning

# 323
Baby* я го покажи този камък дето работи

# 324
Мимето както винаги кратка и ясна- Я, дай, я, покажи, какво е това, какво е онова???  Laughing

Цонне, снимай като видиш селебрети де.

АП, надявам се сте добре  Hug

# 325
Ван Mr. Green разкрита съм, хайде и тук да се оплача тогава, днес съм ходещо зомби, Емито ме цока цяла нощ на 2 часа, избиват и горните два зъба и е голяма мъка през нощта, а мама трябва и на работа да ходи  Rolling Eyes  мрън-мрън ей такива ми ти работи около нас, и другото което ме изненедаха от нас че върлувал вирус с висока Т нашите другарчета са болни, та го очаквам скоро и у нас (дано ни подмине, но се съмнявам)Mr. Green
Репорт даден  Mr. Green

# 326
АП, ние търчахме до Пирогов, детето ми е само американски гражданин, записаха го "американец", държаха се нормално, не ми поискаха и стотинка.

# 327
  • Чикаго / София
АП по въпроса ти нямам опит, че моите деца си се водят български граждани. Когато са в Бг се е налагало да ги водят на лекар и не са имали проблем, но те имат Здравни книжки, здравни картони там, всичко.

Надявам се да сте добре!

# 328
  • The QC to be!!!
Mime, ей го на:http://www.chinacsky.com/product/1170808/120G_Natural_Alum_crystal_stick.htm Но, аз не си взех  баш тозин, а неговия гол брат  Mr. Green, без да е в кутийка, а направо парче кристал (по скоро прилича на сол), и го увих в найлон от долу.  Mr. Green Да живее найлона! Феята по на зад даде линк на амониум алоум и беше супер цена в щатите. И тук го намерих после на добра цена, и сега ще го чакам да го докарат. Аз като гледам, едно такова парче май ще си отгърми поне 2 години.  Rolling Eyes

Фея, твоят колко бързо се смалява? Моят му се разказа играта тези 2 дни на жегите, но пак не се смали осезателно. 

# 329
Лени, след поредния пазар днес (Алекс мина някак много бързо на размер 3Т и се оказа с някакви гащи до средата на прасеца), минавам само да кажа специално голяяяямо благодаря, че едно време ме светна за Боден/миниБоден.  Hug Всеки път като купя нещо от там и те благославям!   bouquet
Същите топли благодарности и за Бубка за Джени и Джак.   bouquet Имаме аутлет до нас, много ме радват.
А на Бенсон за Окаиди.   bouquet

Последна редакция: вт, 07 авг 2012, 14:25 от Solley.

Общи условия

Активация на акаунт