141 американски олимпийки в лабиринта на българската бюрокрация.

• 33 838
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
  • The QC to be!!!
...  липсват ми ниските данъци в щатите... Който се оплаква от тамошните данъци и глупости за които се харчат $, да дойде да поживее и работи тук (особенно пък в БЕ), та тогава да видя ще роптаете ли пак срещу данъчната система там.  Confused И това от човек без деца, който е плащал данъци доста по големи от вас които сте с деца и имате къщи с мортгидж и т.н. Аз не бих се оплаквала от данъците в щатите ама грам.  Peace Peace

Солей аз не си помислих, че само от такива магазини пазаруваш...  Flutter Аз не бих... Изобщо не съм човек който обича да си дава $ за дрехи с високи цени, като знам, че и с по ниско ценните, пак толкова ще карам... и като казах това... липсват ми и ниско ценните и качествени дрехи от магазини като Колс, ТДжей, Маршал... Тук на такива цени като там, качеството е мн. по ниско.  Tired

# 421
Атти , честно не знам как да ти отговоря, гаджето на Плами , дето тя не знае , че ходят е афро- американ . На въпроса ми Алана говори испански или е черна, той ми отговори  : "не кафява е " .
В неговата детска градина 80% са черни и на моменти му писва и казва искам да играя с бели деца, добре че в К.  ще има и бели и жълти и малко кафяви

# 422
Най-лесно е да съдиш бедните и да се потупваш по рамото какъв си ти спестовен и работлив. То си е направо национален спорт.

Да, трудно ми е да не съдя човек с диамантени обици, който смята, че държавата му е длъжна да му плати раждането. И също така, човек, който ходи на почивка в Хавай, но краде от мястото, което работи, защото така е свикнал по време на социализма в Бг.
Толкова много съм работила първата година, че най- накрая работодател ми даде пари, за да се нахраня в един ресторант и да не стоя гладна от липса на време. 42 кг., 60 часа работа, 20 часа училище. Хиър, това е много, ама много обидно.

# 423
  • Чикаго / София
Аз тук съм се нагледала на хора които помпят системата. Особено руснаци. Руснаците и всички от бившите съветски републики, са ненадминати в това начинание. То се карат едни нови и скъпи коли, носят се палта за $2000- 3000, злато, диаманти, с фуд стемпса се купува хайвер, ох съвсем я разбирам Ники за негодуването. От друга страна, за хора които наистина имат нужда съм с две ръце да им се дават подобен род помощи.

WIC купони за храна не бих взимала, поне не тук в Илиной. Когато пристигнахме ни ги предлагаха за децата. Ми то освен най-големите боклуци да взимаш с тях, друго няма. Млякото от най-евтинкото, сириъла - друго освен корн сироп няма в него - и изобщо за всички продукти си беше така - най-евтиното и долнопробното. И после се чудят, ама защо децата от малки са с наднормено тегло - ми хранете ги с боклуци, пък се борете с болестите и килограмите в бъдеще. Не знам дали сега са променили политиката, ама едно време храната беше ужасна.

Ати и моите се изказват за по-тъмнокожите и черничките деца, че са brown,  а ние сме били  peach на цвят.  Нямат предразсъдъци иначе. На Дени най-доброто приятелче последните две години е мулатче.  Но наистина и аз забелязвам едно деление и като че ли расизма идва повече от тях. Трудно допускат хора с различна цвят на кожата от тяхната, близо до тях. За сега моите не са се сблъсквали точно с такава ситуация каквато описваш, затова не ми се е налагало. Но ето Дени например сама ми казва, че за нейния РД тук иска да покани само българчета деца, не иска деца от класа. На въпроса ми защо, няма конкретен отговор, но искала само българчета. Сестра й пък ако може ще покани целия свят на рождените си дни, без оглед кой от коя държава е.

# 424
  • У дома
Честит Рожден Ден на Лъчи! Честит празник и на Ники! Да са здрави и много щастливи дечицата!

Мая ходи на Джуджитцо известно време, тренировка фул контакт, само момчета. По едно време едно момченце започна редовно да и пее "miss me, miss me, now you gotta kiss me" и да се опитва да я целува. В един момент на нея и омръзна да го бие на всяка тренировка и да се пази постоянно от любовните му напъни и сменихме спорта. Тя беше на 6, а той на 5 год.

Може ли да обсъдим още една тема? Търся съвет/идеи за College Savings/funds за децата. Има ли, няма ли смисъл от такива?

# 425
Атти, на 2г. ги нарича с едно и също име (Джон да кажем, защото познава чернокожо дете с това име). За цвят не говори.

# 426
  • The QC to be!!!
Мн. близка позната - Аф-Ам, съм я чувала многократно как казва на дъщеря си - 17 годишна, че мляко и шоколад не могат да се миксват и да не си е и помислила даже.  Sad Това е виждането на майката, и тя го наслагваше в децата си. Ставаше на ?с за бойфренд от друга раса... но нещо ми подсказваше, че децата си имаха предръсъдици и за приятели по принцип. Майка им нямаше... но напълно възможно да ги е предразположила те да има, зависи какво им е казвала докато са расли.  Confused

# 427
  • WA, USA
Иво миналата година (на 4 год.) твърдеше, че ние сме сини, но не ни беше групирал нещо правилно, защото освен бялата раса, включваше и много латиноамериканци (имаме такива приятели) и даже един черен възрастен приятел на семейството.
Иначе казваше, че не харесва черните (аз бях изохкала тук), но имаше приятелчета мулати или черни, за които не можа да ми отговори как така играе с тях като не ги харесва уж. После се разбра, че цялата работа идва от учителката, която беше черна и го беше сдъвкала няколко пъти и ударила веднъж. Като излязохме от тази обстановка пак си заобича всички раси, а синята раса изчезна Crazy

Атти, по твоя случай по-скоро бих го обяснила с националността и факта, че детето иска да празнува само с дечица, които са от неговата страна да речем или нещо от сорта.

Ние много говорим как всички сме хубави и различни, и имаме еднакви права (би трябвало). Той това го пренася и към животните и растенията (нали ми е роден веге и грийнпийс активист) от само себе си.

# 428
  • USA
Титина, не знаем какъв е доходът ви, за да преценим за данъците, но на прима виста ми се виждат малко. Което съвсем не ме учудва, защото Тексас си е щат с ниски данъци.

При нас няма много черни, предимно азиатчета има и Кристиан не ги възприема като различни, само казва, че това и това дете си приличат. Има няколко черни деца, които просто отбелязва, че са по-тъмни. Беше направил неприятен коментар преди време и тогава му показах, че и най-добрият му приятел е с по-тъмна кожа (арменче) и това не го прави по-лош. От тогава сме нямали проблеми. Все още не съм забелязала да групира хората по цвят. Повече се впечатлява ако види някой дебел.

# 429
В посочените данъци не е вкл данъка за къщата. да освободени сме от някой данъци, но данъците за имотите са доста високи ( сравнение с къща на същото ниво в Канада - там 2К, тук 10К)

# 430
  • USA
Може. Но и себестойността на къщите е доста по-ниска от тази в Калифорния да речем.

# 431
Сравнението с Канада не е много уместно в случая.

А, Уинк е писала преди мен.

# 432
Само на мен ли ми писна да се инфирмирам по неволя за материалното състояние на Титина  ooooh!

# 433
Не знам защо да не е уместно, сравнявам единтични имоти в два идентични града.
Неумесно е сравнението с Калифорния, там цените на къщите са несъизмерими с тези в Хюстън.
Докато за Калгари и Хюстън - и двете места са освободени от данъци, индустрията е идентична, цените на имотите също ( единствената разлика в цените е тази, че в Калгари растат малко по-бързо отколкото тези тук)

Clairette, много се извинявам, че се информираш, но обикновенно като ми зададат въпрос и цитират част от мое изказване отговарям. И на мен не са ми приятни някой изказвания, но дори не ги коментирам

# 434
  • USA
Да, несравними са нещата. Идеята ми е, че не са ви толкова високи данъците. А и да са, само може да се радваш, защото това само значи, че имате висок доход. Също така, ти вече си видяла хубавата страна на данъците, защото си могла да се възползваш от Медикейд.

Общи условия

Активация на акаунт