141 американски олимпийки в лабиринта на българската бюрокрация.

• 33 830
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Аз не разбрах за какви корнизи и парапети, добре, че обяснихте.

Нямам нищо против мартеничкообмен и междущатско мартеничкоправене. Надявам се всички да са с очила и да не ги слагат, докато получават моите. Или поне да ги гледат на тъмно.   Laughing

# 526
Abe, Tитина даже и в тази тема да си го казала няма лошо. Наистина това не е частен клуб с подбрани теми и табута. Може да си кажеш за корнизите, за къщата в Канада, за къщата в Хюстън, за апртамента във Варна, за другия в София.  Можеш да си говориш на каквато тема пожелаеш, сама го знаеш. Може да ни разкажеш за двете си образования, а щом някой се дразни това си е лично негов проблем. Не можеш да угодиш на света. Peace

Не мислих да ставам защитик на Титина , но просто се поставям на нейно място и то би ми било изключително неприятно. Като си помислите колко е черна тя, помислете първо колко сте черни вие.

# 527
  • Чикаго / София
Orchidblossom плащаха около 70% от таксата за детската градина.

Бейби, да подписва се такъв документ, но винаги съм смятала, че се отнася за Фуд Стемпса. Ако се е отнасяло и за Медикейд, защото децата са ми с такава застраховка, за детската градина или за курсовете по английски - не съм знаела, но и да знаех - пак бих се възползвала от тези програми. Така те са плащали 2 години за училището ми и за детската градина, но сега аз им плащам по-високи данъци, благодарение на възможността която съм имала да се обуча и да си намеря по-нормална работа. Ако не се бях възползвала, щях все още да съм на ниво "Първа година в САЩ"  и след като вече съм минала определения брой години в които нямаш право да взимаш Фуд Стемпс, щях да си карам на помощи и Фуд Стемпс доста по-дълго време.

А и тук Фуд Стемпс не можеш да взимаш ако не си американски гражданин, или не си живял определен брой години в САЩ. Поне така беше преди, сега не знам, може и да са го променили. WIC можеш да взимаш от първия си ден в САЩ, стига да имаш малки деца.

# 528
А и тук Фуд Стемпс не можеш да взимаш ако не си американски гражданин, или не си живял определен брой години в САЩ. Поне така беше преди, сега не знам, може и да са го променили.

Най-малко от 5 години насам може. Или поне в НЙ. Достоверна информация.

Редактирам, че не ние сме взимали ФС. Да не стават недоразумения.

# 529
Аз не разбрах за какви корнизи и парапети, добре, че обяснихте.

Нямам нищо против мартеничкообмен и междущатско мартеничкоправене. Надявам се всички да са с очила и да не ги слагат, докато получават моите. Или поне да ги гледат на тъмно.   Laughing

Не я слушайте, чудесни мартеници прави.

Който иска мартеници, да се запише. Уговорката е, че не са нещо особено, защото аз съм само умерено талантлива.

# 530
Забравих да пиша какво казах за РД в крайна сметка. Понеже момиченцето е по-малко - на 3г, и обясних, че тя може само малко дечица да покани сега, защото е малка. Правилно-грешно, на момента това ми хрумна да кажа.
Анет, това не са под категории на Asian например, а си бяха отделни категории. Съвсем наскоро попълвах за второто отроче.

# 531
Бейби, AoS се подписва само при спонсориране за ЗК по роднинска линия. Валиден е до получаване на гражданство, работа в продължение на около 10 години, напускане на страната или смърт на спонсорирания. Дори развод не го анулира.  Въпреки това огромна част от програмите  са достъпни и при подписан affidavit.
За расовото разграничение още нищо не мога да кажа. Съпругата на бащата на мъжа ми няколко пъти отбеляза, че аз и детето не сме бели, така че очаквам подобни коментари и в бъдеще.  Flutter

# 532
Може ли да обсъдим още една тема? Търся съвет/идеи за College Savings/funds за децата. Има ли, няма ли смисъл от такива?
И аз ще се радвам да науча нещо по темата.

Вие толкова пяна сте разпенили, че може да се изпере с нея. Аз пък се радвам, когато някой сънародник просперира тук. Титина,   bouquet

Оркид блосъм, моля те, остани. На всеки животът е различен. Учим се едни от други и си помагаме.

Аз също като Анет съм върла противничка на всякакви расови и кастови разделения. Хора сме всичките.

Мартеници правих за класа на голямата две години подред, но миналият март не ми остана време. После ме беше яд, когато трябваше да представям България.

# 533
Baby*, благодаря, че си дала таксите за пропърти таксите в района в който живея, както и че си ми разпратила такс стейтмънта по личните пощи (нали знаеш, че разпращането на лични данни не се толерира от закона и е подсъдно), но си пропуснала и едно др важно нещо - има още един стейтмън и той е за скул дистрикта и е малко по висок от пропърти таксите

# 534
......
Не мислих да ставам защитик на Титина , но просто се поставям на нейно място и то би ми било изключително неприятно. Като си помислите колко е черна тя, помислете първо колко сте черни вие.
Съгласна.

И моя син е много против всякакви разделения и много се впряга ако долови нещо дори в тона ми...
Аз нямам проблем с други раси донякъде имам проблем с мексиканците. Ходят по най-хубавите и зелени места и оставят такъв мез след тях, че ми е мъчно да го гледам...
В мартеничкоправенето, ако ме светнете повече ще се включа и аз (не че съм талант)  Blush

# 535
И мен ме заинтригува мартеничкоправенето.   Laughing

А корабчето за обиколки от същото място ли тръгва, от където и това за статуята?  Всичко наготово искам, знам.   Blush

# 536
Титина, за какви пощи става дума? Публикува го тук, предполагам е информация от интернет. Който не вярва да сяда да ги смята колко са таксите. И какво значение има колко са таксите? Никой друг няма вместо теб ще ги плаща. Казахме, не повярвахме, подминаваме.

# 537
  • The QC to be!!!

Baby*, благодаря, че си дала таксите за пропърти таксите в района в който живея, както и че си ми разпратила такс стейтмънта по личните пощи (нали знаеш, че разпращането на лични данни не се толерира от закона и е подсъдно), но си пропуснала и едно др важно нещо - има още един стейтмън и той е за скул дистрикта и е малко по висок от пропърти таксите
  Stop

Property tax бил е публична информация!  Peace Моля, моля, моля... Всеки може да го види и никой не може да го скрие. Сори, ако не ти харесва, че общината ти го публикува, това е закона! И е в интернета и абсолютно всеки който има достъп до интернета може да го види!!! Та кое е незаконното, или пак ще се рамахва пръст. Айде моля... и аз ръпях това с 10К такси, но като знам, че не е така... няма как да кажа на черното бяло или обратното! Поне да се беше извинила че публикуваш мислеадинг информация...  Confused

# 538
Както и личнито ми име и това на съпругът ми ли. newsm78 И домашния ми адрес. Наистина си нагла.

Забравила си скромните $4382.23 за скул дистрикта. Информацията ти е непълна. Те също са част от пропърти таксите. Това е за 2011. За 2012 са по-високи, дигнаха и промилите и оценката на имотите.

Последна редакция: сб, 11 авг 2012, 19:47 от Titina

# 539
  • The QC to be!!!
Както и личнито ми име и това на съпругът ми ли. newsm78 И домашния ми адрес. Наистина си нагла.
Забравила си скромните $4382.23 за скул дистрикта. Те също са част от пропърти таксите. Това е за 2011. За 2012 са по-високи, дигнаха и промилите и оценката на имотите.

Titina  Stop моля, спри  Stop Научи законите в държава където си, и пак ще си говорим. Уважавам хъса ти, но не знаеш кога да спреш и да се извиниш и да кажеш поне 1 сори! Confused

School district таксите са 1.1567/100, остани си със здраве, но престани да публикуваш не точно инфо. Ако това е което плащаш, да знаеш, че овърплащаш, и няма да е зле да си провериш. Но и това да е (а то не е), пак няма как да стигнеш до 10К!

Последна редакция: нд, 12 авг 2012, 01:36 от Baby*

Общи условия

Активация на акаунт