141 американски олимпийки в лабиринта на българската бюрокрация.

• 33 487
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Някои родители дават Тайленол на децата си, за да спят повече. Така, че гаранция, че бейбиситър няма да го направи няма. Когато ни се наложи да я даваме преди време използвах препоръки на приятели, чиито деца ходят на същото място. Моето дете не се приспособи. Сега е по- голяма ще разберем ако се наложи пак.
Не харесвам детските градини. Идва жена у дома. Ако нямах избор щях да я дам на хоум дей кеър.

Соу уат?, отдавна исксх да те питам как е детето на колегата, за което писа преди време тук?

# 616

Соу уат?, отдавна исксх да те питам как е детето на колегата, за което писа преди време тук?
Добре е, ходи на училище, спортува, възстанови се детето, но до съзряване на организма ще е под наблюдение.

Нямам опит с домашна градина.

Голяма мъка с този скул съплай, повечето неща не знам какво означават, а и изискване за цветове имаме. Изпуснах срока да дам парите в училище и те да ми доставят пакета.

Добре дошли на върналите се щастливи от ваканция!

# 617
Момичета, извинявам се, че не съм ви чела, ще наваксам.  Приятел от Бостън има нужда от инфо, а аз нямам време да търся в интернет, та бих била благодарна на всякакво инфо:  къде и какви документи се подават за риентри пърмит?  Става въпрос за човек със зелена карта, който засега идва за месец-два всяка година и иска да избегне евентуални проблеми при следващо влизане.  Три месеца достатъчно време ли са за изваждането на такъв документ (ще пътува към БГ към края на ноември).  Благодаря предварително!

# 618
  • The QC to be!!!
Момичета, извинявам се, че не съм ви чела, ще наваксам.  Приятел от Бостън има нужда от инфо, а аз нямам време да търся в интернет, та бих била благодарна на всякакво инфо:  къде и какви документи се подават за риентри пърмит?  Става въпрос за човек със зелена карта, който засега идва за месец-два всяка година и иска да избегне евентуални проблеми при следващо влизане.  Три месеца достатъчно време ли са за изваждането на такъв документ (ще пътува към БГ към края на ноември).  Благодаря предварително!
Мишки: http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.5af9bb95919f35e6 … 0000048f3d6a1RCRD

Надявам се твоят познат знае, че могат да му вземат картата ако в последващи 2 години е извън щатите за повече от 6 месеца всяка?

# 619
Бейби, много ти благодаря!

# 620
  • The QC to be!!!
Бейби, много ти благодаря!
de rien  Peace Пак да наблегна, да внимава с периодите. Предполагам не му е за 1ви път да кандидатства за такъв пърмит и да не забрави да отиде в офиса за биометричните данни преди на напусне.

# 621
Я да питам и аз ако си женен за ам гражданин, от кой момент ти се брои за легален статут - от датата на сватбата или от датата на издаване на зелената карта, и кога може да се подаде за ам гражданство?

# 622
Мимето, статутът на перманентен резидент започва да се акумулира от датата на издаване на зелената карта. Според продължителността на брака към този момент получаваш условна зелена карта за две години, което означава и допълнителна процедура по премахване на условията, или 10 годишна карта. След 3 години може да се започнат  процедурите за натурализация.  Ако си получил зелена карта по друга линия обаче, дори да си женен за американски гражданин трябва да изчакаш 5 години.

# 623
Я да питам и аз ако си женен за ам гражданин, от кой момент ти се брои за легален статут - от датата на сватбата или от датата на издаване на зелената карта, и кога може да се подаде за ам гражданство?

Можеш да подадеш за ситизеншип 90 дена преди тригодишнината от издаването на първата зелена карта, необходимото условие е, когато подаваш да има вече 3 години навършени от брака и разбира се все още да сте женени. Наскоро подавах, та ми е прясно  Crazy

# 624
С апостил и превод и заверка от Външно(на обща стойност към 50doll) нямах грижа на соф.летище.Не искаха актове за разждане и док на бащата,но искаха копие на док който аз бях забравила да направя  и на дамата и отне около 20мин та пак търчахме до гейт. Изпращачи не пускат в сградата,т.е пускат в една част, но седят през параван,не могат да чакат с пътуващ докато чекира.Навсякъде има засилени мерки за сигурност,в рим ни провериха има няма пет пъти за двеста  метра, в шарлот чакането за паспорт.провека отне час и двайсет мин.

# 625
Три месеца достатъчно време ли са за изваждането на такъв документ (ще пътува към БГ към края на ноември).  Благодаря предварително!

Преди да даде отпечатъци не е добре да напуска страната, а обикновено биометричния аппойнтмент е около месец след подаването на документите. Не зная дали самият реентри пърмит ще стане за 3 месеца, така че препоръчвам да даде адрес, на който някой може да го получи вместо него и да му го изпрати до България.

Последна редакция: ср, 22 авг 2012, 21:26 от Лeни

# 626
Момичета, знаете ли дали в Русия има традиция да се чака преди обявяването на името на новородено дете? Един колега чака да станат 24 часа, за да каже името и на мен не ми е удобно да питам защо, а ме гризе любопитство. Моят мъж е руснак, но въобще не е наясно. Детето е момиче.

# 627
Hear,  не е нужно да е повсеместна традиция, а неприятен личен опит на семейството.

# 628
Hear,  не е нужно да е повсеместна традиция, а неприятен личен опит на семейството.

Може, но ми прилича на традиция, защото показа снимка и каза, че чака. Напомни ми как евреите казват името чак след брис.

# 629
Здравейте, мили дами. Аз и мъжът ми ще пътуваме до САЩ за няколко седмици. Направих си проучване за всичко, което ме интересуваше, но имам два въпроса. Надявам се, че вие ще можете да ми отговорите като живеещи там. Simple Smile Тези въпроси може да ви се сторят глупави, но много ме тормозят. Първото нещо е свързано с бакшишите. Разбрах, че сумата е 15%-20%, но ако плащам с карта тя от картата ли се удържат или аз трябва да имам кеш? Също искаме да ползваме някои то бюфетите в LV и там също какво е положението с бакшишите?
Тъй като ние ще сме с кредитни карти и малко пари на ръка има ли как да изтегля пари, но без да ползвам банкомат. Примерно в банка на ПОС?
Много ще съм признателна, ако ми отговорите!

Общи условия

Активация на акаунт