С какво ни дразнят свекървите?- тема 18

• 54 807
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Е, най-накрая някой да си го признае. Понякога се налага да преглътнеш, защото си зависим. Кофти, не ни отива на еманципацията, ама какво да се прави - живот.

# 106
Е, най-накрая някой да си го признае. Понякога се налага да преглътнеш, защото си зависим. Кофти, не ни отива на еманципацията, ама какво да се прави - живот.

Това за зависимостта не е и точно така. Май грешно се изразих по-горе. По-скоро е въпрос на избор.
Аз нямам баба, на която да звънна и тя да ми прибере детето. Дори я нямам като избор тази опция.
Всичко е до организация и приоритети.
Но пък като ти правят услуга - се благодаи. Това ми е мисълта.

# 107
Simple Smile да се включа и аз:)
Моята свекърва ме дразни с това, че когато се обаждам по телефона  много често не ме познава, че съм аз. С моя сме от 5 години заедно...как не ми запомни гласа тази жена  Laughing
Дразни ме, че много често не помни какво е разказвала и редовно преразказва ли преразказва различни случки и събития  Tired става много досадна...
Ако живеехме заедно сигурно щеше да ме дразни с повече неща   Mr. Green ама опазил господ  Laughing

# 108
Понякога не можем да разберем , че възрастните са като малките деца .
Търсят внимание , защото се чувстват по някаква причина самотни , или ненужни, а може и склерозата да ги е налегнала / това последното е много гадно  Sad / .Или че с оглед на възрастта си , не могат да бъдат пълноценни в живота на децата и внуците си . Peace
eva_82 дразни те това че не помни какво е разказвала , и преразказва ..
Но защо не се замислиш , че тези нейни действия може да са продиктувани с оглед възраст , памет , или болест.
Недейте така момичета , не се знае нас какво ни чака в бъдеще . Днес свекърите ни са досадни , утре ние самите можем да бъдем такива в очите на децата си , и в очите на снахи / зетьове . Peace
Имаше една приказка / дано я цитирам правилно / : Деца и възрастни са на различни години , но на един акъл . Peace

# 109
Така е. Нали гледам от майка ми едно време какво я е дразнила нейната свекърва, а сега и тя същата. От време на време като й кажа, че и тя започва като баба ми и започва да се смее.
Мъжът ми пък се чуди дали на времето майка му е била същата като сега, че е мн досадна или с времето е станала такава.

# 110
EliMery за мен наистина е така . Жалко че събитията в живота ми дадоха този урок. Sad Свекърва ми ,права и здрава ,си отиде преди свекъра ,който беше с няколко инсулта и склероза , нямаше кой да го гледа освен нас / аз и мъжа ми / . Помня много добре реакциите му / лека им пръст и на двамата / ..... в началото незнаех как да се държа . Виждах го че е неспокоен , ходи като сомнамбул из къщата , и търси присъствието ми . Макар и болен , нито един път не отвори хладилника да си вземе нещо за ядене . Все чакаше аз да му сложа / ако ще и да го храня един път дневно / , и когато се нахранеше все край мен стоеше . Започнах да му давам задачи в домакинството , като : да ми обели картофи или лук. Да ми изчисти ориз ,боб или леща ...без значение кога ще ги готвя . И повярвай , виждах блясък и гордост в очите му . Като че ли ми говореше : Може да съм болен , но все за нещо ставам . Sad
Дори и тези незначителни неща , дават самочувствие на възрастните хора .Като това : че все още са пълноценни , все още децата им имат нужда от тях .
Та аз на моите деца / макар че вече са в пубертета / , не спирам да им повтарям че дори и на 50 години да станат , ще са моите малки деца . Flutter Дано не ме сметнете за луда ..........но , така си беше . Дори и сама съм виждала ,че на неговите " бели " се ядосвам по - малко , отколкото на тези които малчуганите ми правеха . Peace

# 111
Така е. Нали гледам от майка ми едно време какво я е дразнила нейната свекърва, а сега и тя същата. От време на време като й кажа, че и тя започва като баба ми и започва да се смее.
Мъжът ми пък се чуди дали на времето майка му е била същата като сега, че е мн досадна или с времето е станала такава.

Майка ми сътвори една крилата фраза, като й припомних как я дразнеше нейната    майка - Да, но тогава тя не беше  права, а сега аз съм права. 

# 112
Темата е много показателна. Показва човешката простотия и лошотия.
Но показва в много по-голяма степен простотията на снахите, от колкото на свекървите им.

# 113
Но показва в много по-голяма степен простотията на снахите, от колкото на свекървите им.
Това не го разбрах....тя,простотията ходи по хората.
И едните,и другите са такава нали ?

Темата е за оплакване,затова е хубаво да сме малко по толерантни и по обяснителни.
Защо приемаме това или онова,защо еди какво си за нас не е право.
Ако не се изпусне парата ....по добре е да споделяме.

# 114
  • Mediterraneo
Това не го разбрах....тя,простотията ходи по хората.

Кво има за разбиране, поредният "моралист", който да е наопаки с темата на темата  Mr. Green

# 115
Кво има за разбиране, поредният "моралист", който да е наопаки с темата на темата  Mr. Green

Винаги съм наопаки с простотията. Но определено - гърнето си намира похлупак.

# 116
И  аз  нямаше   да пиша   в  темата, но  определено ината , простотията   и късогледството  /  не  физическото/   са нещо  ,което  не  мога   да  изтърпя.
Определено   темата   е :  С  какво  ви дразнят  свекървите  и всяко  момиче тук има  право   да  сподели  това. Темата  не  е  "  С  какво   да обиждаме  споделящите  тук"  или  "  Как  да им даваме  наклон  в живота   и да  си налягат   парцалите".
Някои  от  момичетата  имат съвсем  реални  и   сериозни  проблеми   на  които   тук  се отговаря   с  ирония   и  ехидничене.
Понеже  поведенито на  Трещерица   не  е  продиктувано  от обявения  днес код  оранжев /  иначе  е  що  годе  оправдано  на   нейната  възраст /  я  съветвам   най-  доброжелателно   да си  пие  лекарствата  за  критическата ,  да  стои  на сянка  и   най - важното -  ако може  да  намали злобата  и негативизма.
Има   и  друга   приказка  за  гърнето  -  "  На  всяко  гърне   - мерудия"  Трещерица   е    типичния пример  за  това. 

# 117
Искам  да  добавя  още   нещо .
Явно   една   шепа   ненормални  лелки   налагат   идеята   тук   , че  да се   рови  по  чуждите  хладилници, гардероби  , спални   , бани  и прочие  и  да се самообслужваш  е  нещо напълно  нормално   и  в реда   на   нещата.
НЕ ,  СКЪПИ  ИЗТРЕЩЕЛИ   ДАМИ -   НЕ   Е!  И  колкото   по-рано  го  разберете   толкова   по-  добре  за  вас и вашите   снахи. 
И  вместо  да  размахвате   назидатено пръст   всеки  път  тук   щом   някоя  снаха  сподели нещо -  бегом марш   с някое   гобленче на  сянка . /  Казах -  на  сянка  Mr. Green/

# 118
Хубаво е, че в тази тема все пак пишат повече снахи, а четат всички.... Mr. Green Joy Joy

# 119
 shams u amar Aaaa аз се дразня с нещо   което е разказвала преди 10-15 мин и го разказва пак  Laughing  уж си е наред и  с всичкия...и памет има уж  Laughing счетоводителка е все пак...
То аз каква  свекърва ще съм е място за друга тема  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт