С какво ни дразнят свекървите?- тема 18

• 54 857
  • 759
  •   1
Отговори
# 210
Не е чел Господ форума.

# 211
Как си представяте, например, на едно такова чудо да му влезе снаха в къщата? Пу-пу-пу...
     Щеше да има пълно основание да пише тук и всички вкупом да я подкрепим. Дори най-изтерщелите тетки.

Котьо, Hug
     Ха не го е казал, ха bash имиджът на зла тетка трябва да се поддържа.

# 212
Леле ,искам и аз само с едно мърморене да мога след време да накарам детето да върши толкова неща ,че и медали да взема и все пак да успява всеки ден да излиза с приятели.
Мекушава съм , и за тази тема няма да мога да съм достойна след години.
Обаче ако може малкия да се зажени за едно такова момиче ,няма да ми е зле ще е готово "дресирано/научено" .

# 213
Ти недей, че ще четем тук каква мърла е свекървата - не бърше  прах по три пъти на ден.

Последна редакция: вт, 31 юли 2012, 19:12 от Трещерица

# 214
Цели две теми имам да чета  Mr. Green
Аз няма да се оплаквам, че като почна.........

# 215
Моите свекъри постоянно се опитват да се месят в нашите отношения,
добре че живеят много далече.
...
А мъжът ти какво мисли по въпроса?
Ние не искаме да се караме с тях и на някои места правим компромиси, където наистина не е толкова важно, само и само мир да има. Основните разправии са само за пари, наследства и подсигуряване.
Искат да ни се месят как ще си харчиме парите. И двамата работим, независими сме. Свекърите също са много добре финансово, обаче са толкова алчни, все ги е страх, да не би някой да ги прецака нещо. Обаче с този следбрачен договор, в който пише, че мъжът ми не се задължава да
подсигурява детето ни, направо се осраха.
Ние много искаме да имаме добри отношения и се стараем, обаче трябва старание и от двете страни, не става само ние да правим компромиси. С говорене не става, те си знаят че само те са прави, настояват че мъжът ми е наивен и аз искам да му харча парите.

Цитат
Ми, не празнувай с тях Коледа и толкова! В името на какво да го правиш? Явно са алчни, дребнави и изобщо много неприятни хора, щом са стигнали дотам, че да наговарят мъжа ти за брачен договор заради евентуално някога издръжка. Айде, мъжът ти ти е мъж, явно искаш да си с него, ама неговите роднини не са му сиамски близнаци!
Аз съм бременна, живот и здраве след няколко месеца ще посрещнем нашето съкровище.
Самата аз съм израстнала при родителите на баща ми, към които съм много привързана.
Точно това желаех и за моето дете, да има топли отношения с баба си и дядо си, да празнуваме всички като едно семейство. На мнение съм, че времето на едно дете прекарано с баба си и дядо си е безценно, самото спокойствие и търпение, с които баба и дядо си играят с детето е нещо, което е хубаво да се изживее. На мен най-хубавите ми моменти от детството ми са точно със майката на баща ми.
Аз много обичам, когато на големи празници семейството се събира заедно, прекарва хубави моменти заедно.
Компромисите не ги правя заради родителите на мъжа ми, а точно заради моето дете.

Последна редакция: ср, 01 авг 2012, 12:12 от peers_fairy

# 216
  • I want it all and I want it now.
В такъв случай прекратяваш всякакви взаимоотношения с тях.  Peace И на главата си да застанеш пак няма да си променят мнението. Laughing Мъжа ти само да продължи контакт с тях.  Wink
След време,може да опитате пак, но за сега няма смисъл. Лека бременност и раждане и не се занимавай повече.  Peace
Сега ще имат и претенции да го кръстите на тях.  Wink И да го направиш ,пак няма да са доволни. За съжаление не всички хора се интересуват от внуците си. Wink Има доста ,който само говорят за тях,а реално ги виждат 1годишно. През др. време са прекалено заети и нямат време за др. освен за себе си.

Последна редакция: ср, 01 авг 2012, 12:28 от Syn

# 217
  • София
Как заради детето, де? Те искат да го лишат от евентуална бъдеща издръжка, а то дори още не е родено, нито вие разделени.  Shocked Като не стават хора от тези - не стават. Някои са си родени мърши, с извинение. Не страдай.
Леко бременеене и сладък и здрав бебок накрая!  Peace

# 218
Как заради детето, де? Те искат да го лишат от евентуална бъдеща издръжка, а то дори още не е родено, нито вие разделени.  Shocked Като не стават хора от тези - не стават. Някои са си родени мърши, с извинение. Не страдай.
Леко бременеене и сладък и здрав бебок накрая!  Peace

Мерси  Hug

Аз се надявам, че като го видят, ще си променят мнението, все пак бебчо е част от сина им,
а те наистина много обичат мъжа ми, просто са изперкали и двамата с това спестяване.
Понякога се чудя, дали им е ясно какво ни причиняват?
Сега в петък мъжа ми ще се среща с тях, аз няма да отида, защото имам други планове, а и да нямах, точно в момента не искам да се занимавам с техните глупости, а искам да съм спокойна,
за да може бебчо да се чувства добре. Този следбрачен договор няма абсолютно никаква стойност, вече се посъветвахме с адвокат. Евентуално може и да го подпишем за да има мир и те да спят спокойно, че синът им не носи отговорност към никого. Има ли смисъл пак да има разправии за нещо, което наистина е безмислено. Ако беше нещо важно, което ще има последици да се изпокара човек. Другото е, че свекъра ми е на 70 години, а свекърва ми е на около 60, и двамата са изкукали, може и от възрастта да е, не знам.

# 219
Не до възраст, до човек си е.  Peace Такива хора никога не се доволни ,каквото и да правите. Затова си гледайте живота и не се занимавай с тях.

# 220
Щом смятате да подпишете такъв договор, за да са доволни те, нямам думи. Продължавайте си така, пък се оплаквай, че се месят. Ми ще се месят, щом има кой да ги слуша.

# 221
Така беше и при нас.....всичко купено след брака да е на тяхно име, за да не го взема аз в последствие.... Shocked. скапаха отношенията ни още след 1вата година съвместен живот....дано са доволни .....

# 222
[
Обаче с този следбрачен договор, в който пише, че мъжът ми не се задължава да
подсигурява детето ни, направо се осраха.
[/b]

Съжалявам,ако ще те засегна , но как изобщо можахте да го обсъждате това. Stop Нали е негово дете . Как така ще го остави без издръжка и наследство? Те сигурно се надяват да се разведете и той да си има и др. деца ,а това е между др.
С такива хора не бих разговаряла повече и бих провела сериозен разговор с мъжа си. За в бъдеще внимавай твой те имоти да са си на твое име. А не на двамата общо. С този старт ,може да очакваш всичко от тях.

# 223
Съгласна съм с Трещерица ясно и категорично трябва да им заяви мъжът ти ,че те нямат право да се решават какво отношение ще има той към детето си.
Нужни са компромиси наистина ,и аз пропускам през ушите си намеците на прабабата ,че детето като ходи у тях как хубаво си хапва и как е напълнял ,дори ме е питала дали го храним както трябва у нас  Laughing .
Компромис за подобна намеса обаче ми се струва грешен.
беборана..... как е свекърва ти ?

# 224
  • София
Хубава работа, peers_fairy! Те те правят на маймуна, а ти още се чудиш как да запазиш отношения с тях! Мъжът ти, и той е една круша, дето не е паднала далеч от дървото, и вече си показва рогата. Направо не ти завиждам, честно! Ще има да береш ядове цял живот. Сори, че го казвам, ама хубаво се бяхте разделили с този мъж, сега съвсем се вкарваш в хорър покрай бебето! Не ти трябва мъж на всяка цена, и то с такива родители!

Общи условия

Активация на акаунт