С какво ни дразнят свекървите?- тема 18

• 54 864
  • 759
  •   1
Отговори
# 195
То там не се знае. Може пък да взима пример от вас - да лае тук, а на живо да е блага и медена.  Laughing

# 196
  • Далечният изток
Абе имаше полза тука от всички писаници... Мъжът ми и той още си спомня как преди години техните и сестра му си заклаха и си прибраха 4 негови прасета, тайно, без той да знае /тогава беше в чужбина/.  Досега му обяснявах какъв дребнав селянин е, че селото още е живо в него и как вместо да се зарадва, че е нахранил родителите си и сестра си, той мърмори.... Амахааа... Селяндур! Айде сега оставете сиренето и почвайте прасетата.

# 197
Не позна. Снахата се е заяла за бучката сирене. И всеки, който не ви приглася, не е нечия ужасно злобна свекърва. 
Ти ще си супер дребнава и зла свекърва.Горката ти снаха.Няма такъв дразнител като теб в темата.Все да захапеш някои, все да кажеш нещо.И това на непознати момичета, а това дето ще ти е у вас дупе да му е яко.

Твърдо няма да е у нас. Всеки да си знае къщата, сиренето и прасетата. 

# 198
Моите свекъри постоянно се опитват да се месят в нашите отношения,
добре че живеят много далече.
Не ме харесват, не знам конкретна причина, никога нищо не съм им направила, караници също не сме имали.
Независими сме и двамата.
Преди постощнно го навиваха да се разведе с мен.
Сега съм бременна и се държат ок, обаче аз не мога да забравя лошото отношение и се държа на дистанция, избягвам срещи.
Сега свекъра ми навива мъжа ми да направим брачен договор, ако се разделим, да не издържа мен и детето ни. Болно ми стана. Аз винаги съм работила, никога не съм била на издръжката на мъжа ми.
По майчинство няма да излизам, защото моята работа в момента е по-добра от тази на мъжа ми
и той ще остане по майчинство. Не разбирам, защо е този брачен договор? Аз ходих при адвокат,
за да се осведомя и ми казаха, че няма смисъл, дори и при раздяла, бащата си плаща издръжка независимо какво пише в брачният договор.
Сега как да отида да празнуваме заедно следващата Коледа? Те ме изкарват като последната ...

# 199
  • Далечният изток
Някои от пишещите, не се ли замисляте, че тук хората си имат реални проблеми, а не просто хора дето се чудят цял ден какво да правят? Или щом вие си нямате подобни проблеми, това значи че те не съществуват изобщо? Ама вие изобщо знаете ли какво представлява моя живот, през какво съм преминала или преминавам? Вие не живеете моя живот, както и аз не живея нечий чужд живот... Няма как някой да ме учи как да си живея моя живот, кое в моя живот е правилно и кое не. Ще ми разправя тука вчерашна пикла, че съм била селянка, щото съм си спомняла работи от преди 10 години... Абе я слез на земята бе, ти ли по-добре знаеш каква съм аз, каква е моята свекърва, кой колко е възпитан, колко е широкоскроен..... Ти от къде знаеш как живея аз бе, ама то не ти и трябва да знаеш. То не е твоя работа, както и не е твоя работа да раздаваш квалификации - голямата гражданка. Щото всеки съди другия според собствения си живот и собствения си мироглед. Да, ама той си е твоя, той не е моя, че да ми даваш тука някакви напътствия. Малко мислете първо преди да почнете да давате акъли, дето от всичко разбирате... Скоро във FB имаше нещо подобно - първо обуй моите обувки, мини по моя път, спъни се във всеки камък, в който аз съм се спъвала, изплачи сълзите, които аз съм изплакала и тогава можеш да ме съдиш...

Последна редакция: вт, 31 юли 2012, 10:12 от AIDA_N

# 200
Моите свекъри постоянно се опитват да се месят в нашите отношения,
добре че живеят много далече.
...

А мъжът ти какво мисли по въпроса?

# 201
  • София
Ми, не празнувай с тях Коледа и толкова! В името на какво да го правиш? Явно са алчни, дребнави и изобщо много неприятни хора, щом са стигнали дотам, че да наговарят мъжа ти за брачен договор заради евентуално някога издръжка. Айде, мъжът ти ти е мъж, явно искаш да си с него, ама неговите роднини не са му сиамски близнаци!

# 202
   Никого не визирам, защото не помня ничия история. Пиша по принцип.  
    Колкото до писването, не ми се е случвало толкова агресивно и продължително нахлуване в живота ми.
Да, в този форум е класика много хора категорично да изразяват мнение по въпроси, за които само са подочули отнякъде, нещо, без да имат абсолютно никакъв личен опит да разнасят квалификации...

Някои от пишещите, не се ли замисляте, че тук хората си имат реални проблеми, а не просто хора дето се чудят цял ден какво да правят? Или щом вие си нямате подобни проблеми, това значи че те не съществуват изобщо?
именно, страдащият от проблема го е измислил, да
как да обясня примерно на някой, на когото всичко му е поднесено на тепсия от родителите му и до сега/връстници сме - 33 г./ го гледат като писано яйце, че аз с моя родител не мога да прекарам 5 минути , без да бъда от вратата оплюта, че не се справям добре Сама, хахаха; ами определено гореспоменатите хора ме изкарват мене виновна, за тях родителя е вся и всьо, и това е общовалидна истина, нищо, че има хора, които изхвърлят децата си на улицата, може би и тия деца ще изкарат виновни в нещо си....

Последна редакция: вт, 31 юли 2012, 10:17 от Анонимен

# 203
Да, в този форум е класика много хора категорично да изразяват мнение по въпроси, за които само са подочули отнякъде, нещо, без да имат абсолютно никакъв личен опит да разнасят квалификации...
     Трябва да се омъжа поне 14 пъти, за да се приеме, че имам личен опит? Две свекърви са крайно недостатъчни? Майка ми не е имала свекърва? Или самата тя не е? Баби не съм имала и те не са били свекърви?
     Все се старая да пиша меко и неутрално, за да не засегна нечии чувства, но вие си просите сарказма.

# 204
  • Далечният изток
Естествено почти всяка тук има свекърва или е имала. Какъвто и опит да има човек може ли да се поставят всички свекърви под общ знаменател - мили и добри, както и всички снахи да са зверове?!

# 205
Аз точно няма как да си прося каквото и да е, понеже нямам забележки към свекървата.  Joy
Което не пречи да съм в тази тема и не отричам, че има зли свекърви, сещаш ли се... Както може да има и зли роднини по пряка линия, така вярвам категорично, че на някой може да му се падне зла свекърва. Аз лично с моите не съм имала проблеми, нито предишната, нито сегашната, много си ме обичат.  Laughing Което не значи, че няма такива, които не мразят снахата на общо основание...  Laughing Или които изобщо мразят вся и всьо също. Или завиждат на младите, че са млади, естествено, никога няма да си го признаят де /това от моя личен опит, пак казвам, не със свекърва/.
Ето например моят баща се подигра тенденциозно на приятелката на брат ми, поради това кой университет е завършила. А момичето е номер едно просто, и възпитание, визия, професионализъм, образование. Ако не беше това, щеше да е друго заяждането, разберете. Такива хора са, лоши бе. Злобни, завистливи, комплексирани, с високо самомнение. Вампири.
* А моят приятел е абсолютно извън класациите, той дори не си е завършил висшето, видите ли, отказъл се е, решил, че е сбъркал специалността и така. Засега, крием този факт, че ще се отприщи едно...
*Ето , в случая не става дума за сирене, нито  за свекърви, белким сте доволни.

Последна редакция: вт, 31 юли 2012, 11:40 от Анонимен

# 206
  • ...на безопасно
Това с предбрачния договор, за да се лиши внучето от издръжка един ден, е много гнусно....
Ти сигурна ли си, че ЖЕНА и МАЙКА го мисли???/дано да е само свекъра/
Ако бях на твое място нямаше да се въздържа.
Безумно ме възпаляват прояви на безхаберие, абдикация и наглост.
Не понасям наглите хора Sick

# 207
Ти сигурна ли си, че ЖЕНА и МАЙКА го мисли???/дано да е само свекъра/
Това винаги ми е било чудно.
И отговор не намирам.

# 208
  • на брега на морето
ПП Я питай приятелката си какви са майките на момче и момиче? Да знам къде да класирам моята, не друго.

Искрено се смях, Хърмаяни   bouquet Предай на твоето Мило всяка сутрин щом отвори очи да казва: Благодаря ти, Боже, че Хърмаяни ми е жена.

# 209
Както казва една моя позната- "Само злите Господ ги наказва да са свекърви, на добрите ни се раждат момичета"   Joy

Напротив. При повечето важи друга поговорка: "На бодлива крава Господ рога не дава."   Mr. Green
Как си представяте, например, на едно такова чудо да му влезе снаха в къщата? Пу-пу-пу...
Бе, знае си работата Божето, на кого какво дете да даде.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт