С какво ни дразнят свекървите?- тема 18

• 54 808
  • 759
  •   1
Отговори
# 480
Явно имаш нормални отношения, кажи и направо, че поведението и те изнервя. Пожелавам ти да оздравееш скоро.

# 481
Хич ме няма по предварителните репетиции какво да кажа Joy. почвам да пелтеча и ... забравям, ама пък ако не предприемем нещо, не изключвам варианта някой ден просто да се развикам. И тогава-още по-лошо...Все се слагам  на нейно място-как  конфузно ще се почувствам в такава ситуация...ама и аз не издържам вече. Е, благодаря за съветите  bouquet

# 482
Или, пробвах с това, пробвах и с броенето до десет, двадесет, тридесет.Източникът е неизчерпаем...Няма пресъхване...
На знам какъв точно дразнител ти е свекървата, но на първо време защо не пробваш да не ходиш всеки път, когато мъжът ти отива. Обясни му, че не искаш да си предубедена, но така или иначе действа ти изнервящо и предпочиташ да спестиш нервите и на двете ви, като хем не си мълчиш, хем не и отговаряш подобаващо. Може пък да им светне сигналната лампичка.

Луди Пеперуди, бързо оздравяване и от мен.

# 483
Цитат
Най-  голямата   наглост беше  обаждане   до моя   шеф   да не ми одобрява   отпуската  /  щях да  ходя   в  чувжбина  / .Човекът   беше  наясно , че  уча и  беше  повече  от разбран  във   връзка   с  пътуванията ми. Нашата  сладурана не   само   му е  звъннала  пез  главата   ми  , но е  обрисувала  страшни  семейни  драми  във   връзка   с тези ми  пътувания, едва ли не  съм  пред  развод .  Човекът притеснен  ме   извика   при  него . Когато излизах  от  кабинета   му  - бях 
Е това вече връхта на простотията.Не знам колко трябва да си прост и ограничен , за да го направиш.Ти не и ли спретна скандал?С право се ядосваш и си бясна.Не се оправдавай на някои особи тук.Те никога няма да те разберат.

Да, един скандал веднага би решил проблемите.
Не  не  направих  скандал     нямаше  да има    никакъв  ефект /  проста  е   и не  се усеща/  ,  споделих  с  мъжо и   понеже и  той  беше   свободен  по това    време  си   купи самолетен   билет и   съчетахме  полезното  с  приятното.  Това  още   повече раздразни  свеки Mr. Green.  За  наш   кеф  не ни говори   цели 2  седмици   след  като  се прибрахме  Joy Joy Joy

И  един  бисер от  свекъра /  то  те  са  много -  роман  в  10   тома мога  да  напиша/ :
"  Трябваше   да с  вземеш   някоя  10-12  години   по- млада  /  дава  пример с  него и  свекървата / ,  ТАЯ   не  е  глупава .   Да те  видя  как  ще  я манипулираш ?  "   Аз   съм  по-  голяма  от съпруга  си  с  1 година .  Следва   отговор  от Моя  "  Разбраме   се  чудесно ,  всичко обсъждаме   двамата .  Това  с манипулациите  го  оставам на  теб" . Свекърът  само процежда през  зъби : "Тъпак".  Цялото  действие   се  разиграва  пред мен /  все  едно не  съществувам  Shocked/

# 484
Цитат
Най-  голямата   наглост беше  обаждане   до моя   шеф   да не ми одобрява   отпуската  /  щях да  ходя   в  чувжбина  / .Човекът   беше  наясно , че  уча и  беше  повече  от разбран  във   връзка   с  пътуванията ми. Нашата  сладурана не   само   му е  звъннала  пез  главата   ми  , но е  обрисувала  страшни  семейни  драми  във   връзка   с тези ми  пътувания, едва ли не  съм  пред  развод .  Човекът притеснен  ме   извика   при  него . Когато излизах  от  кабинета   му  - бях 
Е това вече връхта на простотията.Не знам колко трябва да си прост и ограничен , за да го направиш.Ти не и ли спретна скандал?С право се ядосваш и си бясна.Не се оправдавай на някои особи тук.Те никога няма да те разберат.

Да, един скандал веднага би решил проблемите.

Само толкова ли можеш??? тц... тц... тц... Хайде, не ме разочаровай - обясни й защо свекърва й е права, а тя самата - ужасно дребнава! Нямам тръпение да разбера  Thinking

# 485
Луди Пеперуди и аз смятам ,че е най-добре направо да и го кажеш .Ако накараш съпруга си да и намекне тя пак ще разбере ,че ти си първоизточника .Ще се почувства неудобно ,но пък на момента ще тушираш това .
Бързо оздравяване  Praynig

Пишеш върха на простотията ,прост ограничен човек .... е смяташ ли ,че би имало нещо положително в скандал с такъв човек ?
Като гледам мъжът и има правилна реакция -усмивка и игнор хем той не се натоварва ,хем пък с това дразни и майка си .

# 486
Аз не мога да разбера какво толкова се вторачвате в тия свекърви. Аз ако се сетя всички акъли, които е давал свекърът, многотомник мога да напиша.  И мъжът ми казва - Да, добре.

# 487
  • Пловдив
Аз мога да кажа за себе си само. Първо осъзнавам, че не трябва да се впрягам. Но, имам чисто физическа нетърпимост към директни заповеди и поучения. Особено от хора, от които грам не завися и на които не им влиза в работата кога и какво ям примерно. Според някои е от зодията, според други правя фасони. Както и да е, в такива ситуации езикът ми изпреварва мозъка. Години наред, работя върху поведението си, но явно не е достатъчно. За напредък броя факта, че само се дразня и мнооого рядко не успявам да си задържа езика зад зъбите. Ако до към 60 годишнината си успея и да не се дразня ..... ще почерпя. Laughing

# 488
Да напиша и аз за моята свекърва,която ми е далече от очите и близко до сърцето.
Преди  години,когато ни изписаха от родилния дом дойде  у дом да ни види.Аз си къпех бебето.При първото къпане ми каза да го осоля!?Значи бебето да се намаже с морска сол,за да не се изпотявало като порасне.
Направо и отвърнах ,че дума не може да става за такова нещо-бебешка нежна кожа и сол.И това беше.Повече съвети не ми дава.

# 489
Трещи    виждам , че имаш   нужда    да  коментираш    всяко мое  споделяне .
Обяснили   сме  най  -малко   по 10 000  пъти  аз   и  съпруга  ми на  любимото   семейство  как  не  искаме   съвети  , не  искаме някой  да  ни  се  меси   в  живота  и че   само  и  единствено аз  и съпруга   ми  вземаме  решения кой   къде  ще    учи , кога  ще   ражда , къде ще  си купува    жилище и прочие.  Резултатът  беше   повече от   нулев -  глас  в  пустиня . Нещо   повече   активизираха   с още  повече  да   се ровят  в  живота   ни .  Бяхме   обиждани  за  щяло и нещяло -  невъзпитани   и груби  сме понеже   не  ги  слушаме .  Започна   се телефонен  тормоз   всяка   вечер  към  родителите  ми .  Мама   само  отсече :  "  Така   са  решили  децата - така  правят " . Не  така   обаче    реагира  баща  ми    ,които  е   с  рак  на  черния  дроб  в  ремисия  /  след   7  хииотерапии/ .  Докараха   го   до прединфарктно  състояние . Човекът  недоумяваше   какво  сме  сътворили и  защо така  ни  обиждат. Принудени   бяхме   със  съпругът   ми всяка   вечер  да  ги   успокояваме  , че  нищо  не  сме направили . На косъм  бяхме  да си  съберем  багажа от  БГ  и  да  се  махнем.
Не  знам   дали  съм  дербнава  , но   се уморих да  балансирам  между работа , учене и  семейни  интриги.  А  за това  което причиниха   на баща ми   няма  как  да им   целуна   ръка.

# 490
Аз не мога да разбера какво толкова се вторачвате в тия свекърви. Аз ако се сетя всички акъли, които е давал свекърът, многотомник мога да напиша.  И мъжът ми казва - Да, добре.

Правилно  реагира  мъжът  ти  .  Само  че  когато  това  са не  само   думи  увиснали във  въздуха , но  и  телефонен   тормоз над родители ,  непрестанно  звъннене на   работното  място ,   че и  срещи с шефовете  ми  и  моето  търпение  си има  граници .Може  би  и петте  дини под  една  мишница  ,които  носех  са  си казали  думата, но бях  на ръба  на   силите  си . После  наитина   се оказа  , че не съм  си намерила  здравето на   улицата.
Обвинявай  ме  в   дребнавост    колкото  си   искаш.   Само   разривът  ,който    настъпи между нас   и тоталното   късане  с това   семейство ми  помогна  да се   съхраня  физически и  психически.

# 491
      Amazing_nice, нали вече са минало? Вярно, трудно ще забравиш, но поне не допускай да живееш непрекъснато с мисли за тормоза, който са ти причинили. Заради себе си. И да се тровиш, на тях им е все тая. 
      Приемам, че си обективна и че наистина нейната цел е била да те трови психически. Ако случайно научи какви мисли те вълнуват две години (толкова ли бяха?), след прекъсване на отношенията, направо все едно си я почерпила, такова задоволство ще й доставиш.

Последна редакция: пн, 06 авг 2012, 15:25 от Хърмаяни

# 492
  • Далечният изток
Pesheck, я сподели коя зодия е това, че май и за мен се отнася същото...

# 493
В твоя случай това е било единственото решение и даже си се забавила.  Аз бих реагирала по-бурно.  Но това не води до извода, че всички свекърви са ужасни, а снахите винаги прави.  

# 494
Или, пробвах с това, пробвах...
На знам какъв точно...
И това пробвах.Червената лампичка действително светнала.Коментарът"Тя... нещо да не се сърди, че не идва".
Не.Не се сърдя.Само си щадя нервите.Възобновявам ходенето, защото "какво ще кажат съседите".
Ни така, ни иначе...

Общи условия

Активация на акаунт