С какво ни дразнят свекървите?- тема 18

• 54 811
  • 759
  •   1
Отговори
# 465
Това с"  пропущането " става с тренировки  Grinning
Започваш да си мислиш за нещо друго или си повтаряш "няма смисъл да се ядосвам ,няма смисъл да се ядосвам"

# 466
Когато си млад трудно ги пропускаш покрай ушите си, осъзнаваш го чак след 15-20г семеен живот.
Тъкмо бях родила малката когато свекърва ми се възмути че не съм и обърнала внимание като гостенка, ами съм седнала да кърмя бебето и каза на висок глас на мъжа ми - Тази ще ти сложи рога някой ден и ще те изхвърли от апартамента....... Еми не можа да ми мине покрай ушите, толкова ми стана обидно от репликата и такъв рев му ударих, че кърмата ми спря и не можах да си кърмя бебето повече.
Сега и аз тъй разсъждавам като теб, обаче каква полза. Малката тогава от 2 месечна като се метна да боледува, антибиотик след антибиотик, всички знаем какво си е майчината кърма. И заради какво, заради някаква си реплика казана без да се мисли, ей тъй от злоба.

# 467
и  За да   не   е  просто  спам    в темата  , няколко    глупости    в  оригинал  от  свеки  :
Номер 5 е повод истински да се дразниш, та дори отношения да прекратиш. Не те иронизирам. Всичко друго го слагам в графа - непоискани съвети от вечно правата. Минава покрай ушите и толкоз.

# 468
Амейзинг, не ми беше към теб насочен поста. Казах, че не разбрах кого точно цитираш, защото цитира мен и друг потребител.
Разбирам ти раздразнението, но се опитвам да кажа, че за подобни неща е по=добре да си ги пускаш покрай ушите.

Извинявам   се за което  Peace

# 469
Напоследък не се сдържам и  се улавям, че поддавам и отвръщам.Бих искала да се науча да "пропущам" покрай ушите си.Ако имате идеи-казвайте Simple Smile.
Заедно ли живеете?

# 470
Дойде и моят ред...Нашият случай е по различен-живеем в малък град, тук живеят и родителите ни.В прекрасни отношения сме и трите семейства. Имали сме трудни времена, но не е било нищо сериозно. Помагали са ни винаги-под  помощ имам предвид от някой да ми сготви нещо , за да мога аз и децата да прекараме повече време навън,до по-големи подаръци... Мило и драго дават за нас като семейство, обожават внуците си. Сигурно има и друго , с което да се похваля, но темата е друга.
 Сега не знам колко съм права, просто искам да си излея душичката. Имам РМЖ и в момента се лекувам-минах през всички етапи на гнева и уплахата,споделяла съм го със свеки, тя знае...Сега съм по-спокойна. Обаче всеки път, когато се видим, се започва едно-о, знаеш ли, еди кой си умрял от рак, пък на друг баба му не знам какво си от рак, пък на трети сега му открили, ама той много отслабнал...Това ме убива направо, не искам да слушам, а не знам как да И кажа. Знам, че не е нарочно-не е такъв човек, не се усеща просто , ама как да я подсетя, че така ме буквално ме срива. Не искам да ограничавам контактите си с нея-почти като приятелки сме, наистина. И снощи беше у дома-за 2 чАса научих за няколко новозаболели. Усетих как се изнервям, започнах да си търся работа по мивката, раздрънчах се с чинии...сменихме темата.Та как да И кажа, без да звучи грубо?Мисля да кажа на съпруга си да И каже, мен колкото и да ме дразни-не мога.

# 471
  • София
Кажи на съпруга си, ако се притесняваш да говориш с нея директно  Peace Ако е свястна жена, както я описваш, ще разбере. Явно и тя е притеснена за тебе и стресът избива мааааалко странно. Не, че това е оправдание за “нетактичното“ й поведение. 
Късмет със свеки и бързо оздравяване.

# 472
  • Fort Worth, TX
Цитат
Най-  голямата   наглост беше  обаждане   до моя   шеф   да не ми одобрява   отпуската  /  щях да  ходя   в  чувжбина  / .Човекът   беше  наясно , че  уча и  беше  повече  от разбран  във   връзка   с  пътуванията ми. Нашата  сладурана не   само   му е  звъннала  пез  главата   ми  , но е  обрисувала  страшни  семейни  драми  във   връзка   с тези ми  пътувания, едва ли не  съм  пред  развод .  Човекът притеснен  ме   извика   при  него . Когато излизах  от  кабинета   му  - бях 
Е това вече връхта на простотията.Не знам колко трябва да си прост и ограничен , за да го направиш.Ти не и ли спретна скандал?С право се ядосваш и си бясна.Не се оправдавай на някои особи тук.Те никога няма да те разберат.

# 473
Напоследък не се сдържам и  се улавям, че поддавам и отвръщам.Бих искала да се науча да "пропущам" покрай ушите си.Ако имате идеи-казвайте Simple Smile.
Заедно ли живеете?
Не.До сега не се е родил достатъчно умен архитект, който да "измисли" една кухня за две жени.Там щеше да бъдем три...

Или, пробвах с това, пробвах и с броенето до десет, двадесет, тридесет.Източникът е неизчерпаем...Няма пресъхване...

# 474
Дойде и моят ред...Нашият случай е по различен-живеем в малък град, тук живеят и родителите ни.В прекрасни отношения сме и трите семейства. Имали сме трудни времена, но не е било нищо сериозно. Помагали са ни винаги-под  помощ имам предвид от някой да ми сготви нещо , за да мога аз и децата да прекараме повече време навън,до по-големи подаръци... Мило и драго дават за нас като семейство, обожават внуците си. Сигурно има и друго , с което да се похваля, но темата е друга.
 Сега не знам колко съм права, просто искам да си излея душичката. Имам РМЖ и в момента се лекувам-минах през всички етапи на гнева и уплахата,споделяла съм го със свеки, тя знае...Сега съм по-спокойна. Обаче всеки път, когато се видим, се започва едно-о, знаеш ли, еди кой си умрял от рак, пък на друг баба му не знам какво си от рак, пък на трети сега му открили, ама той много отслабнал...Това ме убива направо, не искам да слушам, а не знам как да И кажа. Знам, че не е нарочно-не е такъв човек, не се усеща просто , ама как да я подсетя, че така ме буквално ме срива. Не искам да ограничавам контактите си с нея-почти като приятелки сме, наистина. И снощи беше у дома-за 2 чАса научих за няколко новозаболели. Усетих как се изнервям, започнах да си търся работа по мивката, раздрънчах се с чинии...сменихме темата.Та как да И кажа, без да звучи грубо?Мисля да кажа на съпруга си да И каже, мен колкото и да ме дразни-не мога.

Моя съвет е съпругът ти или друг близък да и каже , може и по-заобиколно-някой си бил така и това го карало да се чувства ужасно,но да разбере и по-скоро.
На теб  bouquet

# 475
  • София
По-добре ми се вижда директно да й каже, че й става много зле психически, когато чува за други хора, че са се разболяли, умрали и изобщо неща, свързани с болестта. И че има нужда от подкрепа, от положителни мисли и действия от най-близките си, а не от допълнително драматизиране чрез трети лица. Подозирам, че свекървата си мисли, че като й разказва за други хора, й показва, че не страда само тя, че не е единствена, но не разбира, че ефектът е обратен.

# 476
Цитат
Най-  голямата   наглост беше  обаждане   до моя   шеф   да не ми одобрява   отпуската  /  щях да  ходя   в  чувжбина  / .Човекът   беше  наясно , че  уча и  беше  повече  от разбран  във   връзка   с  пътуванията ми. Нашата  сладурана не   само   му е  звъннала  пез  главата   ми  , но е  обрисувала  страшни  семейни  драми  във   връзка   с тези ми  пътувания, едва ли не  съм  пред  развод .  Човекът притеснен  ме   извика   при  него . Когато излизах  от  кабинета   му  - бях 
Е това вече връхта на простотията.Не знам колко трябва да си прост и ограничен , за да го направиш.Ти не и ли спретна скандал?С право се ядосваш и си бясна.Не се оправдавай на някои особи тук.Те никога няма да те разберат.

Да, един скандал веднага би решил проблемите.

# 477
Май милото е най-доброто решение... между другото, за да избегнем евентуални проблеми, когато трябва да се решава нещо с техните-той е на фронта, а с нашите-аз.
 А моят проблем е пример за всички, които най-често си мислят , че всяка изпусната свекървина фраза е нарочна. А факторите са много-възпитание, манталитет, възраст...И аз понякога какви глупости съм казвала, без да се усетя Embarassed-случва се.
 Благодаря за пожеланията!

# 478
  • Пловдив
Кратко и ясно е моят съвет. Казваш „майко излишно ме натоварваш така“ и точка.
Иначе е вярно, че не се усещат. Моята вечно ми говори за съседите и познатите си. За 10 години 2 имена запомних. Но когато почна подробно да ми обяснява как се обесило момчето на съседите, я отрязах, че имам съквартирантка, която се обеси и темата ми е неприятна. С това се приключи въпроса. Пак си приказва за хора, които не познавам и чийто личен живот ми е последна грижа. Аз пак не я чувам изобщо и живот си живеем Laughing.

# 479
Това със събирането на вещи си го обяснявам че са свикнали да се презапасяват защото е нямало. А като натрупат юргани, одеяла и други, ще ги дадат на дъщери и снахи - нали, да видят хората каква добра домакиня е свекървата, щом е запазила и дала на младите. Манталитет. На бала ми баба ми ми подари шарено покривало за легло, пазено двайсет години поне.

КАГ, благодаря ти за отговора. Тази тема ми влияе зле и поста ти ме зарадва че има и нормални свекърви. Peace

Общи условия

Активация на акаунт