С какво ни дразнят свекървите?- тема 18

• 54 826
  • 759
  •   1
Отговори
# 450
 Понякога човек в желанието си да направи нещо добро или хубаво / според своите критерии / , прави грешка . Peace
Свекърва ми / лека и пръст /беше извадила на детето ми ръчичката , от ябълката . Знам че не беше нарочно , но тя се притесни много от това .
Само че не си и помислих да я обвиня за този инцидент , при положение че при мен си сцепи и двете вежди една след друга . Peace
Смятам че това не ме прави лоша майка , защото няма как във всяка една секунда , да си до децата си .  Peace

# 451
Някак си вярвам, че ще се разберете. Надали ще си мерите "губерите". Уф, направо се потресах от темата, хем поне 10 години ме делят от "свекърството".
Тази девойка с болната свекърва направо косата ми изправи.
То бижа злоба, ама на смъртното легло на някой......

Моля,не забравяйте ,че са майки на мъжете,с които доброволно, надявам се,сте избрали да живеете!

Tова  изказване    не  знам   как  да го  коментирам.  Доброволно   съм  избрала   да  живея  с  мъжа  си ,  със   свекърите   - не .   След   7  години   мирен   съвместен   живот  в  чужбина   се   прибрах  и  се  запознах  с  тях.    Може   би     според   вас е  трябвало   първо  да се   запозная  с тях  преди   да предприема   7  годишна   връзка или   най-  добре   да  зарежа   мъжа  си   след като  съм   се  запознала  с тях  и  съм  видяла   ,  че    са  абсолютни откачалки?

# 452
Някак си вярвам, че ще се разберете. Надали ще си мерите "губерите". Уф, направо се потресах от темата, хем поне 10 години ме делят от "свекърството".

Моля,не забравяйте ,че са майки на мъжете,с които доброволно, надявам се,сте избрали да живеете!

Tова  изказване    не  знам   как  да го  коментирам.  Доброволно   съм  избрала   да  живея  с  мъжа  си ,  със   свекърите   - не .   След   7  години   мирен   съвместен   живот  в  чужбина   се   прибрах  и  се  запознах  с  тях.    Може   би     според   вас е  трябвало   първо  да се   запозная  с тях  преди   да предприема   7  годишна   връзка или   най-  добре   да  зарежа   мъжа  си   след като  съм   се  запознала  с тях  и  съм  видяла   ,  че    са  абсолютни откачалки?

Просто по-далеч от очите по възможност.
И все пак за мен ми е странно да обичам някого, а кръвните му близки да са ужас.Явно хората мноого се променят,имам в предвид свекървите,нали и те са били снахи newsm78

# 453

И все пак за мен ми е странно да обичам някого, а кръвните му близки да са ужас.Явно хората мноого се променят,имам в предвид свекървите,нали и те са били снахи newsm78
Ами   случва  се  понякога  един   човек  да   е много  различен   от  кръвните   си  близки .  Мъжът   ми и  неговия   брат  са   отгледани  от  баба  им ,  докато  техните  родители  са  прекалено  заети  да обикалят  света.  Моят  мъж  например  излиза  16   годишен  от   бг  с  разрешението  на  родителите  си   и  като   настойник   в  чужбина -  неговия   треньор .  Различни  житейски   пътища ,  както  виждаш.  Съпругът  ми няма  много  спомени  със  своите  родители   от   детсвото. Моите   за  щастие   са като зърна   на кехлибарена   броеница -  толкова  са много и  всичките до   един  са  ми ценни.   

# 454

Tова  изказване    не  знам   как  да го  коментирам.  Доброволно   съм  избрала   да  живея  с  мъжа  си ,  със   свекърите   - не .   След   7  години   мирен   съвместен   живот  в  чужбина   се   прибрах  и  се  запознах  с  тях.    Може   би     според   вас е  трябвало   първо  да се   запозная  с тях  преди   да предприема   7  годишна   връзка или   най-  добре   да  зарежа   мъжа  си   след като  съм   се  запознала  с тях  и  съм  видяла   ,  че    са  абсолютни откачалки?

Ами   случва  се  понякога  един   човек  да   е много  различен   от  кръвните   си  близки .  Мъжът   ми и  неговия   брат  са   отгледани  от  баба  им ,  докато  техните  родители  са  прекалено  заети  да обикалят  света.  Моят  мъж  например  излиза  16   годишен  от   бг  с  разрешението  на  родителите  си   и  като   настойник   в  чужбина -  неговия   треньор .  Различни  житейски   пътища ,  както  виждаш.  Съпругът  ми няма  много  спомени  със  своите  родители   от   детсвото. Моите   за  щастие   са като зърна   на кехлибарена   броеница -  толкова  са много и  всичките до   един  са  ми ценни.  

newsm10 newsm10 newsm10    

То според мен кръвната връзка с родителите е прекъсната невъзобновимо, отдавна.

Последна редакция: пн, 06 авг 2012, 12:48 от Sause baus!

# 455
Peace
 Аз моята я познавах преди да се запозная с мъжа ми Simple Smile И си я знаех що за стока е . Даже веднъж още преди да и стана снаха обясняваше че както нейната свекъра не я е харесвала така и тя няма да харесва снахи и зетьове  Tired
Нейната свекърва лека и пръст беше много весел и позитивен човек,винаги ни е подкрепяла ,даже ни успокояваше когато и самата виждаше не доброто отношение към нас.все повтаряше :"Деца гледайте вие да сте си добре ,не им обръщайте внимание."

# 456
Амейзинг найс, не разбрах кого цитираш, но продължавам да смятам, че е незряло да се коментира по подобен начин семейството, от което се е пръкнал и съпругът.
Не се били мили, мръсно било, не гледат детето, изискват нещо си. Аз разбирам, че има лоши хора в това число и свекърви, но просто ми е трудно да си представя тоталната разлика в манталитета на "милото" и семейството му.
Аз не мога да кажа, че се обичаме с моите свекъри, но нито аз, нито те толкова драматизират от различията.
А да си мислите, че нарочно ви разболяват децата е просто глупаво. Ако пък наистина не ви допада как ги гледат - не ги давайте.
Аз съм си спестявала "улеснението" свекърва ми да гледа детето, защото не ми допадаше начина и и го водех да го вижда редовно. За мен е било нормално аз и мъжът ми да го гледаме. Не мога дори да си представя, че ако родителите на мъжът ми имат нужда от помощ ние няма да им я окажем, макар че те на нас не са ни помагали от както сме женени. Ясно е че са се грижили за мъжът ми преди това.
Разберете, че животът е много по-лесен ако не обръщате внимание на подобни неща, а и че сами поставяте границите на отношенията ви.
Ако живеете в техния дом е ясно, че те определят правилата и няма никакво значение, защо ви се налага. Така или иначе е трудно да създадеш семейство и е по-добре да отстраниш поне очевидните пречки.

# 457
То и това с бабите е един рефрен...ще кажеш, че е отгледан от някой далечен нероднина. Тази баба не е майка на майката или бащата, те са се пръкнали от зеле.

# 458
Ха ха, а забеляза ли как повечето Мъжове са изоставени от майките си в ранна детска възраст на някоя супер баба. Самите майки и понятие си нямат как се гледат деца.  ooooh! Аз ли съм стара или спомените ми ме лъжата, ама бабите гледаха предимно през ваканциите (поне моите де).
И да си призная и те са оказали влияние, но основното ми възпитание (добро или лошо) е дошло от родителите ми.

# 459
Амейзинг найс, не разбрах кого цитираш, но продължавам да смятам, че е незряло да се коментира по подобен начин семейството, от което се е пръкнал и съпругът.
Не се били мили, мръсно било, не гледат детето, изискват нещо си. Аз разбирам, че има лоши хора в това число и свекърви, но просто ми е трудно да си представя тоталната разлика в манталитета на "милото" и семейството му.
Аз не мога да кажа, че се обичаме с моите свекъри, но нито аз, нито те толкова драматизират от различията.
А да си мислите, че нарочно ви разболяват децата е просто глупаво. Ако пък наистина не ви допада как ги гледат - не ги давайте.
Аз съм си спестявала "улеснението" свекърва ми да гледа детето, защото не ми допадаше начина и и го водех да го вижда редовно. За мен е било нормално аз и мъжът ми да го гледаме. Не мога дори да си представя, че ако родителите на мъжът ми имат нужда от помощ ние няма да им я окажем, макар че те на нас не са ни помагали от както сме женени. Ясно е че са се грижили за мъжът ми преди това.
Разберете, че животът е много по-лесен ако не обръщате внимание на подобни неща, а и че сами поставяте границите на отношенията ви.
Ако живеете в техния дом е ясно, че те определят правилата и няма никакво значение, защо ви се налага. Така или иначе е трудно да създадеш семейство и е по-добре да отстраниш поне очевидните пречки.

Оффффффф  хайде  стига   писахте    на  изуст.  НЕ  СЪМ  ЖИВЯЛА   И  5 МИН   В  ТЯХНОТО  ЖИЛИЩЕ.   Само   в  наше  собствено .  Докога   ще  продължавате   да  дуднете  едно и  също -  "като  сте  при  тях  ще  се  събразявате"  .  Нито  при   родители , нито  при  свекъри   съм  живяла .  В  чужбина -  в общежития и  квартири съм  живяла.
Нито  съм  гледала   дали е   мръсно  у   тях ,  нито  деца  искам да  ми  гледат , нито  нещо  да  ми дават .  Така   съм научена - оправям   се    сама   в  живота.  Едно  едничко  нещо   исках -   спокойствие   да  уча и да  работя  -  така и   не го  получих .
Вече... оооо  вече не  се  ядосвам   отдавна -  прекратихме    вскакви   контакти  с  тях Simple Smile)))

и  За да   не   е  просто  спам    в темата  , няколко    глупости    в  оригинал  от  свеки  :
1."  Тя /  разбирайте   аз/    трябва  незабавно   да  прекрати  тази  втора  магистаратура   в  чужбина , това   са  толкова  много пари"  .  След като се прибрахме  в  бг  категорично  отказах  да   я  прекратя.  Аз  сама  съм  си я   финансирала  без ничия  помощ и  не  смятам някой да  ми  нарежда  дали и къде  ще  уча .  Вярно ,  трябваше да  пътувам  до чужбина , но  това  го бях  обсъдила   със   съпруга  си  и  той  напълно  ме подкрепяше.
2 "  Ако продължаваш   да  си вееш  гъза  по  чужбина /  явно така  разбираше  ученето  ми /  и не  родиш  едно дете ,  ще си хване  друга и ще   ти набие  шутовете  /  текста  е  оригинален /.
3." Не  ти   трябват  5  магистратури  за да  сменяш  памперси  "
4. "  Трябва  да  си  продаде нейната  кола -много  разходи  са това " / поради  чести пътувания   работата  ми  беше  немислима    без кола/.
Преди  някой  да   е  скочил  =  не  съм   била   зависима   от  тях ,  колата  с мои   средства  съм   я  закупила .  Просто непрестанно някой   ми  се месеше какво да правя с  живота  си .
Най-  голямата   наглост беше  обаждане   до моя   шеф   да не ми одобрява   отпуската  /  щях да  ходя   в  чувжбина  / .Човекът   беше  наясно , че  уча и  беше  повече  от разбран  във   връзка   с  пътуванията ми. Нашата  сладурана не   само   му е  звъннала  пез  главата   ми  , но е  обрисувала  страшни  семейни  драми  във   връзка   с тези ми  пътувания, едва ли не  съм  пред  развод .  Човекът притеснен  ме   извика   при  него . Когато излизах  от  кабинета   му  - бях smile3511

# 460
Ха ха, а забеляза ли как повечето Мъжове са изоставени от майките си в ранна детска възраст на някоя супер баба. Самите майки и понятие си нямат как се гледат деца.  ooooh! Аз ли съм стара или спомените ми ме лъжата, ама бабите гледаха предимно през ваканциите (поне моите де).
И да си призная и те са оказали влияние, но основното ми възпитание (добро или лошо) е дошло от родителите ми.

Ами майките като правят кариера ги пращат при баби-това беше масова практика преди 40-50години.Сега се появиха гледачки.
Разбира се добре е родителите сами да отглеждат децата си и да имат добри кариери.

# 461
Ха ха, а забеляза ли как повечето Мъжове са изоставени от майките си в ранна детска възраст на някоя супер баба. Самите майки и понятие си нямат как се гледат деца.  ooooh! Аз ли съм стара или спомените ми ме лъжата, ама бабите гледаха предимно през ваканциите (поне моите де).

Ами   твоите   спомени   може  да са  такива-  само  за летата .  На моя   съпруг  бабата    е живяла  постоянно със  семейството    е  един  апартамен  в  Сф.
Ще  подмина  ехидното ти    - ха-ха .  Милото   си пази  всички   документи от ранното  заточение  в  чужбина .  Неговият  треньор  става  по-късно  и негов  кръстник .
Това  си   ваш  проблем  , че не  вярвате .  Пак  ви казвам -  това   , че  вие  не  сте се  сблъсквали  с   такива  хора  , не означава   , че те не  съществуват.   Много  хора  ,които   видимо  са  мили   и приветливи  за непознатите   реагират  адски  странно и нелогично  спрямо  своите  деца . Реагирате  точно като  щрауси -  заравяте  главата  в  пясъка и  хоп - проблема    вече  го няма.
Смеха   и    иронията  си ги запазете  за  вашите   дъщери ,когато /  недай  си   боже /  животът   някой  ден  срещне  с  подобни екземпляри.

# 462
Amazing_nice тогава тази част от поста на Down Under важи за теб.
Виж това с обаждането до шефа ти няма как да остане без да му обърнеш внимание .
Аз вярвам в това че преди време някой деца са отглеждани от бабите си ,след като на мен няколко жени на възраст ми зададоха въпроса дали си вземам детето събота и неделя от свеки.
Малкия не ходеше на ясла и тя го гледаше през деня докато сме на работа.

# 463
Амейзинг, не ми беше към теб насочен поста. Казах, че не разбрах кого точно цитираш, защото цитира мен и друг потребител.
Разбирам ти раздразнението, но се опитвам да кажа, че за подобни неща е по=добре да си ги пускаш покрай ушите.

# 464
...имам усещането, че доста от момичетата, които са крайно и категорично недоволни от свекървите си, всъщност са по-скоро предубедени. Имат предварителната негативна настройка за което и да е тяхно действие. Вероятно в много от ситуациите раздразнението ви е основателно, но замисляте ли се дали пък не сте им лепнали етикета на тези жени и толкоз......
Снощи нищих с мъжа ми такава гледна точка.По-точно, такава е и неговата позиция.
Оборвах, оборвах/с факти/....ами не...педубедена съм била, травмирана съм била...По едно време спрях, защото щяхме да се скараме...Нито съм била предубедена-не съм била свидетел между снахо-свекървенски взаимоотношения, нито съм травмирана, защото преди настоящата, не съм имала друга свекърва Simple Smile
Отношението ми, в смисъл нагласата ми към Маман се формираха с течение на времето.В началото стартирахме добре, да не кажа прекалено добре.В последствие обаче...Разни изпуснати недоубмислени реплики, сравнения, директни обиди, интриги ме убедиха, че колкото по-рядко се виждаме, толкова по-спокойно е на душите ни.Основен катализатор беше момента с раждането на детето и по- специално грандиозния "спектакъл" свързан с името......Това най-много ме нарани...Вероятно и аз имам някаква вина.Като цяло се стремя да спазвам добрия тон и що годе културно отношение, но някак си ...Напоследък не се сдържам и  се улавям, че поддавам и отвръщам.Бих искала да се науча да "пропущам" покрай ушите си.Ако имате идеи-казвайте Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт