С какво ни дразнят свекървите?- тема 18

• 54 867
  • 759
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
А, муньовците са съкровища златни. Докато на многострадалната Геновева не й се отворят очите най-накрая и с удивление забележи, че крушата дини не ражда.

# 256
peers_fairy , може ли да те попитам мъжът ти чужденец ли е ? Или е българин , но живеете в чужбина ?

# 257
Съб., 20 Авг. 2011
Имам прекрасна майка, но за баща ми все едно не съществувам, не ме поздравява дори и за рожденните ми дни.
При мъжа ми е същата работа. Родителите му са разделени от повече от 10 години,
те също не се интересуват за него. Ама и ние сме се събрали двамата, с подобни съдби.

Пет., 06 Юли 2012
Не знам как се превъзмогва, аз прекъснах контакт с родителите си,
тровеха ме, психически ме сриваха със всяко следващо посещение.

Майка ми постоянно ми повтаря колко съм грозна, как не съм заслужавала никой мъж,
долнопробна съм била, крещи ми насреща, все едно съм още дете.

При мен имаше и физическо насилие, побоища, тормоз, очни ставки през ноща.
Още живея с кошмарите от детството, не искам, обаче се появяват.

Това са цитати на peers_fairy доста противоречия има .Та колко от написаното от нея е истина можем само да гадаем.

# 258
Такааааа.....  чета  ,  чета  и с   стигам  до  следния   извод.
Според  Трещи ако  снахите  ,които  се  оплават тук   нямат   основание    за  това /  случки със  сирене  , прасета,  отливане  на  препарат  и  ровене  като  дива  свиня   във  къщата  на  снахата , абе  каквото там  се сетите / -  веднага   биват квалифицирани    като  дребнави ,  тясно скроенни,  със   селско поведение    злобни    същества  ,които   само  търсят  махна  на бедната   свекърва .
 В  редките   случай когато   снахите  ,които  се  оплакват  тук имат   основание  за  това   /недай  си боже!!!/ -  то   виновни   са  техните   мъже - муньовци.
Демек -  свекървата   никога  не  е  виновна. Виновни  са  или муньовците  или   дребнавите  същества  пишещи  тук.
Аз  се   питам   защо   да  му ....  майката   сме  я  отворили  тази   тема тогаз. Да  сложим  за финал    снимката   на  една   свекърва   в  образа  на   добродетелен  ангел  и  да  я  приключваме.

# 259
Цитат
Иначе няма как да ме изгонят, аз живея на квартира, която си плащам сама. Финансово също съм независима от мъжа ми, така че той може да си тръгне и да ме остави, когато си поиска. За бебчо мога също да се грижа и без мъж.

Колко удобно.
Наистина любовта е сляпа. Обаче да е мозъчно-увреждаща е прекалено.

Не е ли цялата тема потвърждение на това. Свекървите дразнят, я никъде не се споменава за муньовците, които не могат и не искат да се справят с двете жени.

Ами   не  , не  съм  съгласна -   мъжът    трябва да се   справи   само  с  майка   си.  Очевидно  никой  не  си   избира   родителите , така   че   майката  му  е  по  дефолт -  искаш   не искаш  -  тази  е. А  партньора  в  живота   си  го   избираш -  така   че  той   да   близък  до  твоето   светоусещане . Така  , че  ако с  парньора  си   имате  едни  и същи  желания , мечти , правила    ако щеш и  някой  не  се  вписва    в  тях -  значи   или  този  някой  си   сменя  чипа  или   мястото  не  му е там .  Не  знам  как   по-просто   да  го  обясня,   щом   на  някой  в  18  теми не  му е  станало  ясно.

# 260
  • където ми харесва
Такааааа.....  чета  ,  чета  и с   стигам  до  следния   извод.
Според  Трещи ако  снахите  ,които  се  оплават тук   нямат   основание    за  това /  случки със  сирене  , прасета,  отливане  на  препарат  и  ровене  като  дива  свиня   във  къщата  на  снахата , абе  каквото там  се сетите / -  веднага   биват квалифицирани    като  дребнави ,  тясно скроенни,  със   селско поведение    злобни    същества  ,които   само  търсят  махна  на бедната   свекърва .
 В  редките   случай когато   снахите  ,които  се  оплакват  тук имат   основание  за  това   /недай  си боже!!!/ -  то   виновни   са  техните   мъже - муньовци.
Демек -  свекървата   никога  не  е  виновна. Виновни  са  или муньовците  или   дребнавите  същества  пишещи  тук.
Аз  се   питам   защо   да  му ....  майката   сме  я  отворили  тази   тема тогаз. Да  сложим  за финал    снимката   на  една   свекърва   в  образа  на   добродетелен  ангел  и  да  я  приключваме.

Майките на момченца се ужасяват, че някой ден, някоя мадама ще се оплаква от тях, което ще разруши изградения образ на добрата майка, примерна съпруга и страхотна жена, сеш се?

И защо примерно мъжа А. да е мухльо, защото майка му е откачена? Това, че много момичета споделят какви уроди имат за свекърви, не прави мъжете им виновни. Достатъчно сте чели, написаното от сума ти жени, че мъжете им не поддържат контакт с родителите си, защото същите били тормозили жена му. Или се карат с маминка, защото се изрепчила нещо на съпругата. И те ли са муньовци?
И защо ги слагате тези квалификации под път и над път, като не сте наясно с много неща? Вие може да си споделяте за памперсите на децата, за цвета на акото им и прочие, но тия, които дръзват да се оплакват от свекървите си, получават "шамар" от думи...?

# 261
  • Далечният изток
Как защо?! Защото са свекърви и виждат себе си в написаното....

Amazing_nice, много точно! Май ти им беше дала идея да си направят тема за дребнавите снахи...

# 262
Добре де, а защо не приемете варианта да има семейства, в които няма делене на прасета и живеене под един покрив. Трещерица може и да е рязка, но в повечето случаи си е съвсем на място.
Напълно подкрепям теорията и за гърнето и похлупака. В темата преобладават някакви ужасно примитивни дразги от рода на: влезе ми в стаята, която, обаче е в нейната къща, взе нещо от хладилника, ама той е общ. Та дори се стига до физическа саморазправа.
Еми всички оплакващи се, приемете, че има и семейства, в които нещата са по-цивилизовани и живеещите в тях коментират по темата, очудвайки се на начина по който вие живеете. 

# 263
Ако свекърва ми е гадна и не се държи нормално с мен и детето ,а мъжът ми не прави нищо по въпроса и не е съгласен на игнор то за мен  ще е виновен той ,защото съм се омъжила за него ,а не за свеки.
Ако свекърва ми се държи в моя дом като със свой т.е. ровичка и си взема каквото поиска ,то ще съм си виновна аз ,че я пускам .
Това не я прави нея невинна ,но едва ли някой си мисли ,че човек на 45-50-60год може да бъде променен.
Преди нялко дни мъжът ми взе да дава някакви нареждания на техните какви ремонти да направели ,какво да купили и така ме ядоса /направо като някоя свекърва беше  Mr. Green/ казах му в чужд дом акъл няма да даваш , че и тон да държиш.Домът не му бил чужд ,да бе да .
Как ще балансирам след време не знам  ooooh!
 Down Under пир нас е точно така .
Не съм убедена обаче ,че прекрасните ни взаимоотношения се дължат изцяло на това ,че не делим общ дом ,просто свекърва ми е невероятен човек ,аз явно също  Laughing
Когато и благодаря за помощта  ,че гледат малкия /сега е ваканция и през деня е при тях/ тя отвръща ,че това на тях им помагало .

# 264
В случая на peers_fairy  кой е виновен? Свекървата или мъжът? Защото , както беше казано, един свестен мъж ще ги насмете и няма дори да спомене на жена си.

# 265
  • Далечният изток
Down Under, да, аз приемам, че има и други взаимоотношения разбира се и други семейства... Въпросът е, че тези от "другите семейства" не приемат, че има различни от тях, разбираш ли? Е няма как моята свекърва, която не се разбира и никога не се е разбирала нито със свекърва си, нито със сватовете си, нито с етърва си, нито с жената на брат си, да не изброявам, тя просто с никого не се разбира освен с майка си и с дъщеря си, та как да станат цивилизовани отношенията с такъв човек?

# 266
  • София
Преди нялко дни мъжът ми взе да дава някакви нареждания на техните какви ремонти да направели ,какво да купили и така ме ядоса /направо като някоя свекърва беше  Mr. Green/ казах му в чужд дом акъл няма да даваш , че и тон да държиш.Домът не му бил чужд ,да бе да .
Как ще балансирам след време не знам  ooooh!

Колко познато!  Embarassed И аз си имам една такава 'свекърва'. Моят пък си позволява да дава разпореждания на майка ми и баща ми как точно да си подреждат къщата, даже и мебели да мести и да спори до посиняване защо точно така трябва да стане. Ужас! Предупредила съм го много дебело да не се бърка там, където не му е работа, ако не иска някой да влезе и да се разпорежда така и в неговата къща. Ама те му били семейство също, представете си. newsm78

# 267
  • Fort Worth, TX
Добре де, а защо не приемете варианта да има семейства, в които няма делене на прасета и живеене под един покрив. Трещерица може и да е рязка, но в повечето случаи си е съвсем на място.
Напълно подкрепям теорията и за гърнето и похлупака. В темата преобладават някакви ужасно примитивни дразги от рода на: влезе ми в стаята, която, обаче е в нейната къща, взе нещо от хладилника, ама той е общ. Та дори се стига до физическа саморазправа.
Еми всички оплакващи се, приемете, че има и семейства, в които нещата са по-цивилизовани и живеещите в тях коментират по темата, очудвайки се на начина по който вие живеете. 
За теб  и Трещи може да е примитивна дразга  влизането в стаята, без да се чука, но за мен е липса на елементарна култура.Дай сега като живеят в една къша да им облизват подметките като сладолед.Глупости на търкалета приказваш.

# 268
  • Fort Worth, TX
В случая на peers_fairy  кой е виновен? Свекървата или мъжът? Защото , както беше казано, един свестен мъж ще ги насмете и няма дори да спомене на жена си.
В нейния случай тя си е виновна.От всичките теми дето съм й чела стигам до извода, че е мазохистка , за да се занимава с тях.,Аз такива кретени не бих търпяла и 1 ден.Мъж като п..ка също.

# 269
Трещи   дори  един  единствен    ден   не  съм  живяла  в  къщата  на  свекърва  ми. Нито половин   дори. След  като  се  прибрахме  от  чужбина   съпругът  ми имаше  достатъчно  средства   за  да си купи   собствено жилище .  Това     с ремонтите  -  как  да ремонтираме ,  какви  мебели да си купим и как  да се подредим  дори не го коментирам -   просто  си е   бял  кахър /   поне  за мен  на  фона  на  останалите  неприятности  с  тях /.  И    на  последно място -  да - може да  има  цивилизовани  отношения ,когато и  двете   страни  са цивилизовани.  Ако  контактуваш   с  кроманьонци  и    на  японски да   им проговориш -   все   тая. Просто  завръщането  ми  в Бг   реалността  след  толкова    години   ми дойде  като  студен   душ.

Общи условия

Активация на акаунт