С какво ни дразнят свекървите?- тема 18

• 54 899
  • 759
  •   1
Отговори
# 360
  • Пазарджик
Има го и този момент - като се завъртиш в някакъв порочен кръг и всичко те дразни. До време е, след това като се върнеш назад и недоумява човек как може за такива неща да си е късал нервите.

# 361
Хич, не си го слагам. Добре, че гледам да стоя далеч и да се виждаме 2-3 пъти в година, макар че живеем на близо. Щото мн глупости, мн нещо.
А, и тоя път ще има проблем със сина си- мъжа ми, че той мн се изнерви докато им помагаше, че чак се учуди на себе си как я е търпял преди години, докато е живеел там. И тоя път той се запъна за тая маса, а тя на него ще звъни да ходят да я купуват, че те даже и кола нямат. То всичко прахосано за толкова години. Той се зарече, че тоя път няма да стане на нейната, ама да видим.  Joy

# 362
Има го и този момент - като се завъртиш в някакъв порочен кръг и всичко те дразни. До време е, след това като се върнеш назад и недоумява човек как може за такива неща да си е късал нервите.

Оооо, аз първите години мн се тръшках, че не бива тая жена. Тогава мъжът ми се караше с мен, че не съм права. Сега с годините, и като си поехме по пътя, и като не зависим по никакъв начин от тях нещата се обърнаха. Гледам й сеира, даже я бъзикам, а той се нерви. Сега аз го уча да не й се вързва на акъла.

Последна редакция: сб, 04 авг 2012, 02:09 от Анонимен

# 363
КАГ, пишеш че си реална свекърва.
Как се държиш със снахата като не си доволна от нея? И случвало ли ти се е да защитаваш нея вместо сина ти?  Simple Smile

# 364
Твоята е същия модел като  моята.Да трупа колкото иска нали не ги трупа в моята къща.И в тях не можеш да се разминеш от боклуци, ама на мен ми е все едно, дома си е неин.Скоро правиха някъв лек ремонт.Сложиха ламиниран паркет.Застла целия паркет с черги и болани от онези с дългите косми.На всичкото отгоре на краката табуретките е нанизала по 1 ватиран чорап със същата цел .Аз като влезнах онемях, ама си трая не мога да й кажа нищо.Обаче мъжа ми си й каза в прав текст, че това си е пълна циганщина дето е направила.

Това с чорапа ме уби, смях се с глас.
Мойта върху матрака на спалнята има дюшек от ония дето едно време бабите ни са спали. Предполагам, че няма къде да го държи и за това е там.
Казах й хич не слага дебелите килими, той пода и без това не се вижда от мебели. Ама тя не само ще постеле, ами и 20 см площ да не покрие се слага някоя чердже.
А, бе не знам къщата на баба ми има по-интелигентен вид и няма толкова вехтории в нея. А, свекървата уж се прави на съвременна.
И само ме гледа в ръцете да не би да изхвърля някоя найлонка, кутийка, празно шишенце- веднага го дърпа от ръцете ми и го прибира

# 365
Странно, за жена, която се вижда със свекърва си само 2-3 пъти в годината, нещо си много компетентна къде какво има и как ѝ е наредена къщата. Чак в леглото ли ѝ ровиш?
И се дразниш, и преживяваш... Сигурна ли си, че ти си снахата, а тя - свекървата? Точно обратното впечатление придобивам от думите ти...  newsm78
Моля те, моля те, моля те, никога не раждай момче!  Praynig
Ако отсега - млада, здрава и права си толкова дребнава и умираш да си вреш носа в чуждия живот, не ми се мисли какво чудо ще си след години, когато остарееш и изперкаш. Тежко и горко на тази снаха, която ще се сроди с тебе!
Други интереси нямаш ли, бе момиче, че чак толкова си се вкопчила в живота на свекърва си? Дразните се, когато ви се бъркат на вас, а вие какво правите?
Да ви имам и забавленията...  ooooh!

# 366
КАГ, пишеш че си реална свекърва.
Как се държиш със снахата като не си доволна от нея? И случвало ли ти се е да защитаваш нея вместо сина ти?  Simple Smile

Никога не съм казвала, че не харесвам снаха ми. Нещо не си ме разбрала. Казах, че още повече я харесвам, като попрочетох тук разни оплаквания от снахи. В началото, докато се опознахме, имаше леко напрежение, но с течение на времето нещата влязоха в ритъм. Не сме като майка и дъщеря, но имаме нормални отношения.  
Ние живеем близо, но отделно. Както казва Трещи, всеки си знае къщата. Никой на никого не слага ред. Когато те са у нас, аз съм домакинята, а когато ние сме у тях, тя е домакинята. По- често те са у нас, така че съм си спокойна на моята територия. Готвя, каквото реша, слагам масата, както реша, купувам или изхвърлям, каквото аз реша. У тях тя си решава и си реди къщата, както си иска.
 Не ме е страх да си взема нещо от техния хладилник, ама и аз взимам само нещо за детето, защото го гледам често, а в момента съм в отпуск и е по цял ден при мен. При гледането спазвам техните правила.Нищо не  пипам в къщата им, независимо от това, че има неща, които бих направила /според мен / по- хубаво.
Сега на конкретния въпрос за взимане на страна. Не се е налагало да защитавам сина ми. Не съм попадала в такава ситуация. Случвало се е аз да й благодаря, че ме е подкрепяла в някакъв дребен спор. Дори и да съм чула разправия между тях, да си се разберат сами.  Те са големи хора. Те ще се сдобрят, като си легнат, а аз ще се терзая права или крива съм била като съм се намесила. Не допускам никой да се меси между мен и мъжа ми, за да си позволявам аз да се меся. Е, признавам, че ми се е искало да й направя забележка в някои моменти, когато  е била очевидно неправа, но  преглъщам и до там. Ако все пак кажа нещо, мисля че го правя много тактично. С една дума, гледам да си стоя настрана, за да нямам ядове! Накрая приключвам с това, че се стремя да я приемам като момичето, което е избрал сина ми, да я уважавам за това, че е родила внучето ни, дори искрено желая да я обичам. А за нейното отношение към мен, тя избира какво да е. До момента е в границите на разумното, макар че ми се иска да е по- топла към нас. Имало е случаи, в които ми е било обидно от нещо казано или направено от нейна страна, но  гледам да не се вживявам. 
Отговорих ли на питането?

Последна редакция: сб, 04 авг 2012, 13:12 от K.A.G.

# 367
  • Далечният изток
Аз искам да те питам имаш ли дъщеря?

# 368
Странно, за жена, която се вижда със свекърва си само 2-3 пъти в годината, нещо си много компетентна къде какво има и как ѝ е наредена къщата. Чак в леглото ли ѝ ровиш?
И се дразниш, и преживяваш... Сигурна ли си, че ти си снахата, а тя - свекървата? Точно обратното впечатление придобивам от думите ти...  newsm78
Моля те, моля те, моля те, никога не раждай момче!  Praynig
Ако отсега - млада, здрава и права си толкова дребнава и умираш да си вреш носа в чуждия живот, не ми се мисли какво чудо ще си след години, когато остарееш и изперкаш. Тежко и горко на тази снаха, която ще се сроди с тебе!
Други интереси нямаш ли, бе момиче, че чак толкова си се вкопчила в живота на свекърва си? Дразните се, когато ви се бъркат на вас, а вие какво правите?
Да ви имам и забавленията...  ooooh!

Първо си е моя работа какво ще раждам. Второ, ако беше чела внимателно щеше да разбереш как съм видяла къде какво има. След Великден това ми е първото ходене там. Къщата й е разхвърляна, защото е в ремонт, т.е ремонта свърши, но тя не е подредила още. Мн държеше да ми покаже колко платове, чаршафи и прежди  от едно време има натрупани. Това за нея е някаква гордост. По чуждите шкафове не ровя. И трето- има хора всякакви. едни може и на 60 години акъла им да е като на 15.

И не знам кой си вре носа в чуждия живот, защото постоянно влизаш в тая и оная тема и се правиш на голяма моралистка и раздаваш правосъдие. На ментор ли се вживяваш, що ли? И не ми говори, на "момиче". Не те знам колко си възрастна, но не съм вчерашна. Като ти чета постовете ти си постоянно възмутена от живота на хора, които не познаваш в този форум. Аз пък ти се чудя ти как ги преживяваш тези неща. Айде, със здраве продължавай да се правиш на майка Тереза.

И пак стигаме до въпроса- защо в някоя тема влизат хора които няма какво да кажат по въпроса, ами само се правят на светата вода не напита? Темата си има заглавие и който има нещо да каже го казва. А, такива като тебе не разбирам какво правят. В нито един пост не си написала нещо по никоя тема, само морал и правосъдие раздаваш и размахваш назидателно пръст.

Последна редакция: сб, 04 авг 2012, 14:21 от Анонимен

# 369
Мн държеше да ми покаже колко платове, чаршафи и прежди  от едно време има натрупани. Това за нея е някаква гордост.
това важи за по-голямата част от възрастните, има си и обяснение за него .
И през ум не ми е минавало да се дразня от натрупаното от бабите ми ,да се замислям въобще над него или до го пиша по форумите .
Преблематично стана като трябваше да си приема "зестрата"  Laughing ,но и това го оправихме някакси .

# 370

И пак стигаме до въпроса- защо в някоя тема влизат хора които няма какво да кажат по въпроса, ами само се правят на светата вода не напита? Темата си има заглавие и който има нещо да каже го казва. А, такива като тебе не разбирам какво правят. В нито един пост не си написала нещо по никоя тема, само морал и правосъдие раздаваш и размахваш назидателно пръст.

Предпочитам да си вра носа в темите по форумите, отколкото в чуждите къщи и да разнасям близките си след това като първа клюкарка.
Манталитетът ти е толкова фрапиращ, че просто не можах да премълча изумлението си. Пръст не размахвам назидателно, в твоя случай е и напълно безполезно. Когато нечия мама е проспала първите седем на рожбата си, после Майките Терези и на вентилатор да станат, нищо не могат да компенсират.
Остава им надеждата някой да се освести и осъзнае колко е дребнав и злобен, ама... Безнадеждно е.  Confused

ПП Някой няма ли пак да попита откъде се пръкват проклетите свекърви? Ето един прекрасен пример за бъдеща такава. 

# 371

Предпочитам да си вра носа в темите по форумите, отколкото в чуждите къщи и да разнасям близките си след това като първа клюкарка.
Манталитетът ти е толкова фрапиращ, че просто не можах да премълча изумлението си. Пръст не размахвам назидателно, в твоя случай е и напълно безполезно. Когато нечия мама е проспала първите седем на рожбата си, после Майките Терези и на вентилатор да станат, нищо не могат да компенсират.
Остава им надеждата някой да се освести и осъзнае колко е дребнав и злобен, ама... Безнадеждно е.  Confused

ПП Някой няма ли пак да попита откъде се пръкват проклетите свекърви? Ето един прекрасен пример за бъдеща такава. 

Само ти не ми говори за манталитет, че твоят е на първа клюкарка в целия форум. Очевидно ти липсват всякакви емоции и забавления, защото си във всяка тема за разлика от хора, които пишат избирателно, ти не подбираш. А, и точно ти, която от години дреме по форумите да ми казва кой какво пишел- не вървиш. Това ми е последния пост спрямо теб, така че не ми пречиш, пиши си. Аз лично не те отразявам.

# 372
  • Fort Worth, TX
Мн държеше да ми покаже колко платове, чаршафи и прежди  от едно време има натрупани. Това за нея е някаква гордост.
това важи за по-голямата част от възрастните, има си и обяснение за него .
И през ум не ми е минавало да се дразня от натрупаното от бабите ми ,да се замислям въобще над него или до го пиша по форумите .
Преблематично стана като трябваше да си приема "зестрата"  Laughing ,но и това го оправихме някакси .
Жените са свикнали да си прибират и пазят  всичко.Вероятно идва от нямането едно време или може би такъв им е модела.За мен е непонятно трупането на безполезни вещи.Аз лично редовно прочиствам шкафове и хвърлям това , което не ми влиза в употреба.

# 373
Има една ракла дълга 2.50м от горе до долу беше пълна с платове от преди 20-30 години. Отвори я да ги видим и ако сме можели да ги "върнем" някъде да вземела пари. И една холова секция, тя пък пълна с прежди- цялата.
И майка ми и бабите ми са купували, но не и в такива промишлени количества.

# 374
     Няма лошо човек да е с различни разбирания, аз също хвърлям всичко излишно. Но и нищо не пречи да прояви малко такт към различния характер, особено на по-възрастен човек, да оцени различното време, в което е минала младостта му, различното възпитание и да не роптае срещу чуждите привички.
     Защото на никоя снаха няма да и е приятно, ако свекървата реши да пише по-форумите колко разхищава и как пари отиват на вятъра, като изхвърля нови и годни вещи, които "все в някой момент може да потрябват". 
     От гледна точка на тяхното поколение, свекървата ще е права, от гледна точка на нашето твърдението ще е глупост. И всяка от страните ще е права за себе си.
     А да си губиш времето с чужди навици, които по никакъв начин не ти пречат да живееш, говори че си нямаш много собствени проблеми и забавления.

Общи условия

Активация на акаунт