Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 124

• 116 855
  • 731
  •   2
Отговори
# 45
  • София
Марулка, сватбената торта е много нежна и елегантна някак...
Мираварна, тортата за бебешкото парти и сладките са страхотни! Весело изкарване на партито и лека бременност и раждане!  Grinning
Ванче, щеше да се изкаже за Овалетето...

# 46
Здравейте,дами!

Ани_Д , честит празник на патерица!Парченцето изглежда мммммммммм - един път!
Марулке , сватбената е жестока !!!Много ми харесват цветовете!
Miravarna ,много сладурска и много чисто изпълнена.Патето в чадъра е страхотно!Стискаме палци до 4-ти септември  Peace
Албенче стискам ти палци и на теб!Сигурна че ще се справиш страхотно и ти пожелавам незабравим празник!
Райска ябълка,на мен паякът ми прилича на изрязван от ММ,ако е така голямо рязане е паднало - браво!
Марина , много хубаво коте , но що си го ядосала така че е извадило ноктета  Laughing
Стефина много ми харесва тортата ти - и чадърът и плажните принадлежности, чантата , всичко.И подложката !Страхотна е!И аз много обичам комбинация от шоколад и мента  Heart Eyes
Дитсън супер як мъжага  Peace

Сега и аз след Дитсън да си прасна бюста  Laughing

Другата седмица ме чака първата ми 3-етажна торта за първия РД на един сладур.Стискайте ми палци че в тая жега както всичко се топии ooooh!

До скоро!

# 47
Хиляди благодарности на всички от мен,за подкрепата .Да знаете че всяка добра мисъл е при мен.
Раяска ябълка ,тортата с паяка е страхотна.
Агнеса,виждам че доста хора са ти отговорили на въпросите ,само да кажа че аз правя масленият крем със сироп и става чудесен и за измазване и за шприцоване.250гр масло се разбива ,а предварително сварявам сироп с 250 гр захар и 125мл. вода .Охладен го прибавям при непрекъснато разбиване към маслото .Става страхотен пухкав маслен крем.
Марина д и на мен не ми изглежда зловещо това коте .Ще чакам тортата с нетърпение.
Стефина ,справила си се страхотно със задачата.Мадамата си я бива.
Дитсан ,ти си направо супер.Е и у нас имаше вчера моминско парти но съсвсем скромно с еклерова торта .
Искра ,ама вие да не сте се наговорили с Дитсан за еротика  Laughing
Аз смогнах с подготвката на утрешната сватба ,даже успях да кача снимките снимки на тортата.
Ето я и нея.
това са новите меченца.
Тази торта е допълнителна за бройката.

,а тази е за кумът,който кара мотриса на метрото.Изцяло съм ръководена от дъщерята ,това си е нейният избор.
Отивам да поспя ,че денят си идва вече .Отново ви благодаря за моралната подкрепа .  bouquet

# 48
Искре,ще стискам палци мила всичко да е наред.Тоя бюст много постничък бе мила,всички апетитни извивки си му спестила.Предполагам си гонила бройка парчета та затова е по квадратен.
Албенка,браво мила !Бях сигурна че ти ще се справиш със всичко.Пожелавам ти ,всичко да мине по мед и масло и да купонясвате здраво.А тортата е върха,новите мечоци също.
И аз имам за 2 август една последна торта на два етажа,която доста ме притеснява че е за детско плажно парти .Но я правя и си давам почивка до след кумствата и сватбите.Ще ви досаждам само със разни сладки и тем подобни сватбени щуротии.

# 49
  • Бургас/Пз
Албенче, да е жива и здрава дъщеричката ти. Нека животът й да е изпълнен с щастие като днешния ден! Тортата е прекрасна, мечовците са мнооого сладурски!

# 50
  • Варна
"250 грамм слив. Масла".Моля ви кажете ми в превод от руски,какво означава това??? Какво масло е,обикновенно краве или друго???

# 51
  • Бургас/Пз
"250 грамм слив. Масла".Моля ви кажете ми в превод от руски,какво означава това??? Какво масло е,обикновенно краве или друго???
това е сметаново масло, не знам обаче тук дали изобщо продават такова, може би в руските магазини

# 52
  • Варна
А дали ще стане да го заменя с краве масло???

# 53
  • Бургас/Пз
А дали ще стане да го заменя с краве масло???

Мисля, че да. Я пусни рецептата за всеки случай да я видим.

# 54
  • Варна
Оригиналната рецепта:
КРЕМ МАСЛЯНЫЙ "ШАРЛОТТ":
1 стакан молока
1 стакан сахара
2 пакетика ванильного сахара
1яйцо
250 грамм слив. Масла
Крем масляный "Шарлотт":
Молоко довести до кипения, добавить сахар и 2 пакетика ванильного сахара.
Варить примерно 15 минут на медленном огне (помешивая, что бы не пригорело).
Пока сироп варится, взбиваем яйцо сначала на медленной, потом на большой скорости - примерно 7-8 минут.
Снимаем молочный сироп с огня и, не переставая взбивать яйцо, вливаем молочный сироп тонкой струёй в яйцо. Взбиваем и льём.
Здесь нужно быть очень осторожным - яйцо может свернуться, если сразу много сиропа налить.
Теперь наливаем эту смесь в кастрюлю немного побольше чем та, в которой варили сироп, так как масса при закипании пенится.
При постоянном помешивании доводим массу до кипения, убавляем огонь и на слабом огне (при постоянном помешивании) варим ещё минут 5-7.
Массу остужаем до комнатной температуры.
Взбиваем добела сливочное масло (оно должно быть комнатной температуры).
Добавляем небольшими порциями охлажденную массу, при этом не переставая взбивать.
Крем готов.
Добавкой какао 1-2 ст. ложки + столько же сахара = получаем шоколадный крем.
Небольшое количествово крема окрашиваем в зелёный цвет для листьев и в красный - для роз.

и моя превод:
Маслен крем "Шарлот"
1 ч.чаша мляко
1 чаена чаша захар
2 пак. ванилова захар
1 яйце
200гр………..масло

Млякото се кипва, добавете захарта и 2 пакетчета ванилова захар.Варете за около 15 минути на слаб огън (разбъркване от време на време, за да не изгори).Докато сиропа се вари, разбиваме  яйцето първо бавно, а след това с висока скорост - около 7-8 минути.
Махаме млечния сироп от огъня и без да спираме да разбиваме яйцето, изливаме на тънка струйка сиропа от мляко в яйцето. Разбърква се и се изсипва.Трябва да изливаме на много тънка струйка,за да не се свари яйцето от горещината на сиропа.
Изсипваме сместа  в касерола малко по-голяма от тази, в която сме приготвили сиропа, тъй като при кипене,се образува пяна.Бъркаме постоянно докато закипи и намаляваме на слаб огън котлона и с постоянно бъркане варим още 5-7 минути.Оставяме дас е охлади на стайна температура. Разбийте маслото до получаване на бял крем(то трябва да бъде със стайна температура).Добави охладения сироп на малки порции, като не преставаме да разбиваме.Кремът е готов

# 55
  • Варна
Става въпрос за крем с който може да се запълни торта и да се правят цветя за декорация:)

# 56
  • Варна
О Боже,чак сега видях,че всъщност този крем го има в тортената библиотека!!! Ама какво гледам аз???? Извинявам се много за глупавите си постове,и там крема е с масло Simple Smile

# 57
Благодаря ви момичета за страхотната помощ и съветите. Като измайсторя тортата ще дойда да се похваля с нея (ако става де  Mr. Green)
Този последният крем "Шарлот" също ми изглежда подходящ, та имам две седмици да мисля с какво ще действам  Hug Hug Hug

Още веднъж много ви благодаря. Произведенията ви са страхотни.

# 58
Привет!
Марульо, честита ти първа сватбена торта, много изискана, браво!
Албенче, сватбената ти е великолепна и бая голяма. Колко парчета са това? И аз нещо бая съм попуснала, твоята дъщеря ли се жени? Ти нали омъжи вече една?

Теди, чиста изработка, браво на теб.

Хора смазана съм, правих за петък една сватбена, страшна драма изживях. Това може да го разбере само някоя от вас. Идваше ми да се гръмна просто.
Тъй като сватбата беше в един бар, където имаше проблем с хладилниците и искаха да я държат в някаква стая с включен на силно климатик, аз реших да я закарам в последния момент за да стои възможно най-малко време извън хладилник. Отделно нямаше и къде да я сглобявам там, нито кухня, нито нищо и след много чудене реших да я сглобя изцяло у дома и да я транспортираме мноооооого внимателно и така. Сглобих я, накиприх я, тя огромна. 160 парчета на 3 етажа. 1 етаж 43х43 см квадрат, 2 етаж 35х35 квадрат и 3 етаж вписан кръг с диаметър 35 см. Изкривих се да пека да бъркам кремове и т.н. ,  а аз я бях направила и по-голяма, но това е друга тема. Та дудня аз през цялото време на Митко да кара ако трябва с 20 и на аварийни, но не би и на едно по-рязко спиране тортата се килнала и 1 -я етаж се сцепил. Пристигаме там, булката и младоженеца търчат да видят сладкарското чудо и отваряме тържествено багажника и тортата се килнала на една страна.  Сякаш леден душ ме поля като видях. Само му казах на Митко, че го убия, той моменталносе усет като мен къде е станала белята, но нали знаете, когато се обърне колата пътища много. Добре, че си бях взела куфара с инструментите с мен и така както бях накипрена с токчетата(ние бяхме и гости на тази сватба)  започнах да ремонтирам торта. Веднага разглобих, горните 2 етажа си бяха перфектни, само първия беше поддал, него го шибнах на -14 градуса да стегне малко и да го изправя. Преместих подпорите, че бяха изорали там, където се бяха килнали, оставих я да се стегне яко 2-3 часа, сглобих, замазах и никой нищо не разбра, само тези, които я бяха видели сцепена в началото. За съжаление младоженците бяха между тях. Въпреки, че са ни приятели аз много се притесних и потънах в земята от срам. Иначе тортата беше невероятно вкусна. Шоколадови маслени блатове с белгийски черен шоколад вътре намазани с боровинково сладко, голди микс с богато бял шоколад вътре и пресни боровинки. Абе страшна вкусотия. За капак, в цялата суматоха се оказа, че съм забравила да си я снимам тортата и сега дори снимка нямам. Надявам се да има някоя по-читава снимка от момента с разрязването, но  младоженците забиха на море и снимки чак след 2 седмици. Абе....човек се учи от грешките си, но голям стрес изживях...

# 59
  • Бургас/Пз
Леле, Лили, направо настръхнах като четях, ужасът е бил голям. Направо не знам изобщо как се пренася такова чудо, то сигурно тежи над 15кг. А звучи невероятно вкусно Simple Smile
Диди, Искре, еротиката ви е завладяла, аз още не съм правила еротична торта и с тези хлапета в къщи май скоро няма и да направя Simple Smile

Една тортичка и от мен. Мацката ме помоли да има 30 еднакви елемента, понеже мъжът й ставал на 30г и се спрях на тези мини раковинки, защото нищо друго не ми се вързваше на тази малка тортичка. Йероглифът е "Хармония" , а рожденикът е родом от морето , но живее в София и много му липсва, та затова решението беше за морска торта Simple Smile
Вътре е вита торта с бишкотения блат, който беше пуснала Дими, макар, че аз го оприличавам на пандишпан, единствено пудрата захар му придава по-различен вкус. Кремът е заквасена и течна сметана, филаделфия, пресен сок от малини , цели малини и парченца банани

Хепимама,
да си кажа впечатлението от Овалете. Много хубаво поема боите. Цветът го постигнах само с една капка от тюркоаза на Амери колор. Месих го много , както беше казала Марулка, но пак ми се спука на едно две места, но е незабележимо почти. В сравнение с предишния път, сега много по-добре ми се получи. Съхранявах в кутия в хладилника и този път конденз почти нямаше. Единствено като я извадя тортата, ама то в тази жега и влага, няма как.

Общи условия

Активация на акаунт