Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 124

  • 116 141
  • 731
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 1 329
Леле, колко много торти и сладки, какво правите бе хора, голяма производителност...

Мина
, хайде показвай бяло-черната прелест, красота.

От мен едни цветя, да не е без нищо


Flower cupcakes by Dani Dineva, on Flickr

# 631
  • Мнения: 143
Здравейте отново,
betina33 тортата ти е много хубава, но мъфинките са невероятни.Как ги правиш тия мъненки панделки беееее?
ditsan много интересна торта.
МаринаД невероятен куфар си направила.
mimira много симпатична торта, тази маша много актуална напоследък.Много сладки, много нещо, прекрасни са.

Дарилка изключително оригинални мъфинки, страхотни цветове.Може ли да взаимствам някой път този дизайн?

И аз да се отчета, една торта от мен с много рози

# 632
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 747
Я и аз да се отчета с моята торта за второто полугодие  Grinning Аз затова и не пиша, макар че редовно ви чета. Правих я за 13-ия рожден ден на дъщеря ми. Долният етаж е червено кадифе с макарпоне и масло, вторият е шоколадови блатове с карамелен крем. Поради кошмарната злоядост на рожденичката, ми бе забранено на слагам плодове, желатин и ядки. Скучно, ама тя беше доволна.

# 633
  • Мнения: 148
мимира,страхотен мечок а за тия ню-нюта нямам думи.
Дарилка,страхотни мъфинчета.И аз ще крада тЪй да знаИш.
Налика,лично аз не харесвам тоя тип със фитили,някак неравни ми стоят Нооо цветово тортата е прекрасна а за розите и композицията нямам думи-прекрасни са.Само това решение за синя панделка не ми се връзва.
Ето ги формичките както обещах


и за информация ,купих си от кауфланд от щанда за всичко по 2 лв стерео порени топчета два размера.сърца 2 размера и ледарка със плодове.
Ето тук качих снимки ако някои иска да ги види
http://ditsan123.snimka.bg/cooking/moite-torteni-igrachki.611172.28462404
Туната,тортата е страхотна.Да е жива и здрава дъщеричката.

# 634
  • Мнения: 143
Туната, много е стилна и красива тортата ти.Да е жива и здрава рожденничката.А къде мога да видя рецептата за чрвено кадифе с маскарпоне и масло?
Дитсан, тази синя панделка си я поиска момичето, за което беше тортата.Аз също не съм фен на тази торта защото е много масова, но момичето си я поиска.

# 635
  • Мнения: 143
Дитсан, забравих да питам, а от къде ги купи тези формички?Аз съм купувала такива цифри, но не съм виждала тези.

# 636
  • Мнения: 574
Ани благодаря ти за отделеното време и за добрите съвети. Определено ще се вслушам в тях. Защото найстина се изгубих в многото рецепти и не знаех с коя мога да се справя т. като гледам, че повечето въвъ форума сте вече професионалистки. Тази седмица ще прочета доста и надявам се в събота да съм готова да пробвам нещо. А това захарно тесто за фигуркте от 250гр. от къде го купуваш. Има ли го в кауфланд? И още нещо се сещам за масления крем какво представлява и как се прави? Още веднъж благодаря.

# 637
  • Мнения: 148
от магазин за домашни потреби,но и във лрвчетата съм ги вижсала

# 638
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 747
nalika, благодаря за положителния отзив! Аз ползвах рецептата на Марта Стюарт, в която има buttermilk, което не знам какво е баш на български, но май може да се получи като се пресече мляко с оцет. Затова ти намерих тази рецепта в "Гответе с мен", другите продукти са много подобни на моята рецепта и предполагам ще има същия резултат. Притеснява ме огромното количество червена боя и я правя изключително рядко, но е много ефектна като се разреже и много вкусна.

Tорта "Червено кадифе"

За блатовете

2 1/4 ч. чаши пресято брашно
2 ч. л. неподсладено какао на прах
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л хлебна сода
1/2 ч. л. сол
1 ч. чаша мляко
2 ч. л. червена боя за сладкиши
1 ч. л. оцет
1 ванилия
1 1/2 ч. ч. захар
1/2 ч. чаша масло (безсолно) меко
2 яйца

Затоплете фурната до 180°Ц. Намаслете и набрашнете 2 формички за блат с диаметър 23 см. Пресейте брашното, какаото, бакпулвера , содата и солта в средно голяма купа.
Разбиите млякото , боята , оцета и ванилията в малка купа докато се смесят добре.
Разбиите с миксер захарта и маслото.
Добавете яйцата едно по едно .
Добавете брашното постепенно на 4 порции и млякото на 3 порции.
Разделете тестото по равно в двете формички за блат.
Печете  около 27 мин(проверете дали средата е изпечена с клeчка за зъби).
Оставете тавичките да да се охладят  за 10 мин и обърнете блатовете.
Оставете блатовете да изстинат напълно.

Кремът беше 500 гр маскарпоне, пакетче Филаделфия и пакетче масло, разбити с пудра захар на око и ванилия. Сиропирах блатовете с малко мляко.

Тортата се поднася на стайна температура за да се поотпусне крема.

ditsan, от майсторка като теб похвала значи много! Ама каква торта е направила Ванчето за сватбта! Красота! Между другото, каква рецепта ползваш за украсените сладки? С фодан ли са отгоре или с глазура?


# 639
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 807
Ани благодаря ти за отделеното време и за добрите съвети. Определено ще се вслушам в тях. Защото найстина се изгубих в многото рецепти и не знаех с коя мога да се справя т. като гледам, че повечето въвъ форума сте вече професионалистки. Тази седмица ще прочета доста и надявам се в събота да съм готова да пробвам нещо. А това захарно тесто за фигуркте от 250гр. от къде го купуваш. Има ли го в кауфланд? И още нещо се сещам за масления крем какво представлява и как се прави? Още веднъж благодаря.

Готов оцветен фондан има само в специализираните он лайн магазини, като ето тук например http://www.cookibooki.bg/FunCakes/15-%D0%A1%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1 … %D0%B3%D1%80.html
Ако ще правиш само веднъж такъв тип торта, няма смисъл да инвестираш в сладкарски бои http://www.cookibooki.bg/44-%D0%93%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8 … %D0%BE%D0%B8.html, защото те все пак имат срок на годност и ако не правиш често такъв тип торти не знам за какво друго можеш да ги използваш. Обикновени боички можеш да потърсиш в Кауфланд, някое от момичетата наскоро беше писало , че има там.
Маслен крем се прави за измазване на тортата преди да се сложи фонданеното покритие. За средно голяма торта можеш да използваш 100г меко масло, 100г пресята пудра захар, 2 суп.лъжици прясно мляко. Разбиваш на пухкав крем и мажеш тортата. Оставяш да стегне в хладилника и после покриваш с фондана

# 640
  • Мнения: 148
Туната,айде сега майсторка  Embarassedизчервих се.Още се уча мила.
Сладките са със захарно тесто.А как да си изкривя душата,като тортата  ти е върха.
редактирам се ,че сега видях че питаш за рецептите.Ползвам най-често захарните сладки на Бубето и меденки.

# 641
  • Мнения: 275
В няколко поста четох "Сладките на Бубето" - но рецептата така и не я видях, пък и Бубето не разбрах коя е Embarassed. Аз моите ги правих по тази рецепта http://sunshineskitchen.com/100-wedding-cookies/ - в началото стават малко твърди, но колкото по-дълго стоят толкова по-меки стават

# 642
  • Мнения: 148
Ето рецептата"Маслени курабийки със ванилия"
http://bubolinkata.blogspot.com/p/blog-page_23.html
И разгледайте блога на Буболинката.Това е истинска майсторка на която се възхищаваме всички.Редно е и новичките да знаят за какво иде реч.
Много от рецептите и материалите във Тортената библиотека са нейни и със нейна помощ.

# 643
  • Мнения: 0
Здравейте,моми4ета ! Вазхи6тавам се на таланта Ви , с които сте сътворили вси4ки тези красоти . Бихте ли ми казали къде мога да видя торта с колело . Предварително благодаря

# 644
  • Мнения: 335
Здравейте, Имам нужда от 1 кг бяла моделираща маса на Пикко... Нямам никакво свободно време, но н еможах да откажа да направя едно торте
Много ще съм благодарна ако някой може д ами отслужи  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт