Държавата ще ваксинира 75% от 12-годишните момичета срещу рак на маточната шийка

• 16 708
  • 347
  •   1
Отговори
# 60
Цитонамазка се прави веднъж на 6 месеца, дори и да си ПАП1. Ако си друга група ( което е ужасно често) или пък не си на 20 се прави и колпоскопия.
Ако имап това, дето му викат раничка по форумите - също. Често се налага биопсия, типизиране на ЧПВ, за да се види дали си носител на най рисковите щамове.
В резюме, цитонамазка веднъж годишно е почти безотговорно.
Има тема ( няколко всъшност) в Здравния, влезте, прочетете през какво минават момичетата там.
Не се заяждам, но това в качеството си на какво го пишеш?
Лекарите винаги са ми казвали цитонамазка ВЕДНЪЖ годишно.

# 61
  • София
за мен достоверен източник е действието на компетентен в материята човек по отношение на близките му и самия него. Накратко, ако лекарят ми си ваксинира дъщерята, може и да си помисля. Но той може и да ме излъже. Накрая решението пак си остава моя отговорност.

# 62
Не се заяждам, но това в качеството си на какво го пишеш?
В същото, в което и ти ме питаш- на човек, пишещ във форума.

# 63
Аха, значи не си медицинско лице. Просто ти мислиш, че е почти безотговорно правенето на цитонамазка веднъж годишно.

# 64
  • София
Не си струвало, защото след като започне да води полов живот, жената/девойката трябва да си прави цитонамазка веднъж годишно и при проблем можело да се реагира веднага.
Голям оптимист е бил този  Tired Цитонамазка се прави веднъж на 6 месеца, дори и да си ПАП1.

Голям оптимист е този, който си въобразява, че ваксина срещу ЧПВ (по-точно ваксина, съдържаща ЧПВ, може да го предпази от рак. Интересно, случаите на жени, които от десетилетия не са имали полов живот и въпреки това развили РМШ как се обясняват. Има достатъчно такива.

# 65
  • Насред хаоса
Не си струвало, защото след като започне да води полов живот, жената/девойката трябва да си прави цитонамазка веднъж годишно и при проблем можело да се реагира веднага.
Голям оптимист е бил този  Tired Цитонамазка се прави веднъж на 6 месеца, дори и да си ПАП1.

Голям оптимист е този, който си въобразява, че ваксина срещу ЧПВ (по-точно ваксина, съдържаща ЧПВ, може да го предпази от рак. Интересно, случаите на жени, които от десетилетия не са имали полов живот и въпреки това развили РМШ как се обясняват. Има достатъчно такива.
Така е, за съжаление. Познавах такава жена.
Профилактика и молби за здраве само. Всичко друго е спекула и *мижи да те лажем*.

# 66
Това е като бременността в тинейджърска възраст- и от веднъж става.

# 67
  • Варна
Права е Андариел - опира до това да вземеш лично решение. Ще се запозная с мнението на специалисти, на които съм избрала да вярвам, ще чета, каквото преценя, че е максимално компетентно. И ще реша - ще ваксинирам или няма, среден вариант няма. Никак не е лесно, в положението на Парси съм, със същите колебания, имам малко повече време, ама не е много повече. Досега съм ваксинирала децата си само със задължителния минимум, че и по-малко.
Има ли тук майки, които вече са сложили ваксината? Ако искат, нека споделят как са взели това решение.
Нека споделят и майки, които имат дъщеря на 12 и повече години, но са решили да не слагат ваксината, особено такива, които не са убедени, че ваксинациите са фармацевтичен заговор, ваксините - напълно излишни, рака е само "конфликт", а вируси няма, защото филми от колибката-точка-ком така разказват.

Последна редакция: чт, 26 юли 2012, 12:17 от Ментова

# 68
Да, ракът не е заразен, но този на маточната шийка, ДОКАЗАНО се причинява от вирус...........
Оф , имайки предвид колко АБСОЛЮТНО ДОКАЗАНИ "ИСТИНИ" в последните години се оказаха коренно противоположни, вече съм се настроила прочета ли за нещо, че е "ДОКАЗАНО",  да си мисля, че всъщност е точно обратното.
А и като вземем предвид колко спекулации и манипулативност има в медицината, не знам къде остана истината....

# 69
  • Насред хаоса
Ментова, и по-горе писах - голямата ми дъщеря е на 13. Не я ваксинирах, защото няма начин да ме убедят, че за толкова кратко време тази ваксина се е доказала като безвредна и ефикасна. Не съм чела за фармацевтични заговори, не съм гледала филми. Просто взех решението на базата на това, че реално няма как за толкова малко време да има доказателства за безвредност и ефикасност на ваксината. А на лекари и специалисти напоследък все по-малко имам вяра. На фармацевтичните гиганти - след последните скандали около свинския грип  - пък съвсем.

# 70
Ментова, дъщеря ми е далеч по-малка.
Но при достатъчно алармиране от страна на различни държави, за увеличени странични ефекти, включително и смърт след поставяне на ваксината....няма как човек да не се замисли доколко е ефективна. И дали изобщо е такава. Ефекта ще се види след доста време, няма как да се случи изведнъж.

# 71
  • España
В Испания се слага на навършени 14 години.
Има и Асоциация на засегнатите от ваксината срещу ЧПВ.
http://www.aavp.es/inicio/

# 72
Защо да не ги ваксинират, българчетата и румънчетата са хора втора категория, удобно е да се ползват за проби, след като по другия свят спряха много бързо да прилагат тази ваксина. Да не говорим, че в дългосрочен план никой не знае дали няма да има лоши последствия върху репродуктивните способности на жената! Върху това също си заслужава да се помисли.
Не на последно място ми се иска да отбележа, че е безумно да плащам глоба, защото отказвам медицинска манипулация, носеща риск за здравето и живота на децата ми. И не желая някакви продавачки на лекарства да ги промотират в училищата и да създават поколение от хипохондрици.

# 73
  • София
В случая няма глоба, защото не е задължителна ваксината (поне на този етап).
Но за жалост, и на мен ми мирише на опитни зайчета.

# 74
Янечек, то в училищата вече какво ли не предлагат и раздават....спомням си преди няколко месеца имаше репортаж за училище, в което раздавали витамини. И едно дете изгълтало към 40витамина, беше в болницата.
Сега ще започнат и с ваксините. Което за мен е в разрез с всякакви правила и незаконно. Да убеждаваш деца, как трябва да си сложат ваксина, или да приемат еди си какви медикаменти. Такива бих ги съдила до дупка. И трябва категорично да им се отреже достъпа до училища.
Няма как дете на 12г. да взема решение, или да му се предлага и промотира нещо, което не е в неговите възможности за вземане на решение.

Общи условия

Активация на акаунт