Държавата ще ваксинира 75% от 12-годишните момичета срещу рак на маточната шийка

• 16 697
  • 347
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Преди доста време съм гледала реклама,и ако не се лъжа Силвия Лулчева беше рекламно лице,казваше нещо от сорта,че тя е ваксинирала вече нейната дъщеря.Тя изобщо имали дванайсет годишна дъщеря?

Видях я тази реклама, но не вярвам грам в това, че е ваксинирала дъщеря си. За идиот ли ме вземат!  Разбирам, че е "само бизнес", ама ми дойде в повече. Като пуснеха тази реклама и я махах на секундата. Момиченцето доста прилича на нея, има същите черти в устата, нищо чудно да й е дъщеря наистина.
На мен ми е предостатъчен задължителният календар за ваксините, така че се ограничавам до него. Не съм правила никакви допълнителни ваксини.

# 46
  • София
Абе принципно и аз като Анди разсъждавам, ама едно гласче вътре току се обади да ме сръчка дали пък не греша. Същото беше и като реших да не слагаме Ротарикс на бебето, хем съм го решила и уж съм убедена, хем току ме бодне нещо отвътре.
Слава богу, за дъщеря ми има мнооого време, дотогава или ще ги направят задължителни, или ще ги отрекат напълно. Ама не мога да не се замислям пък хич.

# 47
  • София
Това е заради стадното чувство и желанието да "сме като хората" - в ситуация на несигурност гледаме какво казват и правят другите. Обикновено това върши работа, но в случаи като този според мен е по-добре човек да преценява възможно най-обективно. Има и едно друго нещо - ако те свива под лъжичката, когато вземаш някакво решение, най-често това е здравият разум и интуицията, която ти казва, че всъщност решението, което си на път да вземеш под външен натск е грешно. Така да се каже, елементарна психология. Сега ни проглушават ушите с реклами, залагайки на страха ни за здравето на децата.

# 48
  • на майната си
Дъщеря ми е на 11. Не мога да взема решение, честно. Питах 2-ма много добри гинеколози - казаха ДА, педиатър - ДА, но не съм убедена, че дори лекар може да ми даде обективно мнение. Не знам към кой да се обърна. Ако беше за мен - твърдо не бих си сложила, но за детето винаги ще имам съмнение за избора. Ами ако не сложа и един ден се зарази... дали ще ме упрекне, че когато съм имала възможност не съм го направила. Не знам, трудно ми. Аз слагам задължителните, но не ползвам дори противогрипни - предубедена съм някак.
Ще следя с интерес и ще преглеждам материалите, които пускате.

# 49
По скоро е тежестта на личното решение:)

Аз например не се ваксинирам срещу кърлежи, макар че всичко около мен го правят. Просто за мен този риск не е съществен и смятам, че не ми е нужно. Не защото оспорвам медицинските данни за ефективността на конкретната ваксина, или защото се образовам в Ютюб.
Това не значи, че ще взема същото решение, анблок за другите възможни ваксини.

Това е заради стадното чувство и желанието да "сме като хората" -

# 50
  • София
Ами ако не сложа и един ден се зарази...

Според статистиката почти сигурно ще се зарази от ЧПВ. От рак няма опасност да се зарази. Той не е заразен.

По скоро е тежестта на личното решение:)

Това е заради стадното чувство и желанието да "сме като хората" -

По скоро е тежестта на псевдо-научния авторитет.

# 51
Дъщеря ми е на 11. Не мога да взема решение, честно. Питах 2-ма много добри гинеколози - казаха ДА, педиатър - ДА, но не съм убедена, че дори лекар може да ми даде обективно мнение.
Личните лекари и АГ отдавна са в играта с рекламата - нали се сещате...
Понеже ваксината не е вкарана в задължителния календар, дано това не се случи, ще правят тази мащабна информационна кампания в у-ща, с родители, учители и лекари Twisted Evil...Само забележете как е поднесена в медиите информацията - 75% ДА БЪДАТ ваксинирани...Това е цел и тя за жалост ще бъде постигната ooooh!

# 52
Направо съм благодарна, че нямам дъщери....
Иначе, не, не бих ваксинирала с нещо, което е на пазара отскоро и няма никакви данни какъв е дългосрочният ефект.Освен поразиите, които нанася почти моментално.

# 53
  • София
Направо съм благодарна, че нямам дъщери....

Аз също.

Преди около 7 години, свекърва ми пита нашия гинеколог, какво мисли за новата ваксина против ЧПВ и колко ще струва да я купи и да ваксинира дъщеря си. Той още тогава каза, че няма достатъчно изследвания и резултатите били противоречиви... Не си струвало, защото след като започне да води полов живот, жената/девойката трябва да си прави цитонамазка веднъж годишно и при проблем можело да се реагира веднага.
Не искам да звучи като пропаганда, но сегашната ваксина против ЧПВ е на ГлаксоСмитКлайн, които са глобени от американски съд за незаконна реклама на лекарства за деца. http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2012/07/03/1858099_glaxosm … ?ref=id#comment-5

# 54
Не си струвало, защото след като започне да води полов живот, жената/девойката трябва да си прави цитонамазка веднъж годишно и при проблем можело да се реагира веднага.
Голям оптимист е бил този  Tired Цитонамазка се прави веднъж на 6 месеца, дори и да си ПАП1. Ако си друга група ( което е ужасно често) или пък не си на 20 се прави и колпоскопия.
Ако имап това, дето му викат раничка по форумите - също. Често се налага биопсия, типизиране на ЧПВ, за да се види дали си носител на най рисковите щамове.
В резюме, цитонамазка веднъж годишно е почти безотговорно.
Има тема ( няколко всъшност) в Здравния, влезте, прочетете през какво минават момичетата там.

# 55
Хия и нямам вяра на ваксината, ама хич. Не желая да си ваксинирам децата с нея. Предпочитам да ходим дружно на ежегодни прегледи при добър гинеколог.

# 56
  • София
Радвам се, че дъщеря ми е още далеч от 12 години. Ако беше на тази възраст, нямаше да й сложа ваксината. Надявам се, че за следващите 7-8 години ще стане ясно има ли и каква е вредата от ваксината, а дотогава може и да я усъвършенстват или да се появи нова.

# 57
  • София
Голям оптимист е бил този  Tired Цитонамазка се прави веднъж на 6 месеца, дори и да си ПАП1.
Това не идва ли твърде често newsm78 Никога не съм имала ПАП1, но винаги съм получавала съвет, от различни лекари, но винаги един и същ - цитонамазка веднъж годишно. Единствено след лечение на т.нар. раничка ми искаха на 6 месеца 2-3 пъти, после пак веднъж годишно. Досега никой не ми е препоръчвал на 6 месеца, запитах се защо ли newsm78

# 58
Не знам, на мен винаги са ми казвали веднъж на 6 месеца ( рпи доби резултати), това съм чела да споделят и тук.

# 59
Два пъти годишно е по-добре определено. Истината е, че понякога РМШ е толкова агресивен, че за една година може да стане много лошо положението.

Да, ракът не е заразен, но този на маточната шийка, ДОКАЗАНО се причинява от вирус, а вирусът е заразен, това му е природата. Случва се и при съвсем млади жени.

Общи условия

Активация на акаунт