Държавата ще ваксинира 75% от 12-годишните момичета срещу рак на маточната шийка

• 17 050
  • 347
  •   1
Отговори
# 75
  • Страната на чудесата
Най-добрата превенция е евтина и леснодостъпна - презерватив се казва.

Ето го и моето мнение.
По въпроса за ваксината-няма да я поставя на дъщеря си, независимо дали е пожелателна, задължителна и дали е безплатна или платена Naughty

# 76
  • Насред хаоса
Няма как дете на 12г. да взема решение, или да му се предлага и промотира нещо, което не е в неговите възможности за вземане на решение.
Това е направо престъпление. Понеже знаят, че родителите не биха се съгласили току-така, промиват мозъците на децата, които все още не са на възраст, в която да имат необходимите знания, на базата на които да си изграждат мнение и да вземат решения. За съжаление такива подли стратегии все проработват някъде.

# 77
Лобито на тази ваксина е много силно, проправят си път от много време. Преди години 4 години, когато малката ми сестра беше в горните класове на гимназията, най-безцеремонно се прекъсва часът по музика, влиза здравната медиаторка и започва да обяснява как момичетата ще се разболеят от рак ако не се ваксинират. На 15-16 са били тогава.

# 78
Лекарите винаги са ми казвали цитонамазка ВЕДНЪЖ годишно.
И мен винаги ме викат веднъж годишно. Ходя на частен преглед и плащам по 100 лв., с удоволствие биха ме извикали и на 6 месеца, но не го правят.
Моята дъщеря е много малка, но принципно мнението ми е, че не бих сложила рискована и с недоказана ефективност ваксина, за нещо, което с редовни плегледи и подобаща полова култура може да се избегне.

# 79
дъщеря ми е на 13, ако отпуснат и за тях ваксини- ще я ваксинирам. така както сме слагали бебешките ваксини, ваксина против менингит и т.н. това е моето мнение, на никого не го натрапвам, но и не желая на лични съобщения да получавам пропаганда срещу ваксината /днес получих едно такова непожелано съобщение/ ако мога да предпазя децата си /2 дъщери/ от болести, ще го направя. може би, защото около мен са умирали няколко млади жени /роднини и познати/, не ми се иска да се заигравам с живота на децата....

# 80
  • София
Не си струвало, защото след като започне да води полов живот, жената/девойката трябва да си прави цитонамазка веднъж годишно и при проблем можело да се реагира веднага.
Голям оптимист е бил този  Tired Цитонамазка се прави веднъж на 6 месеца, дори и да си ПАП1. Ако си друга група ( което е ужасно често) или пък не си на 20 се прави и колпоскопия.
Ако имап това, дето му викат раничка по форумите - също. Често се налага биопсия, типизиране на ЧПВ, за да се види дали си носител на най рисковите щамове.
В резюме, цитонамазка веднъж годишно е почти безотговорно.
Има тема ( няколко всъшност) в Здравния, влезте, прочетете през какво минават момичетата там.

Аз се собих с ЧПВ на 22г. Докторът взе част от папилома за типизация и резултатите показаха ниско рисков тип. Това е било преди повече от 10 години. До сега, да чукна на дърво съм жива и здрава, имам  ПАП 2... Не искам да изпадам в подробности, но в общия случай, отиваш да си направиш цитонамазка профилактично и в зависимост от резултатите, докторът преценява кога ще е следващото посещение. В резюме, все от някъде трябва да се тръгне, за да се види има ли проблем или не.  Wink  Peace

# 81
Заразяват се 80-90% от хората (т.е., почти всички). И почти всички се изчистват от вируса в рамките на няколко месеца. Зависи от имунната система. Рак не се причинява от вируси. И ваксина срещу вирус не може да предотврати развитие на рак. Може обаче да навреди, за което има хиляди доказателства. И нито едно в подкрепа на тезата, че предпазва.

Се, се. Peace Такива са и процентите по мои спомени.

Nikkie - точно така, заразяването става по много начини.

# 82
  • Добрич
МЗ предполагам, ще хвърли отново маса пари за медийна реклама и естествено ще подлъжат доста хора. Искам да кажа, че редовно ще чуваме "За" ваксината, а "против" най-вероятно ще остане само в Интернет, за този, който се интересува и иска да прочетете повече.

То си е ясно, че компанията производител печели от  това, но не разбирам какъв е интереса на лекарите, за да я препоръчват на пациентите си? Не мисля, че плащат комисионна на всеки от тях.

И всички това с нашите пари. После нямало пари в НЗОК. Ами как ще има - хем спонсорираме МЗ, хем плащаме за съмнителни ваксини....

# 83
http://www.---/81384/%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B0- … 0%B9%D0%BA%D0%B0/
А аз съм чувала, че тази ваксина действа стерилизиращо върху младите момичета.
Явно пак ни ползват на опитни зайчета.Вие си решавате. :]

Aко линка ми не се отваря, просто напишете "ваксина срещу рак на маточната шийка". Разтърсете се хубаво и вижте за какво става въпрос.

# 84

Дали е удобно да попитам откъде и какъв е предполагаемият механизъм на стерилизацията?

# 85

Дали е удобно да попитам откъде и какъв е предполагаемият механизъм на стерилизацията?
Не знам какъв е механизма. Нито съм създала аз ваксината, нито се инжектирам с боклуци.
ГМО храните също действат по този начин, една ваксина ли няма да действа?

# 86

Не знам какъв е механизма. Нито съм създала аз ваксината, нито се инжектирам с боклуци.
ГМО храните също действат по този начин, една ваксина ли няма да действа?

А да ясно, нямате представа как става, но знаете, че става.

# 87

Това, което е достигало до мен като теория, е, че наред с антителата към вируса, тялото произвежда и антитела срещу хормона, който съдейства за задържането на бременността. Не става дума за стерилизация, а за невъзможност да се задържи бременността, случва се спонтанен аборт в ранна бременност.
Подчертавам, че това е теория, която някъде съм прочела.

# 88
Няма да се занимавам да се обяснявам. Тровете организмите на децата си с каквото искате.

# 89
Значи при положение, че до края на 2010 г. в САЩ са ваксинирани 49 % от девойките, а във Великобритания от 2008 до 2010 г. - 4 милиона момичета, трябва да очакваме в близко бъдеще изчезване на тези нации.

Ето ваксинационните кампании по държави: http://en.wikipedia.org/wiki/HPV_vaccine#Vaccine_implementation

Последна редакция: чт, 26 юли 2012, 14:57 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт