Държавата ще ваксинира 75% от 12-годишните момичета срещу рак на маточната шийка

• 17 058
  • 347
  •   1
Отговори
# 105
Рокси, всяко едно лекарство се тества върху опитни мишки. Лекарствата за възрастни след това се изпитват и върху хора, но това са само тези за възрастни.
Ваксините, които основно са предназначени за новородени бебета и деца до 2-3г. възраст мислиш ли, че ги тестват върху хора??? Тестват се само върху животни. И няма как да се знае каква ще е реакцията на новородени и подрастващи бебета.
С въпросната ваксина е същото положението. Няма толкова ненормални родители, които да си дадат съгласието да се тестват върху децата им.  
А ефектите се вижда какви са по не един случаи в цял свят. Има жестоки и необратими увреждания вследствие поставянето на ваксината.

# 106
  • Варна
Четейки темата се сетих, че преди 2-3г. бях чула за ваксината и попитах за мнение моята гинеколожка.
Тогава не знаех, че съм дърта за тази ваксина.
Тя каза: НЕ. Ние тук сме били опитни зайчета, дори тя използва думата "третия свят". Върху нас си правели опитите.

# 107
Рокси, това достатъчно извън групата ли е?
Или чакаш още "логически" отговори?    Laughing

Как какво, Рокси - стандартно тестване - нещо е ново, минали са първите тестове с животни и доброволци, оценява се като надеждно и идва ред да се пусне масово, но данни още се събират. А за дългосрочните никой нищо още не може да каже.

Защото е вирус, Краси. Като грипният, с него как се справя организмът ти?
Трябва си някаква елементарна медицинска култира, все пак.
Засега най-добрата профилактика срещу ЧПВ е здравословен начин на живот.
Именно,     Peace  Това имах предвид.
Аз противогрипна ваксина никога не съм си слагала.И не съм боледувала от грип....поне от 20-на години.А масово около мен хората , които се ваксинират всяка есен, си и боледуват поне по 2 пъти за зимата.Но продължават да се ваксинират....
Но човек явно така е устроен, да се движи по линия на минималното съпротивление и да избира най-лесния вариант.Заболи те глава-хапче.Получиш киселини-хапче.Запек-хапче....И никой не си прави труда да мисли.И да промени начина на хранене, на живот, за да засили и стимулира имунната система сама да се бори.

# 108
Останах с впечатление, че така (на географски принцип) се групират държавите, в които се пускат нови препарати и се събират данни. Във втора тестова зона влизаха някои бивши съветски републики и други страни в Азия.

# 109
Как какво, Рокси - стандартно тестване - нещо е ново, минали са първите тестове с животни и доброволци, оценява се като надеждно и идва ред да се пусне масово, но данни още се събират. А за дългосрочните никой нищо още не може да каже.
Просто логиката ми се изгуби, това е така за всички лекарства и ваксини. Защо отделяме тази ( която дори не е задължителна)?

# 110
Останах с впечатление, че така (на географски принцип) се групират държавите, в които се пускат нови препарати и се събират данни. Във втора тестова зона влизаха някои бивши съветски републики и други страни в Азия.

Първа да не са Африка и Латинска Америка?
Ако е тъй- значи през нас тестовете вървят по- късно. За краткото време, откакто е изнамерена тази ваксина, обаче, смятам, че е риск да се поставя, т.к. не е минало достатъчно време, за да се прояват и анализират резултатите.

# 111
Не си спомням кои бяха в първа.

# 112
Мен лично това, което ме притеснява по принцип са страничните ефекти, макар, че всички лекартсва имат такива. Специално за  ваксините съм с такова отношение и то новите.

Иначе, Краси, не допускам, че може да изманипулират човек да пие някакви илачи, които са му дадени безплатно някъде и да ходи на контролни записвания и да не знае какво му се случва. Най-малкото лекарства би следвало да се приемат от аптека, а не всеки доктор да си ги вади от чекмеджета и долапчета.

# 113
  • София
Според вас, РМШ от какво се причинява?

Причинява се от това, от което се причинява всеки друг рак - генетична предразположеност, стрес, неправилно хранене, замърсена околна среда и пр. Често рак се развива и без никаква причина. Изключително ми е интересно защо си избраха точно РМШ  да се причинява от вирус. За никой друг вид рак не са се сетили досега да намерят подобно "логично обяснение".

# 114
Просто логиката ми се изгуби, това е така за всички лекарства и ваксини. Защо отделяме тази ( която дори не е задължителна)?

Аз не я отделям от другите, просто темата е за точно тази ваксина. И не искам моите деца да бъдат сред първите, на които ще се пробва няма ли да стане нещо след години ако не веднага. И докато тази е пожелателна все още, други са вече задължителни, а до 2010 не бяха.
Тук сме много толернатни като ни налагат насила решения, по-скоро ще си платим глобите, отколкото да протестираме. И затова сме удобна за всякакви експерименти маса.

# 115
Иначе, Краси, не допускам, че може да изманипулират човек да пие някакви илачи, които са му дадени безплатно някъде и да ходи на контролни записвания и да не знае какво му се случва. Най-малкото лекарства би следвало да се приемат от аптека, а не всеки доктор да си ги вади от чекмеджета и долапчета.
Има го, има го ....Просто подбират по-простовати и необразовани хора, а като им кажеш и "Ей тези лекарства ще ти помогнат, нови са и са безплатни......." и мераклии бол.
Както писах, и на баща ми са му давали.....А то на самата кутийка си пише "Експериментално", ама кой да чете и да мисли....

# 116
Някой намери ли къде е публикувана Програмата?

# 117
Според вас, РМШ от какво се причинява?

Причинява се от това, от което се причинява всеки друг рак - генетична предразположеност, стрес, неправилно хранене, замърсена околна среда и пр. Често рак се развива и без никаква причина. Изключително ми е интересно защо си избраха точно РМШ  да се причинява от вирус. За никой друг вид рак не са се сетили досега да намерят подобно "логично обяснение".

За един вид стомашен нещо такова се спрягаше, но и аз не вярвам.
За мен още не е установено какви са конкретните причини за рака и го отдавам на горепосоченото.

# 118
Четейки темата се сетих, че преди 2-3г. бях чула за ваксината и попитах за мнение моята гинеколожка.
Тогава не знаех, че съм дърта за тази ваксина.
Тя каза: НЕ. Ние тук сме били опитни зайчета, дори тя използва думата "третия свят". Върху нас си правели опитите.
Добре де, склонна съм да се съглася по принцип, ама фактите показват, че не е така в случая. От 5-6 години масово се ваксинират момичета в най-развитите страни /предимно в най-развитите страни/.

Да, за дългосрочния ефект още няма как да се знае със сигурност. Трябва да минат 20-30 години, да пораснат тези момичета. Рисковата възраст за разболяване е 30-40 години.

Аз лично на този етап си задавам два въпроса и ако трябваше да избирам сега бих ги задала на специалист. А именно - ако не е масова ваксинацията, ако не включва и мъжете, би ли имало някакъв значим ефект от нея? И вторият въпрос: не трябва ли да се постави ваксината задължителано след тест за наличието вече на вируса? Защото иначе ще стане като след ваксинациясрещу грип, на вече болен от грип човек. А както знаем има и малки момичета носители на вируса и без да са водили полов живот. Може би сред тях са случаите на нежелани реакции.

Последна редакция: чт, 26 юли 2012, 15:44 от Анонимен

# 119
Янечек посочи- ІІІ група. Т.е. тази ваксина сигурно вече е минала през Африка, Латинска Америка и т.н. Но за мен не са изминали достатъчно години, за да се даде обективна оценка на последиците. А и до момента поне аз не съм попадала на убедителни мнения и доказателства за нейната ехективност.

Ето пък ваксина срещу рак на белите дробове в... Куба
http://www.dnes.bg/health/2011/09/08/v-kuba-prilagat-vaksina-sre … te-drobove.128266

Общи условия

Активация на акаунт