Държавата ще ваксинира 75% от 12-годишните момичета срещу рак на маточната шийка

• 16 688
  • 347
  •   1
Отговори
# 180
Тази ваксина допринесе за безброй спонтанни аборти в световен мащаб.Сьщо така стерилизира безброй жени/момичета.
Смьртните случаи са сьщо в статистиката и не са малко.
Пазете се!!
Мда... на една ваксина основно /тази срещу вариолата/ дължим увеличаването на населението на земята с едно два-три милиарда. Викаш сега с тази ще възвърнат равновесието.  Grinning

# 181
  • Варна
Не е съвсем коректно сравнението, защото все пак първоначално "ваксината" срещу едра шарка не е включвала в себе си живак.

# 182
Тази ваксина допринесе за безброй спонтанни аборти в световен мащаб.Сьщо така стерилизира безброй жени/момичета.
Смьртните случаи са сьщо в статистиката и не са малко.
Пазете се!!
Мда... на една ваксина основно /тази срещу вариолата/ дължим увеличаването на населението на земята с едно два-три милиарда. Викаш сега с тази ще възвърнат равновесието.  Grinning
Joy  Не се сетих,че ваксината е виновна за раждаемостта в Африка.А там ваксинирани ли са срещу вариола? Joy

# 183
Вие замисляли ли сте се, че целта на фармацефтичните компании е да намалят броят на населението?
Наясно ли сте, че сме прекалено много? Наясно ли сте,че този фактор унищожава планетата и не води до нищо хубаво..поне за онези, които са отгоре?
Много от вирусите ( да не кажа почти всички) са създадени от фарм. компанни и пуснати уж случайно от там.
Или сигурно си мислите, че ГМО и всички други глупости, които заливат пазара се с правят с цел благото на хората?
Хахахаха, блажени са вярващите.

Само едно ще кажа, може да ви прозвучи грубо, но от многото ми контакти и разговори с хора съм го остановила - На българина и лайно без пари да му дадеш, ще го вземе, ще се зарадва и ще се намаже с него.

# 184
Вие замисляли ли сте се, че целта на фармацефтичните компании е да намалят броят на населението?
Наясно ли сте, че сме прекалено много?

Българите точно не сме прекалено много, може би китайци, индийци....При тях също има ваксини. Ма както виждате, хич не им се отразява на популацията.

# 185
  • София
Имам дъщеря на 12г. Категоричното
ни мнение, на мен и на баща й е, че
няма да я ваксинираме. Причините,
поради които няма да го направим,
вече сте ги изредили многократно.

# 186
Приятно ми е - Богиня!, да беше само живака....с мед да го намажеш, дето се вика.

# 187
Чуя ли за ваксина срещу вирус, винаги се сещам за филма "Аз съм легенда" с Уил Смит....Които от вас са го гледали знаят какво се случи с населението при една такава мащабна ваксинация срещу вирус, причиняващ рак   Rolling Eyes Май сценаристите не са далеч от истината....

Да, във всички филми за зомбита, живи мъртъвци и т.н. то ни наводниха с такива, заразата тръгва от някоя фармацевтична компания.

Няма да ваксинираме дъщеря ни с тази ваксина.

# 188
Наясно ли сте, че сме прекалено много?

Българите точно не сме прекалено много, може би китайци, индийци....При тях също има ваксини. Ма както виждате, хич не им се отразява на популацията.
Китай странят от западната политика. При тях има закони за популацията. В африканските страни и Индия, широкоразпространен е СПИН.
А тук нямат изгода да намалят населението? Как си обяснявате, че всяко второ момиче има киста? Как си обяснявате, че всяко трето семейство прибягва до ин витро, защото не може да има деца?
Защо не откриха ваксина за някой друг вид рак, а именно за този , при който трябва да се ваксинират малки момичета, именно навлизащи в пубертета?
Пълни глупости на търкалета. Виждам как наистина до 10-20 години сме се стопили, като нация , а циганизацията властва - все пак те не се ваксинират за нищо и са по-здрави от нас българите. Да не говорим колко са плодовити.

# 189
Да, обаче това как доказва, че точно тази нуклеинова киселина предизвиква появата и развитието на раковите клетки?

Прочети малко на какъв принцип действат вирусите и ще ти стане ясно.

Ако беше толкова лесно да се правят ваксини за вируси, да са направили за доста други, които върлуват от години и които отдавна са доказани на 100% какво ги причинява.
Хайде да не сме чак толкова елементарни и глупави, колкото се опитват да ни изкарат...

Не, ама май се опитваш да подкопаваш знание и наука, трупани векове наред. И създадена от далеч по-велики умове. Wink Четене му е мамата, прочети за ЧПВ - много са щамовете, няколко са по-опасни, има други по-малко опасни. Прочети какво е това вирус, как се доказва причинителя на дадено заболяване. Хората учат, прилагат, изследват и експериментират с десетилетия, ние тука за 2 часа направихме вирусологията на пух и прах.

Обяснете вие, "знаещите", на останалото население.
Голи приказки, неподплатени с нищо, са си голи приказки. Независимо кой ги изказва. Аз само питам, до тук. Вие нямате отговор. Не личи да знаете нещо в повече от всеки останал участник по темата.
Писах вече, ще се повторя, щом се налага, чела съм "какво е вирус". Ако не можете да отговорите на тези въпроси- не се силете. То не на всеки се отдава, все пак.
Хората, вкл. и учените, лъкатушат от как съществува медицината и ако днес имат едно обяснение за нещата, утре е друго.

Никой нищо не е сторил на горката вирусология до тук. Или едни въпроси я събарят? Ако е тъй- не ще да са много силни основите й. Или поне тя тук няма "близки" хора, които биха могли да й помогнат да стане по- разбираема.

Интересен е и коментара за отпадналите от касата профикалтични цитонамазки и разрастването на болестта.

Кога са отпаднали?
Аз си ходя всяка година, но по друго направление, от към ЛЛ не съм ходила може би 5 години.

Прочетох и линка.
"Добре, че дъщеря ми е минала 12-те години, защото щях да се възпротивя да бъде ваксинирана. Като родител не съм наясно с рисковете от приложението на ваксината, но пък знам колко здрави може да са лобитата на фармацевтичните компании - почти като на тези за атомната енергетика. А от информацията, която все пак пробива в Интернет - има и достоверна, рисковете не са за пренебрегване."
Точно същото пиша и аз тук.

Ок, но всички тези, които живеят в днешно време какъв и къде им е проблема да питат и да се интересуват?
Или е по-лесно да си живеем като коне с капаци?
Едно време не е "можело", а сега като може, какво? Същата история...
Да се интересуваш обаче не значи да сметнеш, че няколко произволни линка от сорта на колибка.ком, бесове.блогспот и т.н. те правят по голям специалист, по знаещ или виждащ от хората, посветили десетилетия на това.
Както вече се посочи, идея си нямате кой от къде и как се информира.
И на воплите за по-... качествена информация всезнайковците тук нищо не посочиха. А лично аз питах и любезно.
Има литература, издадена от специалисти, вкл. и  лекари, има контакти лични с такива. Няма откъде да сте сигурни на какво всеки е базирал изводите си.

Последна редакция: пт, 27 юли 2012, 10:31 от Judy

# 190
Преди 12-13 години започнах да си правя цитонамазка.
Защото така казваше лекарят ми-ТРЯБВА!
Тогава не беше "модерно" да се казва вирус или бактерия.Никой не говореше за ЧПВ.
При разговори с мои близки,приятелки и познати те го потвърдиха.
Проверявали за рак. При една такава проверка лекарят,който правеше изследването ме попита ЗАЩО го правя-хем ТРЯБВА,хем ЗАЩО  Thinking
Сега Фармацията се развива и иска "жертви".
Никаква конспирация.Само констатация Laughing

Последна редакция: пт, 27 юли 2012, 08:09 от пухи-пухи

# 191
Ето, например, това също ме интересува:

"Процесите, които задвижват вирусите в човешкото тяло, още объркват учените. От една страна вирусите нахлуват в клетките и ги карат да произвеждат още повече вируси. От друга страна обаче, този процес завършва с "убийството" на заразената клетка, което би означавало, че тя не може да стане ракова. Затова не е ясно как точно се стига до мутацията на клетки и появата на тумори.
Има и друга теория: вирусите, които могат да предизвикат рак, остават скрити в клетките в продължение на години, като по този начин й пречат да поправя навреме уврежданията в ДНК."
http://www.--reklamen-spam--/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B … D1%80%D0%B0%D0%BA

А сигурно има трета, и четвърта теория.
Нима тук някой се опитва да каже, че настоящият етап, на който се намира науката, е последен и вече учените са единодушни по тези въпроси? Ако е така- дайте информация от техния симпозиум, конференция или каквото и друго да било, откога я искаме.
Само да помоля- без лични нападки- товарят излишно темата, издават слабост и липса на информираност и аргументи. Ако някой има да сподели нещо полезно и интересно- с удоволствие ще прочета.
На имунизация и каквато и да било интервенция- задължителна, принудителна и/или без обяснение, подлежат стопанските животни, малките деца и хората в безпомощно състояние. Нормалният човек си задава въпроси и търси отговори.

# 192
Джуди,този линк не се отваря- спам е май  Thinking

# 193
На мен ми се отваря. Пробвай да копнеш първото изречение от цитата и го "гугълни".  Simple Smile Ще ти излезе статийка "Вируси причиняват до 40% от случаите на рак".

Ето, намерих нещо за този стомашен рак, за който споменах, че съм чела някъде, че се причинява от вируси. Тук намерих много по- кратко.
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4699191
"Вируси в телешкото месо причиняват рак на стомаха - това е новата хипотеза на нобеловия лауреат за медицина Харалд Цурхаузен, публикувана в специализираното издание International Journal of Cancer"- хипотеза.

"Събирането на доказателствата, че човешките папилома вируси предизвикват рака на маточната шийка ни отне 20-25 години, припомня Цурхаузен. "- ето това питах аз- как са го доказали. Без констатации, без изводи, просто питах. Неврозите са тъй разпространени, обаче, че дори на въпрос получаваш невротични изблици.

За вирусите има толкова много и разнообразни мнения.
http://germannewmedicine.ca/documents/Virus%20Theory-bg.pdf

"В книгата си „Вирус мания” (немска, 2006 г.), журналистът Торстен Енгелбрехт и Клаус
Кьонлайн, лекар по вътрешни болести, разкриват, че „заразните” и „смъртоносни” вируси,
като вирусът на хепатит С, ХИВ, HPV-вируса (претендиращ, че причинява рак на маточната
шийка), вирусът на птичия грип или полиомиелитния вирус, не са, както широко се
пропагандира, микроби, които „нападат” човешкия организъм, а тези предполагаеми вируси
са всъщност микрочастици, образувани от самите клетки на тялото.

Авторите пишат: „Съществуването на тези т.нар. „вируси убийци” трябва първо да бъде доказано. И точно тук
се появява проблемът. Логически, научно обосновани доказателства никога не са били представяни,
въпреки, че това е много лесно – да се вземе кръв от пациента, да се изолира един от тези вируси в чиста
форма, с пълния му генетичен материал (геном) и в цялостен вид и след това да се наблюдава с електронен
микроскоп. Но тези важни първоначални стъпки никога не са били направени с вируса H5N1 (човешкият
вариант на птичия грип), с т. нар. хепатит С вирус, с ХИВ и с много други неща, които официално се наричат
вируси и се обрисуват като атакуващи „диви зверове”. „Определено никой все още не е открил
съответната вирусна структура в кръвния серум на болните от т. нар. хепатит С. Както е и при ХИВ -
чистият вирус, необходим за точното му определяне, все още не е намерен.

Това обяснява защо днес медицината се опитва да „докаже” съществуването на вируси по индиректен начин,
което означава, че заключенията се правят на база ръста на антитела, т.е. има наличие на вируси и
следователно на „инфекциозно заболяване”. Същият метод се използва и за да се „докаже” съществуването
на „метастатични ракови клетки”. Но както авторите на Вирус Мания подчертават много точно, „тестовете за
антитела доказват само наличието на антитела - не наличие на вируси или части от вируси, за каквито
са направени. Това означава, че докато вирус или част от клетка (антиген) не бъде точно определен, никой
не може да каже на какво реагират тестовете за антитела.”

Дори се спори, дали са живи организми.

Покрай заболяване на съпруга ми сме чели и сме се консултирали с най- различни специалисти. Предполага се, че дори неговото "автоимунно" заболяване се причинява от инфекция, но защо определени хора страдат и защо не се изследва и лекува тази инфекция, щом е първопричината, лекарите не са отговорили. Има изследвания, според които в много голям процент случаи при болни от определено автоимунно заболяване са установени именно антитела, образувани срещу определен патогенен причинител, но не попаднах на нищо, което да ми обясни, защо не се изследва причинителят, а хората получават "оздравителен" коктейл, който не ги лекува, но за сметка на това им докарва доста съществени допълнителни проблеми. Самите лекари, специалисти, признават и в писмени разработки и лично пред нас, че лекуват, защото това са указанията, но не могат дори процент гаранция да дадат за оказаното въздействие на продукта върху човека.

Последна редакция: пт, 27 юли 2012, 09:52 от Judy

# 194
  • София
Джуди, в момента не можеш да си направиш годишна профилактична цитонамазка с направление. В началото на годината питах ЛЛ, тя каза, че може да ми напише направление с някакво оплакване и да ми вземат цито. В статията в уебафе авторката пише, че до 1986г е била задължителна и безплатна, след това е отпаднало (но не знам дали е така, само казавам къде го прочетох).
При нас има служебно годишни профилактични прегледи и в тях влиза цитонамазка за жените, така че не съм пробвала варианта на ЛЛ с направлението с оплакване, но със сигурност ми каза, че касата не поема тази профилактика. Надяваше се тази година като приемат рамковия договор да го включат, но не знам дали е станало, май не.  Мисля, че мамолог също не се поема.
Затова мисля, че авторката е права - на фона на това, че едно безкрайно важно и жизнеспасяващо изследване не се плаща от касата, да се дават маса пари за незадължителна и спорна ваксина е просто безумно. И определено показва, че на държавата не й дреме за здравето на жените, а за комисионните от фарм.компании.

Общи условия

Активация на акаунт