Държавата ще ваксинира 75% от 12-годишните момичета срещу рак на маточната шийка

• 16 673
  • 347
  •   1
Отговори
# 165
Янечек, усещам как ще почнат да крадат ваксини и ще ги продават на половин цена. )))))

# 166
Сигурно с рецептурна книжка ще ги раздават.

# 167
  • София
Ето малко новости около производителя на Церварикс:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2167742/GlaxoSmithKline- … thcare-fraud.html

# 168
Да, обаче това как доказва, че точно тази нуклеинова киселина предизвиква появата и развитието на раковите клетки?

Прочети малко на какъв принцип действат вирусите и ще ти стане ясно.

Ако беше толкова лесно да се правят ваксини за вируси, да са направили за доста други, които върлуват от години и които отдавна са доказани на 100% какво ги причинява.
Хайде да не сме чак толкова елементарни и глупави, колкото се опитват да ни изкарат...

Не, ама май се опитваш да подкопаваш знание и наука, трупани векове наред. И създадена от далеч по-велики умове. Wink Четене му е мамата, прочети за ЧПВ - много са щамовете, няколко са по-опасни, има други по-малко опасни. Прочети какво е това вирус, как се доказва причинителя на дадено заболяване. Хората учат, прилагат, изследват и експериментират с десетилетия, ние тука за 2 часа направихме вирусологията на пух и прах.

# 169
  • София
Мирама, всеки човек се интересува толкова, колкото може и колкото му е позволено от външни фактори! наистина много ми се иска да имаше машина на времето, която да те "пусне" във времената преди тринайсет години, тогава на практика щяхме да видим дали би питала, кого би питала, дали биха ти дали инфо, какво инфо биха ти дали. Постфактум и тринайсет години по-късно е лесно да се говори. Каквото съм могла навремето, това съм направила, така и ще постъпвам в бъдеще - според възможностите си. Достатъчно стресиращо и създавващо несигурност е всичко наоколо, единственото, което може да ми гаранттира някаква относителна сигурност е аз самата да завърша медицина, да попрактикувам десетина години преди да родя, че да съм подготвена и да няма койда ме укори, че не се интересувам достатъчно от здравето на детето си.  Peace

# 170
  • София
Потвърждавам постовете на Анди  Peace
Преди 12 години дори за секунда не ми е минало през ум, че с ваксините може да има някакви проблеми. За пръв път чух такова нещо в едно предаване Искрено и лично имаше навремето и си казах оф, добре, че минаха ваксините преди да го чуя това, много добре си спомням момента  Peace
Че ние тогава захранвахме със сокчета на 2 месеца и хич и не сме се замисляли, то нямаше и къде да се прочете нещо различно.
Та наистина който не е  гледал дете тогава, няма как да си представи дори.

# 171
Ок, но всички тези, които живеят в днешно време какъв и къде им е проблема да питат и да се интересуват?
Или е по-лесно да си живеем като коне с капаци?
Едно време не е "можело", а сега като може, какво? Същата история...

# 172
  • София
Че кой говори за сега, точно обратното е, сега всички четем и се интересуваме, нали точно за това съм пуснала темата  Peace
Спора беше за ваксинирането преди 10+ години, само по този въпрос ми беше вметката.
Е уебкафе има хубава статия по въпроса, която като че ли се доближава до моето мнение.
http://www.webcafe.bg/id_449821816_Samo_za_jeni
Интересен е и коментара за отпадналите от касата профикалтични цитонамазки и разрастването на болестта.

# 173
Ок, но всички тези, които живеят в днешно време какъв и къде им е проблема да питат и да се интересуват?
Да се интересуваш обаче не значи да сметнеш, че няколко произволни линка от сорта на колибка.ком, бесове.блогспот и т.н. те правят по голям специалист, по знаещ или виждащ от хората, посветили десетилетия на това.

# 174
  • София
Tочно онзи ден коментирахме с приятелка- бивша съученичка как влизаха в час да ни ваксинират. Обаче Little evil има заболяване, при което не се бие нищо, още откакто е открито- и съответно огромна бележка, подписана от камара лекари, в сигнални цветове, залепена на корицата на картона. Къде ти, тези лелки, сестри ли бяха, лекарки ли бяха, като ме наобиколиха- лигла съм била, страхлива съм била, а с една такава инжекция можеха да ме уморят. Учителките само гледаха сеир. Добре че бях пъргава, избягах, тия след мен, стигнахме до лекарския кабинет в училището, накарах ги да ми намерят картона- като го видяха се хванаха за главите. Това се случва преди петнадесетина години.

Ако имам дъщеря не бих позволила слагането на тази ваксина. При все че по-миналата година имаха съмнение за ЧПВ при мен, та минах и цялата въртележка-чак до типизации и пр. Всичко отрицателно в крайна сметка. От тогава знам- 2 пъти годишно цитонамазка плюс колпоскопия, плюс веднъж на три години- проба за всички възможни щамове /така май пишеше на листовката на лабораторията, където дадох пробата, да не й правя реклама/.

# 175
  • Варна
Странно ми е отношението, защото детето ми е на 12 и дори и тогава пак бях чела информация за ваксините. Не е била по-различна от тази за новата ваксина. При всяка ваксинация има риск и следва да се взима решение. Решението би следвало да е обосновано - процент заболели, процент смъртност, рисков фактор и пр.

Да, аз със страх, но и осъзнат избор, ваксинирах първата си дъщеря. Пишеше за рисковете от ваксините, макар и без всички подробности, които знаем сега, още в книжката на д-р Христо Михов, лека му пръст. Говорих с майка ми, която е лекар, обсъдихме вариантите, говорих и с личната лекарка на детето, тя изобщо не скри от мен възможните усложнения, които се предполага, че се дължат на ваксините. Реших да ваксинирам със задължителния минимум. Да, детето ми направи кожна алергична реакция. Отложих малко, но продължих да я ваксинирам, пак осъзнато. Това беше преди 9 години. Преди четири вече имах нет, имаше "За ваксините за или против" , пак реших да ваксинирам. Сбърках ваксината - след първи поставен Пентаксим, бебето ми разви астма. Проучих, консултирах се с лекари, категорично се отказах от ваксинация с поливалентни ваксини, от противококлюшовата ваксина, от всякакви допълни ваксинации. До 2,5 години не сложих никаква ваксина. След това - задължителните: полио, дефтирит, тетанус (но отделно, от старите) и шарките. Всичко това постигнах със стандартните процедури за отлагане/освобождаване на ваксини за дете в рискова група.

Няма лекарство, което да не крие риск от страничен ефект. Някои правят остри алергични реакции на аналгин. Това от деца го знаем, нали?

# 176
  • София

Проблем нямат! Правят това, което могат. Нещата с ваксините са доста сложни и съвсем обикновен човек с посредствено образование ще е още по-затруднен при вземането на решение. лекарите и другите специалисти са 50:50, какво остава един обикновен родител да разбере от висотатаа на своята некомпетентност!

# 177
Да видим как ромите ще посрещнат безплатната ваксина. Нямам търпение да прочета първите новини за пребити здравни медиатори в махалите Simple Smile Или може би ще се прилага подборна агитация - само на кротките овце, най-добре в училищата?
За тях остават предвидените 25 % освободени от риска.
За кротките овце - 75-те %. Някой по-напред абсолютно правилно забеляза - уж ваксината не е задължителна, а вече е поставена целта от 75 % ваксинирани!

# 178
Тази ваксина допринесе за безброй спонтанни аборти в световен мащаб.Сьщо така стерилизира безброй жени/момичета.
Смьртните случаи са сьщо в статистиката и не са малко.
Пазете се!!

# 179
Чуя ли за ваксина срещу вирус, винаги се сещам за филма "Аз съм легенда" с Уил Смит....Които от вас са го гледали знаят какво се случи с населението при една такава мащабна ваксинация срещу вирус, причиняващ рак   Rolling Eyes Май сценаристите не са далеч от истината....

Аз няма да ваксинирам моето дете с тази ..... неясно каква ваксина. Плащам си глобата като поп, ако има такава, па каквото ще да става.

Общи условия

Активация на акаунт