Държавата ще ваксинира 75% от 12-годишните момичета срещу рак на маточната шийка

• 17 072
  • 347
  •   1
Отговори
# 225
нова, не искам да съм твърде скептична, но повечето лекари също не биха се справили със съответната документация според мен.

За съжаление, познавам твърде малко лекари, които продължават да четат след като завършат. Съвсем отделен въпрос е какво са научили в университета.

Но това е встрани от темата малко.

Аз мисля, че само времето може да натрупа достатъчно статистика за действието на тази ваксина.

За себе си нямам големи съмнения, че предпазва. Въпросът е доколко и на каква цена.

# 226
Да видим как се раздават нобелови награди на "аворитети" като например откривателят на Папилома вирусът,който отвори път на ваксината срещу РМШ чрез корупция на Астра Зенека

http://www.thestar.com/news/world/nobelprize/article/555701--nob … ze-probe-launched

Part of the Nobel Prize in Physiology or Medicine was awarded this fall to Harald zur Hausen, a German scientist who discovered the links between human papilloma viruses and cervical cancer. The discovery could be a financial bonanza for AstraZeneca, which holds the patents on ingredients in the vaccines used to fight the viruses. AstraZeneca stands to make millions from Gardasil, made by Merck, as well as GlaxoSmithKline's Cervarix, thanks to patents it holds.

Ама кой ли вярва на шведската комисия...и те са едни конспиратори... Joy

# 227
И какви са изводите на следствието? За 4 години трябва все донякъде да са стигнали.

# 228
Няма как да си грамотен във всички области и се налага да подбираш на кого да се довериш.
То не е и нужно човек да е специалист във всички области.
Но популярно изследване, обобщено например така:
"При тестването на две тестови групи от по 100 жени, едната - с ваксина против рак на МШ, а другата-контролна, бе установено следното:В групата на ваксинираните има 3 (три) заболели жени от РМШ.В контролната група заболелите от РМШ са 19.Следователно можем да заключим , че....."

Това е съвсем профанско.Но за да има изобщо изследване в тази посока, трябва да минат поне 30 години от първите ваксинирани момичета.Сега те са ....опитни зайчета.
А дали един родител ще се довери на "...очаквани резултати....", без никакви доказателства, си е изцяло лично негово решение.
С колкото и специалисти да се консултирате, никой от тях не може да каже със категоричност , нито "Да, полезна е.", нито "Да, вредна е!"
Просто не е минало достатъчно време, за да се знае нещо с поне 50 % сигурност.

# 229
С колкото и специалисти да се консултирате, никой от тях не може да каже със категоричност , нито "Да, полезна е.", нито "Да, вредна е!"
Просто не е минало достатъчно време, за да се знае нещо с поне 50 % сигурност.

Съгласна съм.  Peace

Аз съм чувала и двете мнения от гинеколози.

# 230
Просто се опитвам да ти кажа, че си толкова далеч от съответната материя, че нито можеш да намериш адекватна информация, нито да я разбереш.

Същото важи и за мен, затова не се и опитвам.

Малко приличаш на човек, който държи да му докажат, че електроните съществуват (по възможност и със снимки) преди да си пусне лампата...

Няма как да си грамотен във всички области и се налага да подбираш на кого да се довериш.

ПС Като чете Wikipedia, разбра ли какъв е механизмът, по който се счита, че се причинява рак?

Ако ти си далеч, как можеш да прецениш кой  колко е близо? Аз не бих могла.  Sunglasses Както и не бих могла да определя кой каква информация би смлял и по какъв начин. Ако един се отказва да търси, то това не е задължително да важи за друг. Пак си е чисто личен избор.
Смешно е да  се обсъжда невъзможността ни да възприемем и разберем нещо, което още никой не е представил.
Къде държа да ми се "доказва" нещо? Не  медицина, а обикновен български не разбирате. Аз  зададох едни въпросчета. Не ви карам ни да оборвате, ни да подкрепяне нещо.  Simple SmileТърся информация, а тя следва да има качеството на обективна такава и да не носи емоционален товар. 
Някой друг ще опита ли все пак да даде изобщо отговор на въпросите, или ще си плещим общи приказки на едро кой какво евентуално би могъл или не би могъл да разбере? Wink

А какъв е проблемът да запитам кой е открил и изолирал въпросният вирус? Историята човеческа познава твърдения, които са били приемани за доказана истина /че и хора питащи и съмняващи се са били убивани, само поради проявите на съмнение/ стотици години, хилядолетия, а след това са се сринали.

# 231
-Нямам дъщеря, но ако имах, щях да я ваксинирам.
-Пострадали има при всички ваксини, които са в задължителния календар, това не значи, че трябва да спрем да се ваксинираме.
-Не е вярно, че ваксините и лекарствата не се тестват след кличничните тестове  и преди масовото им производство и приложение и върху хора. Участвала съм в тестването на експириментални лекарства и пак ще участвам. Не се чувствам опитно зайче. Няма друг начин да се открие лечение или превенция, ако не се прилага върху хора. Просто съм учудена от твърденията за децата - опитни зайци.
-Глупостта ходи по хората, не по гората.

# 232
unadaptable, как точно и върху кого се тестват ваксините, предназначени за бебета и малки деца? Не ги тестват изобщо върху хора. Не и преди да ги пуснат на пазара.
Експериментално лекарство е едно, него го взимаш по желание най-малкото. За ваксините те задължават, поне в нашата страна.

# 233
Досега никoй от яростните защитници на ваксината не посочи сериозна публикация за случаи, в които ваксината е противопоказна. Дори за утвърдените, стари ваксини, има такива случаи.
Дори да имам принципно доверие на тази ваксина, никога не бих си играла на руска рулетка със здравето или живота на децата ми. Напълно безвредно лекарство няма.
Процентите увредени, дори и минимално никак не ме интересуват. Ако се случи на детето ми е 100%.
Всеки има свободната воля да си взима сам решенията.
Да си носи последствията от тях също.

# 234
Тази ваксина е по желание, доколкото разбрах.... Rolling Eyes Как да се намери начин за сигурна превенция срещу едно широко разпостранено коварно заболяване, ако не се прилага върху хората? Най-напред е доброволно, но с подобни нагласи как да има доброволци? не разбирам нагласата: страх ме е да не съм от пострадалите от ваксината, обаче искам защита срещу тази болест. Тя как да стане? Не знам какво да кажа за постовете: докато дойде ред за нас, вече ще се знае дали има странични ефекти.... Crazy Ами, ако всички откажат как ще се провери? На уплашените- вече е прилагано в други страни, не сме първите опитни зайци. Така че: спете спокойно деца! Mr. Green

# 235
  • Варна
Защитниците на ваксината дори темата не са прочели внимателно. Там, в началните страници имаше линк към филм, показващ пострадало момиче от конкретно ваксината Гардасил. Е, имаше и случай на починало бебе. Но нищо, важното е общото "благо". Какво тук значи някаква си инвалидност или смърт.

# 236
Ами именно, защото е прилагано, unadaptable. има достатъчно пострадали, най-вече в USA, ако спомените не ме лъжат.
има и доста аларми от утвърдени специалисти, в различни държави. Аз лично не мога да ги пренебрегна. Тези, които могат, евала! Аз толкоз смелост нямам.Дано не пострадат само.

# 237
unadaptable, далеч не е сигурно как точно и дали ваксината реално действа.
За мен лично е по-сигурна превенцията, честите прегледи, цитонамазки и т.н. Отколкото нещо съмнително, за което обаче се тръби как ще предпази от рак. Колкото предпазват противогрипните ваксини, толкова и тази ще предпазва от каквото и да било...
Да не говорим, че лично според мен ще се получи и друг ефект. Момичетата решават, че ваксината ги "пази", може би и не само от рак....тотално зарязват употребата на презервативи, щото нали ги "пази"....и се започва бум на всякакви други ППБ, и СПИН. Прекрасно...

Приятно ми е - Богиня!, има още доста филмчета и клипове в ютуб, които дават разказите на момичета и жени с тежки увреждания от ваксината и дори смърт. Който желае, винаги може да си намери информация.

# 238
  • Варна
Мирама, аз съм ги виждала, но някои хора явно не са. Или си мислят, че на тях това не може да им се случи.

# 239
Мирама, аз съм ги виждала, но някои хора явно не са. Или си мислят, че на тях това не може да им се случи.

И да са, сигурно си казват, че не може да е истина...

Общи условия

Активация на акаунт