Държавата ще ваксинира 75% от 12-годишните момичета срещу рак на маточната шийка

• 16 663
  • 347
  •   1
Отговори
# 240
  • София

Всъщност този вирус къде и как е изолиран, не антителата, вирусът? Би ми било интересно.

ЧПВ обединява около 200 различни вируса. Някои се смятат за високорискови, а други нискорискови.
Склонна съм да вярвам, че някои от тях в момент на отслабен имунитет могат да предизвикат РМШ. Обаче интересно за мен е, че се посочва, че около 30% (само) от тях се предават по полов път. Интересно ми е другите как се предават. Според мен на практика (а и това съм го чела някъде) ЧПВ е навсякъде от нас и почти всеки човек е имал допир до него (тях).

# 241
  • София
Според мен на практика (а и това съм го чела някъде) ЧПВ е навсякъде от нас и почти всеки човек е имал допир до него (тях).

Не само, че всеки човек е имал допир, но на практика всеки е носител на различни видове ЧПВ. Което сигурно ги прави удобни да бъдат нарочени за причинители на рак.

# 242
Глаксо Смит Клайн (ваксини производител) е глобена за експерименти вьрху бебета и деца в Южна Америка,които са довели И до смьртта на 14 бебета.
Фалшифициране на доброволния избор на родителите и още безброй тьмни методи,така типични за тях.И не само за тях.
http://en.mercopress.com/2012/01/04/gsk-argentina-fined-for-expe … rom-poor-families

И за да не се връщат зверствата от втората световна война е добре да се поглдне този линк на Уикипедиа.
http://en.wikipedia.org/wiki/Human_subject_research

Някои хора искат да се учат по последния метод на Конфуциус.Всеки избира своя път. Peace

By three methods we may learn wisdom: First, by reflection, which is noblest; Second, by imitation, which is easiest; and third by experience, which is the bitterest.
Confucius

# 243
Т.е. когато очаквате да прочетете за ползите от ваксината търсите проценти, големи групи и дълги периоди, и пак не им вярвате? А когато става въпрс за смърт сте склонни да повярвате на произволно филмче, без доказателства, без допълнителна статистика и т.н.?
Ал Фаси, кой и къде е казал, че ваксините нямат страниччни ефекти? Аз лично и един линк не съм си позволила да дам, поне не и медицински, защото смятам, че е доста наивно и обидно да водим подобна комуникация. Да, всички известни и наблюдавани негативни ефекти- въпреки световната фармацевтична конспирация- се описват в листовките. Да, те съществуват, да, има и лекарства, за които след години е изскочило нещо ново и негативно. И да, това е валидно в една или друга степен за всяко едно лечение и лекарство, което съществува.
Един разумен и полезен разговор можеше да протече по съвсем различен начин, но тук уви е невъзможен- между зомбитата, конспирациите, колибкаточкаком и останалите елементи.

# 244
GlaxoSmithKline наскоро бяха осъдени да платят и 3 милиарда долара глоба заради измами при продажбата на медикаменти (най-големия медицински скандал, свързан с измама в САЩ досега)

# 245
  • София
На практика ние нямаме надеждна информация по въпроса. Затова лично аз се осланям на интуицията си - щом нещо ме притеснява, значи наистина има причина за това, и тя не е, защото аз съм изперкала.

# 246
Много моля някои от любителите на тази ваксина да ми обясни как като само 30% от ХПВ щамовете се предават по полов път, а ваксината е за девствени деца, т.е. незасегнати от ХПВ, като как точно се гарантира незасегнатостта им, за да е ефикасна вксината.
Колко точно невеж трябва да е човек, за да не види противоречието тук?
Дотук, аз лично, от аматьорите на ваксината, не видях нищо по-сериозно като pro-аргумент от "защото  е така и е ефикасна" , троп с краче!

# 247
Рокси, какви други, ако не медицински линкове да се дават, за де се има доверие на информацията? Аз лично не вярвамм в конспирации, не съм и давала такива псевдонаучни линкове, напротив.
И така де, аз това питам, къде са официалните изследвания, публикации и прочее, за страничните ефекти и противопокажност на ваксината, при коu заболявания е противопоказна, защо в Канада се слагаха 3 дози през няколко години, а другаде една доза само, или няколко през месец-два.
Една-единствена научна публикация ще ми е достатъчна.
Научна публикация, пак повтарям, не об6ти приказки на кило. Сериозен, достоверен източник.
Дребнички въпросчета имам, ама не и безсмислени. Освен ако не се слага на които както и когато дойде, важното е едни пари да се пораздвижат и едни неща да се експериментират.

# 248
Рокси, какви други, ако не медицински линкове да се дават, за де се има доверие на информацията? Аз лично не вярвамм в конспирации, не съм и давала такива псевдонаучни линкове, напротив.
И така де, аз това питам, къде са официалните изследвания, публикации и прочее, за страничните ефекти и противопокажност на ваксината, при коu заболявания е противопоказна, защо в Канада се слагаха 3 дози през няколко години, а другаде една доза само, или няколко през месец-два.
Една-единствена научна публикация ще ми е достатъчна.
Научна публикация, пак повтарям, не об6ти приказки на кило. Сериозен, достоверен източник.
Дребнички въпросчета имам, ама не и безсмислени. Освен ако не се слага на които както и когато дойде, важното е едни пари да се пораздвижат и едни неща да се експериментират.

Ако наистина имате сериозни въпроси, ще се постарая да отговоря. И ако може да се кон кретизира какво точно искате да знаете по-подробно.

По въпроса за неполовото предаване-има щамове, които причиняват други състояния. Хората дървета всъщност са такива, но не бих искала да пускам снимки, доста са брутални. Просто гугълнете, но наистина не е за хора със слаби сърца.

p.s. Всъщност сега се замислих, че вероятно каквито и линкове да ви дам към сериозна литература, вие няма да ги оцените и разберете, защото просто нямате необходимите знания. Така, че вероятно ще ви пратя едно-две неща на лични, но бих ви била благодарна, ако не ми губите времето излишно, в случай, че сте предубеден/а.

Последна редакция: пт, 27 юли 2012, 23:28 от Хеликаза

# 249
Ако измислят ваксина срещу бета хемолитичен стрептокок ще си сложите ли? Не причинява рак, но може да причини други доста сериозни състояния.

# 250
Цитат
Т.е. когато очаквате да прочетете за ползите от ваксината търсите проценти, големи групи и дълги периоди, и пак не им вярвате?

Такава информация все още никой не може да даде.Просто защото първите ваксинирани са все още почти деца.На кое точно да вярваме, като реално няма нито едно доказателство все още, че въпросната ваксина ще действа според очакванията?

Цитат
А когато става въпрс за смърт сте склонни да повярвате на произволно филмче, без доказателства, без допълнителна статистика и т.н.?

Във филмите, които аз съм гледала, не става въпрос за някаква си смърт.Родители на засегнати и увредени от ваксини деца говорят пред Конгреса на САЩ, с реални примери, с реални искания и предложения към правителството.Защо един родител ще лъже за увредата или смъртта на детето си?

Цитат
....... има и лекарства, за които след години е изскочило нещо ново и негативно. И да, това е валидно в една или друга степен за всяко едно лечение и лекарство, което съществува.

Лекарството е нещо различно от ваксината.Него го взимаш по необходимост, защото ВЕЧЕ СИ БОЛЕН от нещо и очакваш то да ти помогне.И ако нямаш кой знае какъв избор, просто се примиряваш с негативите му, очаквайки точно теб да те подминат.Или поне да са по-малки от ползата му за болестта ти.
Докато ваксината срещу РМШ е една химера.Дори и заразена жена с ЧПВ, не е сигурно, че ще развие рак.Има толкова много фактори още ,които провокират ракови заболявания.
Та идеята "да се ваксинирам, за да не се разболея от нещо имагинерно, особено след като има и други, далеч по-безобидни начини да се предпазя..." ми звучи .....  наивно.Да не използвам думата, която напира на пръстите ми....

# 251
Хеликаза, съвсем не питам, за да се намирам на приказка.
Темата е важна и сериозна и е меко казано просташко да се взима на подбив и почесване на език, клавиатура и каквото там някои го сърби.
Както казах, в конспирции, рептили, извънземни, трето-пето-десето око и врачки не вярвам.
Благодаря за информацията предварително.

# 252
Аз съм на 37 години, дъщеря ми е на 13 години, т.е. няма да бъдем ваксинирани срещу рак на маточната шийка от държавата. Интересно ми е държавата как предвижда превенцията за нас двете. Цитонамазката не е част от профилактичните прегледи по НРД.

# 253
Аз лично не се чувствам компетентна медицински, да разисквам принципни постановки пък съвсем. Затова се доверявам на написаното в листовки, на лекарски препоръки, на това, че лекарствата в обръщение в белите страни са минали максимално висока бариера.
Съжалявам, не помня ти точно какъв линк си пуснал/а, изобщо извън последното ти мнение не помня тезата ти. Това, което ме провокира да пиша, бяха всички конспиративни ню ейдж и т.н. истории, за не ги изреждам пак.
Янечек, дори не съм и чувала  Embarassed, та нямам мнение. Докато бях в България се замислях за ваксина за хепатит, защото съм чест посетител в зъболекарски кабинет и поне преди години имаше доста случаи на заразени ( така бяха обявени в пресата, официална статистика не съм чела). След това се заколебах дали съм достатъчно рискова, а сега вече изобщо спрях да я мисля.7
И по темата горе долу, докато се рових да търся в различните страни на колко време се препоръчва цитонамазка, попаднах на данни за САЩ- веднъж на 3 години преди 65 годишн възраст  Confused интересно ми е някой ако знае дали това е резултат от финансови агументи, или имат някаква различна от европейската картина на заболеваемост.

# 254
Ами Рокси  именно за това и аз говоря. Къде ги проучванията, на които да се базират листовките с изредени странични ефекти?
ни най-малко не искам и не мога да давам професионално мнение за нечия научна публикация. Мога да се информирам обаче. Нали и листовките се четат със същата цел, да се информираме, не да им правим анализ?

Общи условия

Активация на акаунт