За почитателите на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 6

• 57 618
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Моят екземпляр на "Гордост и предразсъдъци" не е такъв готин  Heart Eyes, а един лилаво-никакъв стар  Crossing Arms Rolling Eyes Може би новите издания са по-луксозни  Thinking

# 376
# 377
А, аз пък няма да си замълча  Grinning. Защо роклята-поезия не е върху Кийра? Ами Кийра и в "Гордост и предразсъдъци" беше ли облечена на нивото на аристократка... "Той е благородник, аз съм дъщеря на благородник, дотук сме равни". А за добрия вкус на лейди Мери вече си споделих впечатленията... и освен това, тя самата е много впечатляваща. Перегрин, благодаря ти за снимките - тази Анна Каренина вече наистина може да ме изкуши. Кой кой е от останалите?
Ване, "Кранфорд" ме разкиска от първите изречения. Елизабет Гаскъп звучи страхотно на български, тази книга ще има да я препрочитам!

Последна редакция: пн, 24 сеп 2012, 22:34 от Suriyotay

# 378
Лейди Мери играе принцеса Мягкая  newsm78  Crazy
http://www.imdb.com/character/ch0104809/
(не знам каква е героинята й, не съм чела романа  Blush). Може би превъзхожда Каренина като ранг/титла/статут/положение/финанси  Thinking Каренина, графиня ли е  newsm78  Blush

# 379
Уф... Анна Каренина е графиня, мисля. Те там не са принцеси, а княжни - дъщери и княгини - съпруги на князете. Определено превъзхождат графовете в статуса. И аз не съм чела романа, нито мисля да чета... да се връщам сега на "Кранфорд"  Grinning. А, моят екземпляр на "Гордост и предразсъдъци" е още по-стар от твоя и го скъпя страхотно - с твърди корици и безупречен превод. Навремето, като не можех да се добера до него, взех да го преписвам...

# 380
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Княжните отговарят на херцогините в западно-европейската йерархия Peace

Suriyotay, от предпоследния ти пост разбрах точно нищо, та и като не замълча, пак резултатът все същия Wink

# 381
О... ами възприемам лейди Мери като по-красива, по-талантлива и с по-добър вкус от Кийра. Макар че дрехите си зависят от гардеробиера на филма в творъде голяма степен  вероятно Grinning. Така става ли, Джой? 

Последна редакция: пн, 24 сеп 2012, 23:23 от Suriyotay

# 382
Така става, има вид на оформена мисъл. Разбрах те идеално, и също ще замълча Grinning.

# 383
  • София
мммм! как ти го рекнаха за кийрето... всъщност тя ми е в категорията на Кристен - отворена уста, неприятна захапка и неориентирано изражение. Сэжалявам... буквите просто излезнаха изпрод пръстите ми сами. Знам, че те обичам и шми простиш!

# 384
А, аз не се сърдя Laughing. Вие имате правото да харесвате въпрсоната дама с мъжка муцка, както аз- Кийрето със зяпналата уста. А тебе те разбрах и като замълча Joy Hug

# 385
  • София
А, аз не се сърдя Laughing. Вие имате правото да харесвате въпрсоната дама с мъжка муцка, както аз- Кийрето със зяпналата уста. А тебе те разбрах и като замълча Joy Hug

Mr. Green

# 386
  • София

Joy Joy Joy Joy

Още вчера изгледах втората серия на Абито, та
Скрит текст:
поправих си меннието и аз за американската баба - хареса ми, но не съм сигурна, че старата графиня е на същото мнение  Joy. Обаче с лейди Мери са голяма работа - какви усилия полагат, и как не им се получават нещата - доста ще им е трудно да спасят Даунтън. Хем я разбирам Мери, хем наистина животът се променя - май на нея и е най-трудно от сестрите си да го разбере. Сигурно никога не съм споменавала  Joy, че харесвам Идит, най-вероятно защото е...не черната овца, но..абе как е на бг underdog?  Embarassed Та много забавна серия, която ще разтресе всичко мило и драго на Карсън, горкият, той още по-трудно приема новото време  Crazy И няколко тъжни елемента Sad. Иска ми се историята на Бейтс да се поразвива по-бързо, Ана обаче е страхотна - много ми харесва, а как приятно говори...а иначе downstairs се очертават големи интриги.

# 387
  • на кого му пука
О, ужасно се зарадвах на "Кранфорд"-а в Читанка-та! Страхотно. Книгите са винаги по-различни от филмите.
Ето линк за осми епизод на "Кристи" в Мастърс-а:
 http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=81198
Много му се зарадвах, защото и на мен тегленето на втори сезон ми върви повече от мудно. Докато го изтегля въобще, сигурно ще излязат всичките 19 епизода в Мастърс и направо ще го трия.

Suriyotay,
в предвид големината на файла ,да разбирам ли че са първите два епизода-сляти от втори сезон?

И една красавица от наградите "Еми"

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 10:35 от случайна непозната

# 388
  • срещу двата комина :)))
и аз изгледах Абито, хареса ми много епизода, но в селдващите ще са големите интриги  smile3508

# 389
Започнах да чета Кранфорд, още съм в началото, но книгата много ми харесва. Отново благодаря на Вени Hug!

Общи условия

Активация на акаунт