Гримиране - идеи, продукти и предизвикателства - 11

• 37 208
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, кажете някой свестен продукт за хайлайтване на костта под веждата. Нещо, което да не е като брашно Rolling Eyes, че явно с бели сенки няма да ми се получи.
За белия молив, нанесен на водната линия, харесвам се така, но има един момент, в който започва да се събира и да си личи по миглите и тогава вместо ефект, по-скоро на дефект заприличва.
Май трябва да пробвам и аз със някакъв телесен цвят, а не с бяло.
А базата за сенки, нямате ли чувството, че ви омазнява повече клепачите. Аз сякаш още не мога да се убедя в смисъла да се ползва такова нещо или просто нещо не правя както трябва.

# 76
  • в 1001-та нощ
базата я нанасям, като крем, после слагам сенките и те попиват в нея и я пресушават, ако така мога да се изразя, но клепчите ми не са мазни  Peace

колко слагаш  newsm78 пробвай с по-малко или по-голямо количество - експериментирай  Peace

за под веждата напоследък ползвам телесни леко перлени сенки или други светли - които с една кръгла - цилиндрична четка преливам - с нея ми е най-удобно  Peace

# 77
  • София
buttinsky, от както и открих "чалъма" Mr. Green на базата за очи на Есенс, сме двете неразделни с нея. Hug
Нанасям по- пестеливо и изчаквам задължително да изсъхне хубаво. Действам на принципа на художник, подготвящ платното за рисуване. Там се чака и дни, ама в нашият случай е не повече от 5-10мин. Mr. Green
След като изсъхне хубаво върху клепача, става повърхността му суха като намазана с тебешир и "рисуването" после става много по- лесно отгоре. Даже тенденцията е по-скоро да изсушава базата, отколкото да омазнява клепача в този случай. Peace

# 78
Не знаех, че трябва да се чака. Значи за гримиране преди работа няма смисъл да слагам - няма толкова време просто.
Но сега през уикенда ще пробвам да подготвя платното, да видим каква фреска ще издокарам Laughing

# 79
  • София
а можете ли да познаете коя е тази Малефисънт  Sunglasses Аз, ако не знаех предварително, никога нямаше да я позная
Тази уста никога не мога да я сбъркам! Grinning
Удивителна е Джоли! Обожавам я и страшно и се възхищавам! Hug

# 80
  • София
Не знаех, че трябва да се чака. Значи за гримиране преди работа няма смисъл да слагам - няма толкова време просто.
Но сега през уикенда ще пробвам да подготвя платното, да видим каква фреска ще издокарам Laughing
Да, това е всъщност хватката на тази база!
Правиш си сутрешният си тоалет и преди да нанесеш фдт/пудра/крем/ББ -там каквото ползваш, започни първо от базата.
Правиш си кафе, и пр. и пр. да мине "технологично" време. Като стигнеш до сенките, хубаво повдигаш брадичката нагоре и свеждаш клепачите максимално надолу, за да видиш дали в гънките им има незасъхнала база. Излишното количество доразнасяш с пръст, до идеална равна повърхност. Чак тогава започваш с четките. Пробвай така! Peace

# 81
  • в 1001-та нощ

тя чака 5-10 мин, в които можеш да правиш нещо друго ... примерно да оправиш леглото или ... да направиш кафе ....

аз не чакам, но моята база е друга

buttinsky  newsm78 твоите клепачи мазни ли са  newsm78

по-суха и изсушаваща е базата на NYX, която имам, може би и затова някак по-не ми харесва  newsm78

П.П .... аз не случайно - преди време питах за базите, които ползват момичетата, защото ми направи впечатление колко различни са тези, които аз съм ползвала и явно всеки трябва да си намери своята  Peace Peace но бих пробвала още  Heart Eyes

# 82
a.l.e.n.a, да, мазна ми е кожата и клепачите ми се омазняват бързо.

# 83
  • в 1001-та нощ
може би тази "мазнина" прави това, което при мен прави базата при нанасянето

базата прави един тънък филм, за който сенките залепват по-здраво и не падат, не се ронят по веждите така, както би било без база - все едно ги нанасям на стъкло - да се пързалят

върху база - по-лесно преливам - различно ми е, но клепачите ми не са мазни .... може би затова ти не виждащ голяма разлика

също и трайността е по-голяма, но това се вижда след часове, не при нанасянето ... а аз ползвам базата и за коректор на червени точки ....

повече ли слагаш от базата или по-малко ...аз като че ли предпочитам да е по-малко, добре разнесено .... и става, като повърхност с добро  сцепление  Peace

# 84
Страхотно любимата ми бронзова тема ще спечели май... Mr. Green

# 85
За мен базата за сенки също е много важна  Peace Аз си слагам крем около очите /без подвижния клепач/ и ако не сложа база, сенките ще се мажат гадно  Rolling Eyes А на подвижния клепач без база няма начн да докарам хубава очна линия /поне с гел/, защото близо до миглите ми е леко по-мазен и не става добре. Като сложа база всичко се изравнява и става супер  Peace Аз ползвам бурканчето на АртДеко, не чакам след като я нанеса. Тя и без тава е малко суха. Ще видим тези дни, като си купя минералната, как ще е с нея.

И аз вече нямам търпение за срещата  Crazy Момичета, пооглеждайте се за моята физиономия, защото аз съм си кьорава  Mr. Green Макар, че русата коса на Жаки сигурно се забелязва от далече  Mr. Green

# 86
повече ли слагаш от базата или по-малко ...аз като че ли предпочитам да е по-малко, добре разнесено .... и става, като повърхност с добро  сцепление  Peace
Малко слагам, колкото да ми се оцветят в по-светло клепачите.

# 87
  • София
buttinsky, каква база ползваш?

Весе, няма какво да се оглеждаме. Като влезеш сигурно ще те питат за резервация. Тя е на името на Адриана.

# 88
Аз ползвам бурканчето на АртДеко, не чакам след като я нанеса. Тя и без тава е малко суха. Ще видим тези дни, като си купя минералната, как ще е с нея.

Изсъхва почти веднага. Докато размажа второто око, на първото е изсъхнала.  Peace

# 89
И при мен с АртДеко няма нужда от чакане, слагам съвсем малко, иначе ефектът е обратен. С тази на ЕЛФ разнасям докато изчезне всичко излишно, изсъхва за има-няма половин минута и почвам да рисувам. Двете ползвам с различна цел. АртДеко ежедневно, дори без сенки, само с очни линии и моливи, тъй като съм с много мазни клепачи и бързо-бързо линията се пренася и по костта; идеална е за хайлайтер, понеже има много фин блясък. ЕЛФ слагам, когато ще се гримирам "наистина", т.е. със сенки и всичко, тъй като изравнява добре цвета на клепача, а сенките остават на него колкото е необходимо, без да се размазват.

Общи условия

Активация на акаунт