Идеи, стартиране и развитие на бизнес 18

• 78 994
  • 810
  •   1
Отговори
# 675
EliMery , благодаря че отговори на моето питане. Аз продължавам да умувам.....

Мога да ти дам друга идея. В нашия град има количка за кафе, която е поместена лятото в морската градина, а предполагам, че зимата е на друго оживено място. Количката е мн стилно направена и разбрах, че и кафето било мн хубаво. В друга тема четох, че това било на франчайзиг, но за съжаление не помня името на фирмата.

Дребният бизнес може да пробие само с новаторство, нестандартни идеи и уникални услуги.  

# 676
Може би е новаторско, но нещо не е моята идея. Искам да е нещо в магазин , на закрито.

# 677
Може би е новаторско, но нещо не е моята идея. Искам да е нещо в магазин , на закрито.
Ами направи машината за мелене с монети, като кафе машина. Поставяш я в някой магазин, който предлага кафе на зърна, и желаещите да пускат 20- 50 стотинки, и да си мелят. Може и красиви кутийки за смляно кафе да пуснеш покрай меленето. Защо да плащаш наеми и заплати, като по-ефективно е да ползваш готова комбинация (магазина с клиентите му)? Отделно, по-лесно е да преместиш една мелачка, отколкото цяло магазинче, и и местата, където може да я разположиш са повече от свободните магазинчета.
Глупаво е да правиш "същото по същия начин в съседния квартал" — това е за големите. Като си "малък", е по-добре е да ги  "застреляш от засада" — същото по друг начин.  Peace

# 678
  • София

Мога да ти дам друга идея. В нашия град има количка за кафе, която е поместена лятото в морската градина, а предполагам, че зимата е на друго оживено място. Количката е мн стилно направена и разбрах, че и кафето било мн хубаво. В друга тема четох, че това било на франчайзиг, но за съжаление не помня името на фирмата.

Дребният бизнес може да пробие само с новаторство, нестандартни идеи и уникални услуги.  

http://kafenakolela.bg/home.html

Предполагам имаш предвид това. Идеята звучи интересно и наистина новаторско, имат и франчайз, но като знам каква мъка е с местата за тази търговия поне в София.......
Ако се ангажират да осигурят и място, вече е друго.

# 679
Оставам с впечатление, че ние трябва да предлагаме варианти, а ти да ги отхвърляш. Замисълът на темата обаче е ТИ да имаш идеи и заедно да разсъждаваме върху тях. Това се отнася и за потребителката искаща да работи "нещо си с деца".

# 680
Магазинският бизнес се пренесе в МОЛ-овете и хипермаркетите, що се отнася до хранителни продукти и дрехи.

# 681
Октопод с рокля , не е вярно твоето впечатление. Просто исках да чуя мнения за идеята си и ги получих, за което благодаря  Hug Те между впрочем съвпадат с моите предположения и сега продължавам да си доразработвам идеята.

# 682
Здравейте, не съм влизала отдавна в Бг мама, защото не ми остава никакво време в последните месеци. Не съм чела много назад, само последните 1-2 страници.

Ето ви място, което да посетите за нови идеи: http://www.franchising.bg/expo/
Ако някой вече е давал линка, извинете Simple Smile

# 683
Всяко събитие, което посетиш може да е полезно за бизнеса защото най-малкото ти разширява кръгозора. Дори да отидеш до химическото чистене на ъгъла, пак ще научиш нещо когато си любознателна и дейна личност.

# 684
  • София
сериозни теми сте захванали....не съм в състояние да коментирам....но влизам да ви споделя, че ни предстои надзорника да си събере екипа и да узакони помещението. Надяваме да си свърши работата бързо и да отваряме. Заредили сме вече, останаха дреболии и един проблем със стъклото - едно от стъклата на витрината е с едни петна, които с нищо не излизат- препарат, оцет и какво ли не.....Sad Съседният магазин споделиха, че е било ужасно мръсно преди година от нещо излято от 1 етаж и при чистенето може да е наранено. Остана да пробваме със спирт. Другото ми разочарование е, че не уточних с печатницата размера на рекламата по двете стъкла и са направили линията много тясна. Горното пространство ми стои голо, но ще търся нещо висящо отвътре да закача- представям си нещо ярко като цвете от хартия или друг материал или друго...още ми е смътно, но искам да е по-арт...Simple Smile

Благодаря за всички споделени идеи и съвети..... и специално на Октопод с рокля   bouquet

Поздрави на всички!

# 685
Преди няколко дни си мислех какво правите. Ще ти изпратя на ЛС контакти на една фирма, с която работим относно препаратите за почистване. Ще ти кажат с какво да оправиш петното.

За арт-дупката можеш да купиш цветно фолио и от интернет да свалиш шаблон, по който да изрежеш букви, символи, орнаменти и т.н. Ако не ти е ясно как ми пиши Wink

# 686
  • София
благодаря ти.....Simple Smile...ще ти пиша и пратя снимки да помислим Simple Smile Поздрави!

# 687
Гледам, че пишете за франчайзинг изложението. За хора, които се чудят какъв бизнес да започнат е добре да събират информация от всякъде и такива изложения също са от полза. Аз съм ходила няколко пъти на това изложение и мога да кажа, че личното ми впечатление е, че условията не са изгодни. Повечето фирми изискват капитал от няколко десетки до стотици хиляди левове за старт, а след това повечето от тях имат условия да им плащате месечен % от оборота. Условията им можете да ги видите на сайта. Като цяло мога да обобщя, че това не е за хора прохождащи в бизнеса, а за такива, които се чудят къде да инвестират парите си.

Вендинг машините. Идеята е чудесна, доходоносна, сравнително нисък начален капитал за старт, подходяща за начинаещи бизнесмени. Има обаче едно голямо "НО" и това е свързано с мястото, където ще сложите машината. За нашия град знам, че не случаен човек държи всички ключови места.

# 688
Интересна и много полезна тема. Супер!

# 689
Октопод с рокля, интересно звучи за училището на децата. Ще дадеш ли линк?

Общи условия

Активация на акаунт