Идеи, стартиране и развитие на бизнес 18

• 79 012
  • 810
  •   1
Отговори
# 660
Vera-vera, нещата които съм правила с агенцията не ги снимам и качвам при мен, това са били тяхна услуга и поръчка, не мои  Simple Smile може би не стана ясно - била съм помощник флорист, а не главен.
А както казах помещение имам, но не искам да поддържам цветя, които да умират и да плащам фирата им. Не искам цветарски магазин, а един вид ателие Thinking

# 661

*Dreaming, трябва да доразвиеш идеята за кафе. Има много варианти и трябва да обмислиш какво искаш, за да можем да ти дадем съвет. Като цяло е задача за хора с добри възможности за инвестиция.

Ами аз идеята си я имам. Други неща около реализацията ме вълнуват както и някои страхове.
Какво значи добри възможности за инвестиция ? Аз не искам бар в центъра на голям град,а кафенце бе мъничко бе ню ню  Mr. Green
Огледай се в обявите за такива кафенета,които се дават под наем за да се ориентираш в наемите. Ако няма да купуваш оборудване,то тогава търси напълно обзаведено. Намери какви разрешителни и документи ти трябват/в нета има много инфо/ Гледай мястото да има малка градинка и ако можеш да привлечеш майки с деца,ще е добре за теб. Много е важно мястото за да ти потръгне бизнеса.

# 662
Vera-vera, нещата които съм правила с агенцията не ги снимам и качвам при мен, това са били тяхна услуга и поръчка, не мои  Simple Smile
А както казах помещение имам, но не искам да поддържам цветя, които да умират и да плащам фирата им. Не искам цветарски магазин, а един вид ателие Thinking
Не го прави цветарски магазин,а просто ателие,офис или нещо в което да посрещнеш клиента. Ще ти трябва и каталог с почти всички видове цветя,за да може клиента да види от какви цветя точно ще е аранжировката му. Не всеки знае,какво е еустома например. Пусни си рекламни флаери по фирми и дом на младоженците/ имате доста такива,но не знам дали може като при нас да си плащаш за реклама и да ти дават флаерите/ Обиколи ресторантите,които правят сватби и също поговори с тях. За теб е важно рекламата и най-вече от доста места да те предлагат за да направиш име и след време хората сами да идват при теб. Това е същото като при една сватбена агенция,която сега прохожда.

# 663
...
Сравняването на двете сфери е като "Искам да съм пилот" - "Стани шофьор" Simple Smile
Шофьорите във Формула1 също са пилоти, и то по-близо до военните пилоти... и доста по-известни.
Ти си знаеш на къде те влече...  Peace

Последна редакция: ср, 24 окт 2012, 13:37 от гост22

# 664
        Здравейте !
 Преди време бях чела , че някой от вас има магазин за мелене на кафе, но сега го търся и не го открива. Имам идея за такова магазинче в квартала. Какво ви е мнението? Аз не пия кафе и много не съм на ясно дали върви този бизнес, но баща ми ме натиска за такова магазинче. Той често  посещава такова в друг квартал и  си мисли , че е много вървежно . За това реших да попитам за вашето мнение ?

# 665
Моят магазин е за електронни цигари, понеже преди е бил години наред Ласт минит магазин сложих и аз разни сладкарски изделия + мелене на кафе, защото предишните казваха, че много вървяло това мелене на кафе , ами нищо подобно вече цял месец го предлагам и изобщо не върви , около мен няма други такива магазини ,  наблизо не мелят кафе. Според мен магазина не може да се издържа само ако го направиш за мелене на кафе , смятай това са ток , наем, вода, счетоводство , сот , интернет  и какво ли не...

# 666
На мен мечтата ми е да имам магазинче за кафе и чай! Искам и разни уникални сладки да предлагам, НО.... вече затвориха две такива в квартала! Всякоо то тях просъществува по няколко месеца. Помисли да предложиш и нещо друго, уникално и интересно, с което да привличаш вниманието и меленето на кафе да минава покрай него. Само на едното кафе неможеш да разчиташ.

Ако може да питам нещичко и аз.... Къде ще търсите магазин за ръчна изработка? На централна голяма улица или някъде встрани, из пресечките или в близост до важни обществени обекти - банки, пощи, болници и тн.? Аз имам мнение по въпроса, но искам да си сверя часовника един вид....

# 667
Зависи за кой град става дума. Във Варна нямате ли си традиционни улички за такива неща? Аз бих се насочила в близост до друг подобен бизнес. Например книжарница за художествени материали, био-магазин, детски дървени играчки и т.н.

# 668
Точно за тези неща Варна е най-смотания град! Всички са толкова разпръснати, че няма накъде повече! Отделно нищо не се прави за творците.... София има "София диша" и др инициативи, Пловдив също си имат такива, а Варна..... едно голямо нищо и много се дразня от този факт!
Много хора ме съветват да опитам в МОЛ, но според мен този бизнес няма работа в МОЛ-а, въпреки че сега всички там си прекарват деня. А около местата които споменаваш е много трудно, или няма помещения, или не минават хора-освен да влязат в този магазин и толкова.

# 669
...
Ако може да питам нещичко и аз.... Къде ще търсите магазин за ръчна изработка? На централна голяма улица или някъде встрани, из пресечките или в близост до важни обществени обекти - банки, пощи, болници и тн.? Аз имам мнение по въпроса, но искам да си сверя часовника един вид....
Ами в китайските складове. Нали магазинчетата зареждат от там всичката ръчна изработка.  Laughing
Дай малко повече информация: каква е стоката (ежедневна или за подарък), ориентировъчни цени (има разлика, дали е гоблен за 300лв или струговано от дърво хаванче с няколко шарени линии за 2лв), кой очакваш да я купува — мъже, жени, възраст, социално положение (защото тези с автомобилите търсят паркинг, а тези с  автобусите търсят близка спирка и малко вървене)...

# 670
moonDream , в МОЛа наемите са много високи и зависи какво точно ще предлагаш. А ако е извън МОЛ, може и на по малка уличка да е, но ти трябва добра реклама. Поддържам Октопод с рокля , че трябва да е до друг подобен разработен вече бизнес.

yasmina - благодаря за отговора !

Последна редакция: чт, 25 окт 2012, 11:42 от Vivina

# 671
  • Габрово
Ще ти изпратя на мейла готови файлове с менюта и презентации за детски рожденни дни.
Може ли и аз да ги получа, моля?
Преди известно време напуснах работа и сега съм все още в чуденка с какво да се захващам. Знам само, че искам да е нещо мое. За сега се ориентирам към децата, защото са много непринудени и мили, но трябва и да се прехранвам някак. Приемам идеи всякакви.

# 672
  • София
Преди известно време напуснах работа и сега съм все още в чуденка с какво да се захващам. Знам само, че искам да е нещо мое. За сега се ориентирам към децата, защото са много непринудени и мили, но трябва и да се прехранвам някак. Приемам идеи всякакви.
Ако можех да правя такива торти, бих почнала  с домашни торти за семейни тържества първо с приятели и познати. Ако вкусът е уникален и отговаря на външния вид мисля, че ще имаш успех. После клиентите сами ще те намерят.

# 673
        Здравейте !
 Преди време бях чела , че някой от вас има магазин за мелене на кафе, но сега го търся и не го открива. Имам идея за такова магазинче в квартала. Какво ви е мнението? Аз не пия кафе и много не съм на ясно дали върви този бизнес, но баща ми ме натиска за такова магазинче. Той често  посещава такова в друг квартал и  си мисли , че е много вървежно . За това реших да попитам за вашето мнение ?

До преди да отворят големите хипер маркети и ние купувахме кафе от тези магазинчета, но след това цената не идваше изгодно и спряхме. За съжаление повечето такива магазинчета, които знаех вече не съществуват. Още повече и автоматите за кафе са им конкуренция.

# 674
EliMery , благодаря че отговори на моето питане. Аз продължавам да умувам.....

Общи условия

Активация на акаунт