Идеи, стартиране и развитие на бизнес 18

• 79 062
  • 810
  •   1
Отговори
# 630
Като нямаш кухня, нямаш право да правиш никакви хапки на място. Свържи се с някоя кетъринг фирма, близка пицария или друго. Ще ти изпратя на мейла готови файлове с менюта и презентации за детски рожденни дни.

# 631
  • София
Много ти благодаря....за поредната помощ  Hug!

# 632
Здравейте, момичета! Скоро не бях влизала в темата, но днес реших да се възползвам от съветите ви. Ето за какво става въпрос - притежаваме 1 дка двор в края на града. Досега го давахме под наем - земята е плодовита и наемателите ни изкарваха добри реколти. Но тази година отказаха да си платят наема /те са завлекли много хора с дългове/ и затова взехме да обмисляме дали ние да не си използваме мястото. Със съпруга ми имаме няколко кошера, които сега са в двора на родителите ми, но тъй като там е малко тясно, а и мислим да увеличим бройката на кошерите, взехме да се замисляме дали да не ги прехвърлим на дворното мястото. Между другото, нали темата си е бизнес,  Grinning държа да вметна, че медът ни е много добър и ако някой се интересува приемам поръчки   Peace
Та да си дойда на първоначалното питане. Тъй като двора е достатъчно голям освен кошерите ще има място и нещо да се засее, но се чудя какво да е. Нещо, което после да може да се реализира на пазара. Не ми иска зарзавати, защото е трудоемко, а ние и двата със съпруга ми сме на работа и нямаме достатъчно време. Наскоро четох за боровинката и нейните полезни качества. Нещо такова ми се иска, но коментарите за боровинките бяха, че въпреки безспорните и качества у нас все още няма пазар. Така че нявавам се сте разбрали питането ми и приемам идеи.

# 633
Здравейте, моля за впечатления за франчайзинга, предлаган от магазини Мания. Всякаква информация ще ми бъде полезна. Обмислям възможността да отворя такъв магазин за дрехи втора употреба Мания в малък град ( малко над 50 000 жители ), в който съществува вече един такъв. Благодаря ви предварително.

# 634
Здравейте, моля за впечатления за франчайзинга, предлаган от магазини Мания. Всякаква информация ще ми бъде полезна. Обмислям възможността да отворя такъв магазин за дрехи втора употреба Мания в малък град ( малко над 50 000 жители ), в който съществува вече един такъв. Благодаря ви предварително.

Не знам какви са условията на Мания. Това можеш да го разбереш като говориш с тях. Но магазините за дрехи втора ръка в момента вървят като топъл хляб. Аз до преди 2 месеца не бях стъпвала в такъв магазин и се учудих, че вътре има повече хора от колкото в МОЛ- а. И е напълно обяснимо при съществуващата криза и цените на новите. За повече информация погледни в темата Нашите second hand находки. Като всеки бизнес си има своите изисквания и особености. И всичко е въпрос на сметки и начален капитал.
Не е за предпочитане да работиш под франчайзинг, ако има постоянна месечна такса, защото ти изяжда печалбата. Има такива, които изискват само първоначално плащане за ноу-хау и марка.

# 635
Здравейте, момичета! Скоро не бях влизала в темата, но днес реших да се възползвам от съветите ви. Ето за какво става въпрос - притежаваме 1 дка двор в края на града. Досега го давахме под наем - земята е плодовита и наемателите ни изкарваха добри реколти. Но тази година отказаха да си платят наема /те са завлекли много хора с дългове/ и затова взехме да обмисляме дали ние да не си използваме мястото. Със съпруга ми имаме няколко кошера, които сега са в двора на родителите ми, но тъй като там е малко тясно, а и мислим да увеличим бройката на кошерите, взехме да се замисляме дали да не ги прехвърлим на дворното мястото. Между другото, нали темата си е бизнес,  Grinning държа да вметна, че медът ни е много добър и ако някой се интересува приемам поръчки   Peace
Та да си дойда на първоначалното питане. Тъй като двора е достатъчно голям освен кошерите ще има място и нещо да се засее, но се чудя какво да е. Нещо, което после да може да се реализира на пазара. Не ми иска зарзавати, защото е трудоемко, а ние и двата със съпруга ми сме на работа и нямаме достатъчно време. Наскоро четох за боровинката и нейните полезни качества. Нещо такова ми се иска, но коментарите за боровинките бяха, че въпреки безспорните и качества у нас все още няма пазар. Така че нявавам се сте разбрали питането ми и приемам идеи.

Започни от зад на пред. Първо намери изкупвач и говори с него какво да сееш, така че да ти е гарантирано изкупуването. Мой роднина тази година ся царевица, но предварително имаше договор за изкупуване. Пазарът на селскостопански продукти е мн затруднен от вноса, но не и невъзможен.

# 636
Да май те разбрахме  Laughing Хайде и идея даже да ти дадем: Според мен засейте дръвчета. Вече вие решавате какви. Разбира се резултати ще дойдат след време. Но като гледам цените това е най-скъпото (като изключим сливите).

# 637
Според мен след като работите и не можете да се занимавате с това постоянното тогава най-добре заложете на овошки. Просто при тях работата е по-малко и само покрай обирането е по-интензивна. Ябълките например са добри,защото дори да не можете да ги продадете веднага,ще можете да ги продадете в по късен етап. Важното е да не е нещо,което веднага да трябва да се пласира. Прасковите вървят добре,но да имате сигурен пазар,защото не са плод,който може да чака и да търпи.

# 638
Това за овошките и ад съм си го мислила, но както казва Палмичка, резултатите ще са по-бавни. EliMery , права си че е най-добре първо да има уговорка с купувач, но невинаги е гаранция. Днес прекупвачите все гледат да прекарат производителя. Ето например с меда ни - уж се бяхме уговорили с един местен прекупвач, а сега взе да увърта- предлага смешно ниска цена, парите ще ни ги плати след време... Затова засега го продаваме на дребно.

# 639
Stephanie, в старите теми има доста изписано за дрехите втора употреба. Няколко потребителки са в този бизнес, поучи се от техният опит вместо да се съветваме "по принцип".

Аз от овошки не разбирам, но предполагам, че клиентите на дребно купуващи домашен мед ще са потенциални купувачи и за компоти или сладка. В един идеален свят бих си направила китно магазинче с домашни туршии и сладка подредени върху карирани покривки. Mr. Green

# 640
Мммм, и ароматни подправки за разкош... Обади се, като попаднеш в идеалния свят, с радост ще те навестя. Wink

4akura, освен плодове, може да обмислите и "ядкови" дървета/храсти - орехи, бадеми, лешници и т.н. - просто да имате предвид освен дали почвата и мястото са подходящи, също и факта, че на някои са нужни няколко години, за да започнат да дават реколта. Друг вариант са дренките или шипките.

# 641
Това за овошките и ад съм си го мислила, но както казва Палмичка, резултатите ще са по-бавни. EliMery , права си че е най-добре първо да има уговорка с купувач, но невинаги е гаранция. Днес прекупвачите все гледат да прекарат производителя. Ето например с меда ни - уж се бяхме уговорили с един местен прекупвач, а сега взе да увърта- предлага смешно ниска цена, парите ще ни ги плати след време... Затова засега го продаваме на дребно.

Помисли и за житни култури, но не точно жито или подправки. Чувала съм нещо от рода на кориандър, че се изкупувал на добра цена, но за съжаление не знам подробности. Все пак всичко опира след това до това да му намериш пазар и да се изкупи.

# 642
Мед и чай. Мед и билки. Мед и подправки. Капково напояване или гнезда около 5-10литрови бутилки, бране рано сутрин, ежедневно (за някои подправки и билки за готвене), или сушене — идеално би ви се вързало с нормалното работно време. Отделно, че повечето  са едногодишни и няма да чакате по пет години, че да берете. Започнете от прекупвача, но пробвайте и някой краен клиент (заведение, цех, фурна, пекарна). То си зависи и дали има голям град на близо, най-вече за пресните подправки. И каквото отглеждат съседите, вашето да е различно, друг да го няма. Peace

# 643
4akura, не съм много наясно с отглеждането на пчели, но защо не отглеждате нещо, което и на тях ще им е от "полза"? Например лавандула, нали има лавандулов мед или бъркам? Пък след това самата лавандула ще сушите и продавате  Simple Smile

# 644

Общи условия

Активация на акаунт