МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 11

• 62 382
  • 721
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, имам няколко въпроса към тези от вас, които са раждали скоро в Дева Мария. За сега искам да раждам естествено, но можеи да ми се наложи секцио.

1. Обезболяват ли ви при нормално раждане и с какви медикаменти?
2. Кога можете да си вземете бебчето и при двата типа раждане- кога при нормално и кога при секцио?
3. Бебчетата при вас ли са постоянно, само през деня, или въобще не са при мамите, а само им ги носят за кърмене?
4. Толерира и насърчава ли се кърменето, или за по-лесно им дават шишета, а на вас помпички за кърма?
5. Как стои въпроса със свиждането? Има ли както в МБАЛ часове за свиждане с бебо и такива за свиждане с мама?
6. Наистина ли всичко необходимо за престоя се осигурява, или е добре да си носите някои неща (примерно превръзки, лигнин, някаква козметика за бебето и т.н.)?

Май в общи линии това ме вълнува  newsm78 И ще съм благодарна, ако някоя от по-опитните от вас отговори, пък било то не на всички въпроси  Hug
Предварително благодаря  bouquet

# 106
ilyana.87 и Горгона, благодаря за отговорите  bouquet Важното е всичко с бебето да е наред и дано лекаря за това кратко време, да ми е дал точната информация  Simple Smile Иначе и аз всеки месец като ходя на консултация си пускам и ехограф, и да по дълго продължава прегледът, но явно си е до лекар ...

# 107
  • Бургас
Цитат
ilyana.87, кой ти го каза това за облъчване мозъка на бебето при запис? Няма такова нещо, ултразвукът отразява образът, който се вижда, това е.Апаратът си записва изображението в реално време, никакви облъчвания няма.

Напълно съгласна. Няма никакво облъчване. Той образа си излиза на монитора, това дали ще има включено записващо устройство не може да влияе на плода.

И само да вметна (дано не звучи като заяждане), не се казва ображда, а изражда.  Peace

Dani_din, и при мен премина по същия начин прегледа - 2 мин. по часовник. Наистина си е доста разочароващо. Все пак да те успокоя поне малко - казват, че Хубчев успява да види ако има нещо на плода, просто не бил словоохотлив...

# 108
  • у дома
Много пъти е споменавано в тази тема - ФМ се прави от няколко лекаря в Бг и нито един от тях не практикува в Бургас. За 3 мин. един специалист кое по-напред да погледне - сърце, бъбреци, пръсти, гръбначен стълб, мозък, пикочен мехур, шийка на матката, плацента, разположение и т.н. и т.н.???

# 109
Абе това с Израждането ми звучи грубичко като изрод, че се чудех как да го завъртя, та явно си измислих нов термин  hahaha Мерси за "поправката"  Peace не се сърдя в никакъв случай!

А за облъчването са ми го казвали няколко души, една от които работи в рентгенология.  newsm78 Не знам до колко е истина, но за всеки случай не държах на тая процедура, така и така го видяхме с таткото- няма да го показвам на никой друг  Peace
Та ми обясниха, че по време на записа се пускали някакви лъчи, които не са само звуковите вълни на ехографията, та именно те давали 4д образаи се насочвали към мозъка на бебето  Thinking което и на мен ми прозвуча странно, но нали съм си плашлива, та успяха да ме откажат от процедурата.

Може би е наивно, но така или иначе не е нещо супер важно за мен, така че- въпрос на избор.

# 110
Момичета, имам няколко въпроса към тези от вас, които са раждали скоро в Дева Мария. За сега искам да раждам естествено, но можеи да ми се наложи секцио.

1. Обезболяват ли ви при нормално раждане и с какви медикаменти?
2. Кога можете да си вземете бебчето и при двата типа раждане- кога при нормално и кога при секцио?
3. Бебчетата при вас ли са постоянно, само през деня, или въобще не са при мамите, а само им ги носят за кърмене?
4. Толерира и насърчава ли се кърменето, или за по-лесно им дават шишета, а на вас помпички за кърма?
5. Как стои въпроса със свиждането? Има ли както в МБАЛ часове за свиждане с бебо и такива за свиждане с мама?
6. Наистина ли всичко необходимо за престоя се осигурява, или е добре да си носите някои неща (примерно превръзки, лигнин, някаква козметика за бебето и т.н.)?

Май в общи линии това ме вълнува  newsm78 И ще съм благодарна, ако някоя от по-опитните от вас отговори, пък било то не на всички въпроси  Hug
Предварително благодаря  bouquet
1. Обезболяват, но почти не се усеща, не помня името на лекарството.
2. При нормално раждане след като родиш стоиш 2 часа в предродилна зала, бебето е при теб. След това ви качват в стаята, взимат бебето за да го изкъпят и облекат и оттам нататък си е постоянно при теб. Взимат го само за смяна на памперса.
3. Постоянно е при теб, освен, ако ти не пожелаеш акушерка да се грижи за него.
4. Уж се толерира, но при мен не положиха старание, колкото и да ги виках да ми помагат. Всички се оправдаваха, че не ставало не можело да засуче и по сто пъти ми предлагаха готово мляко. Иначе предлагат и помпи - ръчни. ама на мен не ми свърши работа.
5. Свиждането е два пъти през деня - към 1-2 часа и после следобед към 6-7 /забравила съм точно/. Посетителите са макс. двама и влизат директно при вас с бебчо в стаята.
6. Наистина осигуряват доста неща, но е добре да си носиш превръзки /иначе дават лигнин/, чехли за баня, защото техните са от плат, не можеш да ги мокриш, а и доста се пързалят, другото са тоалетни принадлежности-гребен, четка за зъби, шампоан, зарядно за телефон. Нощниците им са хубави и ги сменят когато им кажеш. За бебето носиш само комплекта за изписване.  Peace

# 111
tsangel аз ходя на ФМ при доц.Снежинка Томова  в София.Относно ФМ няма как да стане за 3 мин .Гледа ме 50 минути като същевременно говори и сестрата попълва определена бланка която ти дават след прегледа с нужната информация и с която отиваш за БХС.
Проста Мария е абсолютно права .В Бургас няма доктор с нужната квалификация за подобно изследване.Всичко е печатница за пари.Имах възможност да сравня ФМ в Бургас  и ФМ в София-няма нищо общо.
А относно лошите коментари - аз също съм бременна ,но само хвалебствия не искам да чувам .По-добре да знаем за някои неща ,за да не сме изненадани в последствие,както се получи при мен преди 5 години.

# 112
Beauty_bs
Много ти благодаря за изчерпателния и бърз отговор  Hug
Наистина ми е от полза   bouquet

# 113
  • където мечтите се сбъдват
Момичета,нямам предвид да се пишат само хвалебствия.Имам предвид да не се правят генерални обобщения от рода"В Бургас няма читав доктор" и "Всички са некадърници" и да се говори с този тон на обреченост едва ли не.Ами,какво да правим ние,които сега сме забременяли,да отиваме да раждаме в София ли?Най полезни са обективните,безпристрасни мнения без влагане на излишен патос.
За ФМ потвърждавам,че най-добре да се отиде до София.
Иначе много ми харесва политиката на болницата за стоене на бебчето при майката.Не знаех,че даже и в предродилна зала след раждането е при теб  Heart Eyes

# 114
  • Бургас

Нито единия, нито другия.
Само зда внетна, че Гаомишев е спукал пикочния мехур на една родилка, докато й правил секциото и го зашил сам, без да извика друг хирург уролог... Жената доста ходи по мъките след това.
Ще помоля момичетата, които са раждали секцио при Гамишев и Драгнева ако може за коментар.Приказки от рода "На баба Злата шурея" ми звучат повече като градски легенди. Мерси Hug

# 115
  • в кукувиче гнездо

Само зда внетна, че Гаомишев е спукал пикочния мехур на една родилка, докато й правил секциото и го зашил сам, без да извика друг хирург уролог... Жената доста ходи по мъките след това.
Ще помоля момичетата, които са раждали секцио при Гамишев и Драгнева ако може за коментар.Приказки от рода "На баба Злата шурея" ми звучат повече като градски легенди. Мерси Hug
Трите имена ли трябва да напиша, за да звучи по-достоверно! Айде нЕма нужда. Питат за конкретен лекар, отговарям каквото знам, ма не от на баба Злата родата. А от личен опит само знам как работи Ризова, ама няколко потребителки тук смятат, че не може мнението ми да е обективна, защото не съм имала проблем по време на бременността и раждането. Обаче има нещо друго, че лекарите не са Богове, и за нещастие има неща, които не са им по силите. Да не дава Господ!

# 116
  • Пловдив
Абе това с Израждането ми звучи грубичко като изрод, че се чудех как да го завъртя, та явно си измислих нов термин  hahaha Мерси за "поправката"  Peace не се сърдя в никакъв случай!

А за облъчването са ми го казвали няколко души, една от които работи в рентгенология.  newsm78 Не знам до колко е истина, но за всеки случай не държах на тая процедура, така и така го видяхме с таткото- няма да го показвам на никой друг  Peace
Та ми обясниха, че по време на записа се пускали някакви лъчи, които не са само звуковите вълни на ехографията, та именно те давали 4д образаи се насочвали към мозъка на бебето  Thinking което и на мен ми прозвуча странно, но нали съм си плашлива, та успяха да ме откажат от процедурата.

Може би е наивно, но така или иначе не е нещо супер важно за мен, така че- въпрос на избор.

Няма да се плашиш, сериозно ти казвам  Wink 4Д технологията на образа е само графично изображение.Чисто технически погледнато е въпрос на дизайн на образа и нищо общо няма с рентенови или каквито и да е вредни лъчи.Просто си е едно по-реално изображение, малко като атракация се продава в Бургас Simple Smile Всичко ще е наред, не се притеснявай. Peace

# 117
  • Пловдив

Мели, когато аз раждах, момичето на съседното легло беше секцио при Драгнева.Беше си доволна , идваше да я вижда всеки ден, вечер се обаждаше по телефона до изписването.Това пред очите ми беше, не са градски легенди.Дано не се е променила след влизането на ЗК.

На Гамишев му се носи слава, че прави чудесни шевове - 3 приятелки минаха през него.

# 118
Мерси, Горгона  Peace
Аз даже от страх ходих само веднъж на 4Д  Shocked, а гледам, че повечето мами ходят по 2, даже по 3 пъти- не виждам голям смисъл, но всеки сам преценява за себе си.
Иначе моята АГ си ме гледа на 3Д и ако нещо иска да види по-така или нещо я притеснява- поглежда ме за 1-2 минути и на 4Д. Така че от тази гледна точка съм спокойна  ooooh!, че съм добре огледана  hahaha

А да попитам за мами, раждали със секцио в Девата- пак ли ти дават бебето още веднага след реанимация, или чак на 2-3 ден?
И отново благодаря на Бюти_БС за изчерпателния отговор.
 Hug

# 119
Бях на 4Д и ФМ в 5-тия месец, при Др. Бояджиев. Прегледа продъжи около 30 мин. като всичко ми беше обяснено подробно. Образ на 4Д ми пусна накрая, но той не е нищо особено, понеже все още не се вижда добре.

Общи условия

Активация на акаунт