МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 11

• 62 391
  • 721
  •   1
Отговори
# 135
Момичета записах се на ЖК при д-р Бояджиев .Ходила съм само веднъж  ,но нещо не ми допада.Мога ли да го сменя според Вас?

# 136
  • Бургас
Рени, иди при личния ти лекар и ще ти даде ново направление. Но може да смениш АГ-то само 1 път! Дано съм ти била полезна Wink

# 137
red_nelitka,във вторник имам час за втора консултация при него .Чудя се какво да правя ,защото исках лекаря при когото ходя да си го наема и за раждане,но няма да съм спокойна с него .Само незнам ако го сменя може би  предните изследвания ще останат при него.

# 138
reni _805 можеш да поискаш копия на лабораторните си изследвания, от мястото, където си ги правила, или от самият Бояджиев, едва ли ще откаже да ти ги даде. А щом не се чувстваш добре при него по-добре го смени, в крайна сметка най-важно е спокойствието ти, за да е спокоен и бебока.

# 139
В една друга тема за секциото две потребителки от София пишат за избутване на коремните мускули, а не рязането им. До колкото разбрах методът не е нов, но е нов за бг и в сф го правят.  По бързо се прибирал и възстановявал корема. Някое от момичетата със секцио в ДМ може ли да ми каже дали го прилагат този метод вече и тук? И още един въпрос, за прибирането на матката след секцио кой метод използват в ДМ?

# 140
  • Burgas, Bulgaria
това не са ли въпроси които трябва лекар да питаш  newsm78 ? Мен никой не ми е обяснявал какво и как ще реже ? След секциото се събудих с торба пясък върху корема, за друго не знам ... също и окситоцин-а който слагат е за прибиране.

# 141
  • в кукувиче гнездо
Това за първи път го чувам с избутването и рязането. Не съм спала по време на секциото, но пак не знам точно какво са правили, рязали ли са, бутали ли са. Абе ца бутане, бутаха, натискаха ме много, докато ме чистиха и това беше най-неприятно. Имах чувството, че ми бъркат през корема чак до гърлото. Беше не повече от 20 минути и се преживява. После малко се чувстваш като изкормена пуйка, но бързо се забравя. Помня думите на Ризова, докато ме чистеше - "матката й контрахира толкова бързо, че се прибра до големина на нераждала". И наистина излязох от там без никакъв корем, бях си като нова, дори не ме болеше чак толкова много от окситоцина. Но не знам това дали е от добро почистване или си е до организъм. Защото в моята стая едно момиче, родило при Люцканов, виеше като куче, като й сложиха после окситоцин за контрахиране на матката. Но пък тя беше с огромен корем, не й личеше дори, че е родила. 

# 142
  • Burgas, Bulgaria
аз също излязох без корем от там ,но ми се разказа играта от тия контракции.Направо като се сетя първата нощ как от болка скимтях и ми се насълзяват очите  Tired

# 143
  • в кукувиче гнездо
В интерес на истината след като родих помолих анастезиологът за някакво мощно обезболяващо. Пусна ми нещо в системата, която ми капа цяла нощ и не съм усетила болка.

# 144
Благодаря на всички за отговорите  Hug

Последна редакция: сб, 11 авг 2012, 22:54 от Dani_din

# 145
това не са ли въпроси които трябва лекар да питаш  newsm78 ? Мен никой не ми е обяснявал какво и как ще реже ? След секциото се събудих с торба пясък върху корема, за друго не знам ... също и окситоцин-а който слагат е за прибиране.

торба пясък ли????? аз такова чудо нямах

# 146
  • в кукувиче гнездо
Благодаря на всички за отговорите  Hug Да, всичко си е до организъм, разбира се. Ще говоря и с лекаря като го избера точно за операцията. Това с избутването на коремните мускули и аз за първи път го чух тук от форума. За това реших да попитам евентуално, ако сте го чували. А то самото избутване до колкото разбрах, го правят преди да извадят бебето след разреза, не като те почистват.

Е на това точно му се вика раждане...

# 147
  • Бургас
Благодаря на всички за отговорите  Hug Да, всичко си е до организъм, разбира се. Ще говоря и с лекаря като го избера точно за операцията. Това с избутването на коремните мускули и аз за първи път го чух тук от форума. За това реших да попитам евентуално, ако сте го чували. А то самото избутване до колкото разбрах, го правят преди да извадят бебето след разреза, не като те почистват.

Аз пък дори не мога да си го представя... Как така те режат и започват да бутат вместо да извадят бебето и какво се бута точно... Явно не ми достига въображение... newsm78

# 148

Аз пък дори не мога да си го представя... Как така те режат и започват да бутат вместо да извадят бебето и какво се бута точно... Явно не ми достига въображение... newsm78

Ами аз както казах, за това питам, защото не знам какъв е този метод описан в една друга тема за секциото.

# 149
  • в кукувиче гнездо

Ами аз както казах, за това питам, защото не знам какъв е този метод описан в една друга тема за секциото.

Ей така като се напише една глупост от форумите и се почва... Какво рязане, какво бутане, какъв нов метод? Когато ти направят разреза на корема започват да бутат в горната част на корема, за да може да излезе бебето. Това е! После, като го извадят започват да чистят матката от плацентата. Тогава също се усеща едно зверско бутане и натискане, не съм влизала в подробности кво що... За какво рязане говорите просто не знам..

Общи условия

Активация на акаунт