МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 11

• 62 418
  • 721
  •   1
Отговори
# 570
ох, момичета, развеселихте ме  Joy /проблема е че и аз не мога да предположа какво ще ми стане на изписването, та тръшкането и рева мога да си го причиня и сама  hahaha

# 571
Момичета, имам още време до раждането, но да ви питам как стои въпросът с цената за раждане. Чета в други теми, където мамите пишат, че са родили нормално и вместо да платят 200 лева са платили 600, възможно ли е това изобщо и ако да защо се получава такава разлика не е ли верен калкулатора в сайта? Аз съм лежала в патологията, но явно там е различно, защото платих толкова, колкото ми  казаха предварително. И от болницата моля да се намесят и да кажат, за да се подготвям отсега. Мерси предварително.

# 572
За дрехите и аз съм в клуба "не се доверявайте на таткото да избира". Най-добре предварително си ги подготви в багажа и твоите и за бебето, за да си спокойна после  Laughing.
Dog_ma калкулатора си е точен, не се притеснявай. Сметката ми беше 650 лева, като в цената влизаше 200 лева нормално раждане, 250 избор на лекаря, 150 лева за избора на акушерката и останалото за допълнителен порцион и прегледите.  Може би и там където си гледала в другите теми, мамите са били с избор на екип за да им излезе такава цената. Аз платих толкова, колкото бях предвидила и нито лев повече! Леко бременеене! Simple Smile

# 573
  • Burgas, Bulgaria
 dog_ma   - и аз не съм имала проблеми със сметката около 800лв. платихме . Ти можеш докато си там да питаш всеки ден как ти върви сметката и така ще си наясно .... ако има проблем питай докато си на място , но не вярвам ....
ама  много ми е чудно как ще ме накара някой да платя примерно още 500-1000лв. при положение ,че никой не ме е уведомил ,че се налага дадена процедура ..... Имате усти възползвайте се , не като мен , от срам и не знам си какво думичка не казах и после си мрънкам ама на вятъра ....

# 574
Остават ми около 10 дни до термина  Simple Smile , моля да ми препоръчате акушерка за естествено раждане, за лекар съм се ориентирала.  

# 575
  • Burgas, Bulgaria
Ченешева и Каприева са две акушерки с много опит и са страхотни хора  , не знам кои други от старите са останали , за новите нищо не мога да кажа ,имам впечатление от една и  ако тръгна да говоря ще си вдигна кръвното , а не искам ....

# 576
  • Пловдив
Ченешева и Каприева са две акушерки с много опит и са страхотни хора  , не знам кои други от старите са останали , за новите нищо не мога да кажа ,имам впечатление от една и  ако тръгна да говоря ще си вдигна кръвното , а не искам ....

И от мен глас за Каприева, макар да не съм родила естествено, но имам страхотни спомени от тази жена.

Тикве, не дразни кардиамото, вредно е и излизат бръчки  Hug

# 577
  • Бургас
Аз също платих толкова, колкото си трябваше, не съм доплащала и лев повече и то за нещо, което не съм ползвала. Според мен това, което си чела е с цел да се злепостави болницата, не вярвам да е реално.
А ако има нещо друго, извънредно, което не се полага по касата, винаги предварително питат дали си съгласен на тази процедура и ти казват колко ще ти струва. Дори за храната идваха с менюто и ти си избираш - ако надвишиш полагаемото от 3 лева по НЗОК, тогава вече си доплащаш, но разлика 400 лева за хвана няма начин да се получи. Не обръщай внимание на такива писания, поне при мен всичко си беше точно!  newsm10

# 578
100% съгласна.

# 579
  • Бургас
И аз от известно време исках да повдигна темата с цените, понеже вече говорих с няколко момичета, които са "чули", че в Девата, при изписването ти взимали двойни и тройни суми от това, което ти е показал калкулатора в страницата. Не знам кой ги пуска тези слухове, ама наистина е някаква масова дезинформация. Всеки е "чул" от някъде, но никой не познава лично човек, на когото да са надписали по такъв начин сметката.  Peace

# 580
  • където мечтите се сбъдват
То за Девата има доста слухове и повечето са неверни.Явно за много хора гроздето е кисело...

# 581
Благодаря за отзивите за акушерките  bouquet Това пък са такива глупости, че ти вземали повече пари в Девата, че изобщо не им се вързвайте. Според мен се пускат тези слухове заради новата болница, която отвориха в МР. До момента с който съм говорила за раждане там, никой не е казал, че е платена по-голяма сметка от очакването. Ходих и до новата Черноморска в МР, но чак страшно ми се видя да отида там да раждам. Първо пуснаха ни в предродилна зала да разглеждаме с родилка вътре, стана ми неудобно и излязох, нямат персонал, недовършени стаи и като цяло не ми допадна обстановката...

# 582
Здравейте! На майка ми и се налага да влезе в МБАЛ :Дева мария" за лапароскопска операция на яйчниците. След преглед при д - р Хубчев вече има и насрочена дата, съобразена с доктора. Интересува ме дали се налага да се заплати таксата за избор на лекар (д-р Хубчев)? Благодаря ви предварително

# 583
Най точна информация ще ти  даде самия доктор или на рецепция.

# 584
Здравейте! На майка ми и се налага да влезе в МБАЛ :Дева мария" за лапароскопска операция на яйчниците. След преглед при д - р Хубчев вече има и насрочена дата, съобразена с доктора. Интересува ме дали се налага да се заплати таксата за избор на лекар (д-р Хубчев)? Благодаря ви предварително

Здравейте, самата интервенция минава по Здравна каса, като се заплаща такса за леглоден 5,80/ден, 250лв. избор на оператор - д-р Хубчев и консумирана храна извън полагащия се дневен порцион в размер на 3лв/ден.
Само да уточния, че таксата за леглоден се касае за всички останали отделения в болницата, освен Родилно. Там, както знаете, има доплащане в размер на 200лв. при нормално и 750лв. при раждане чрез секцио.

Общи условия

Активация на акаунт